Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф Петров от р-т „Салини“: За телешко и салати използвам персийска синя сол, тя преобразява всяко ястие

Ключови думи: хотел Приморец, ресторант Салини, персийска синя сол

Как да създавате още по-изкусителни ястия, които да радват и небцето, и очите? Тайната споделя шеф Краси Петров. Главният готвач на Средиземноморски ресторант „Салини“ определено знае как да добави щипка изкушение към всяко ястие. Освен, че твори от дълги години на кулинарната сцена, в свободното си време той си почива като рисува. Ето кои са любимите подправки на маестрото.

„Обичам да експериментирам със солта. Тя се предлага в толкова много разновидности, вкусове, текстури, дори цветове. Достъпни са не само за кулинарни специалисти, но и в много магазини с фокус върху гурме предложенията. За телешко и салати предпочитам персийска синя сол. Дължи името си на много интересното оцветяване на част от кристалите. Богата е на калий и се добива от солни мини в Иран. Има фин, мек вкус, като същевременно е по-едра като структура. Препоръчва се и за морски дарове и трюфели“ – споделя шеф Петров. „За риба, използвам цитрусова сол. Тя е с прекрасен отличителен аромат на лимон и има яркожълт цвят. Добавя изключителна свежест и ярък вкус, който определено грабва сетивата“ – споделя главният готвач на „Салини“.

„Към морските дарове добавям нишки пеперончино. Власинките от люти чушки добавят нотки пикантност и отлично резонират с подобни специалитети. Експериментирам и с пипера, като използвам зелен, розов, бял – за меса, маринати. Опитайте и открийте кой най-добре отговаря на вашите вкусове“ – разказва шеф Петров. „Изключително интересна добавка към ястията, които допълват не само техния вкус, но добавят разкошна визия, са планинските цветенца от Южен Тирол, които са много ароматни и цветни и превръщат всяка чиния в разкошна картина“ – издава още тайни главният готвач. „Важен е и зехтинът. В „Салини“ използваме маслиново масло от района на Малага, отличено като най-добро в света на световното изложение на зехтини в Ню Йорк“ – допълва той.

„Използвайте смело подправките и експериментирайте, като винаги помните, че тайната е в добавянето на точното количество. Трябва да знаеш, кога да спреш – може би това е най-тънкия и важен момент“ – приключва разговорът Краси, за да се завърне към своето царство, което управлява умело вече няколко години – огромната кухня на ресторанта на Гранд хотел и СПА Приморец.

След броени дни, Средиземноморски ресторант „Салини“ ще предложи на Бургас и неговите гости изключително ново меню, с впечатляващи вкусни предложения без аналог в града. Още един повод, да включите хотелските ресторанти в своята кулинарна карта – определено има защо, когато ги управляват смели визионери, които създават шедьоври на световно ниво.

Нова драма в Испания: 160 000 души бяха предупредени да не напускат домовете си Спрени са влакове, блокирани са пътища и са отменени събития Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер удари... Крайбрежието на Еквадор
Направи световен рекорд Жоро Вратарчето сякаш не остарява, той е най-възрастният действащ футболист Малко след обявеното примирие: Експлозии в индийски град Напрегната ситуация
Макрон, Мерц, Стармър и Туск посетиха Киев Те искат 30-дневно спиране на огъня между Украйна и Русия Пакистан и Индия потвърдиха примирието Огънят спира веднага
Германия затегна граничния контрол Засилени са проверките по границите с Люксембург и Белгия Джеки Чан: Никога няма да спра да правя сам каскадите си 71-годишният aктьор все още не мисли за пенсиониране
Сашка съжалява, че се е снимала гола Дупнишката Мадона не губи надежда, че ще прогледне Професор от Сеул: Медицината в България е на световно ниво Той е впечатлен от нивото на науката, медицината и хирургията в България
Ким Чен-ун: Безкрайна чест е да имам за свой най-близък приятел Путин Той е опитен лидер на силна държава, смята севернокорейският диктатор Близо 15 тротинетки бяха извадени от водата на Морската гара във Варна Находката е открита при почистване на дъното