Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Няма наяждане с този вкусен пролетен пай с картофки

Ключови думи: пай с картофи, флагман

Картофеният пай е чудесен начин да разнообразите ежедневното си меню.

За плънката могат да се използват всякакви продукти -  месо, гъби, зеленчуци или риба. Днес ви предлагаме да си го направите по малко по-различен начин - с пролетни зелении. И колкото по-различни са те, толкова по-интересен ще бъде вкусът му.

Ястието става бързо и не изисква кой знае какви кулинарни умения. А крайният резултат - вкусно, засищащо и ароматно блюдо, към което никой няма да остане безразличен. 

Ако все още не сте опитвали нещо подобно, горещо ви препоръчваме да поправите грешката си възможно най-бързо. 

Необходими  продукти: 

3-4 големи картофа (около 600 гр.)
200 гр. спанак
200 гр. лапад или киселец

2 яйца
250 гр. извара
голяма връзка магданоз, копър и зелен лук

100 гр. сирене фета
настъргана кора от един лимон
зехтин

сол и прясно смлян черен пипер 

Начин на приготвяне:  

Обелете картофите. Половината от тях нарежете напречно на кръгли филийки с дебелина 3–4 мм.,, а другата половина - по дължина, на продълговати резени със същата дебелина.

Загрейте тигана и го намажете със зехтин. Запържете картофите на малки порции до златистокафяво, след което прехвърлете върху кухненска хартия. 

Изчистете добре спанака и лапада и ги нарежете на едро, след това ги прехвърлете в тенджера, добавете 2 супени лъжици вода и оставете на котлона за около 4 минути. Когато времето изтече, прехвърлете в гевгир и изцедете излишната течност. 

С помощта на вилица намачкайте сиренето на малки парченца. Нарежете на ситно магданоза, копъра и зеления лук.

Разбийте яйцата и изварата в купа, добавете накълцаните пресни подправки, задушените зелении, сиренето и настърганата лимонова кора. Добавете сол и черен пипер и объркайте добре. 

Загрейте фурната до 175°C. Намажете с масло кръгла форма с подвижно дъно с диаметър 24 см. На дъното подредете картофените кръгчета, а отстрани, по борда на формата, подредете нарязаните на дълго картофени филийки. След това изсипете плънката и изравнете добре.

Печете 40-45 минути. Когато времето изтече, извадете пая и го оставете за 15 минути. След това прокарайте нож по страните на съда и внимателно ги отстранете.

Сервирайте пая топъл или напълно охладен. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Магнитни бури връхлитат Земята Най-чувствителните хора трябва да са внимателни След победите над Германия и Словения, трети повод волейболна България да се усмихне Възможно е да срещнем аутсайдер в осминафиналите
Никола Цолов предизвика фурор край морето Пилотът се срещна с много фенове Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба За 5 години той не получи документи за пребиваване в РФ, сега е зад решетките
Млад моторист се заби в крава и загина Трагедията се случи отвъд океана Мечка се разхожда из голям роден град Изненадваща ситуация в Ловеч
Толкова пиян шофьор скоро не е хващан в Бургас Дрегерът едва не се счупи Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана
Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка? Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала
Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната 1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции