Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф Петров от р-т „Салини“: За телешко и салати използвам персийска синя сол, тя преобразява всяко ястие

Ключови думи: хотел Приморец, ресторант Салини, персийска синя сол

Как да създавате още по-изкусителни ястия, които да радват и небцето, и очите? Тайната споделя шеф Краси Петров. Главният готвач на Средиземноморски ресторант „Салини“ определено знае как да добави щипка изкушение към всяко ястие. Освен, че твори от дълги години на кулинарната сцена, в свободното си време той си почива като рисува. Ето кои са любимите подправки на маестрото.

„Обичам да експериментирам със солта. Тя се предлага в толкова много разновидности, вкусове, текстури, дори цветове. Достъпни са не само за кулинарни специалисти, но и в много магазини с фокус върху гурме предложенията. За телешко и салати предпочитам персийска синя сол. Дължи името си на много интересното оцветяване на част от кристалите. Богата е на калий и се добива от солни мини в Иран. Има фин, мек вкус, като същевременно е по-едра като структура. Препоръчва се и за морски дарове и трюфели“ – споделя шеф Петров. „За риба, използвам цитрусова сол. Тя е с прекрасен отличителен аромат на лимон и има яркожълт цвят. Добавя изключителна свежест и ярък вкус, който определено грабва сетивата“ – споделя главният готвач на „Салини“.

„Към морските дарове добавям нишки пеперончино. Власинките от люти чушки добавят нотки пикантност и отлично резонират с подобни специалитети. Експериментирам и с пипера, като използвам зелен, розов, бял – за меса, маринати. Опитайте и открийте кой най-добре отговаря на вашите вкусове“ – разказва шеф Петров. „Изключително интересна добавка към ястията, които допълват не само техния вкус, но добавят разкошна визия, са планинските цветенца от Южен Тирол, които са много ароматни и цветни и превръщат всяка чиния в разкошна картина“ – издава още тайни главният готвач. „Важен е и зехтинът. В „Салини“ използваме маслиново масло от района на Малага, отличено като най-добро в света на световното изложение на зехтини в Ню Йорк“ – допълва той.

„Използвайте смело подправките и експериментирайте, като винаги помните, че тайната е в добавянето на точното количество. Трябва да знаеш, кога да спреш – може би това е най-тънкия и важен момент“ – приключва разговорът Краси, за да се завърне към своето царство, което управлява умело вече няколко години – огромната кухня на ресторанта на Гранд хотел и СПА Приморец.

След броени дни, Средиземноморски ресторант „Салини“ ще предложи на Бургас и неговите гости изключително ново меню, с впечатляващи вкусни предложения без аналог в града. Още един повод, да включите хотелските ресторанти в своята кулинарна карта – определено има защо, когато ги управляват смели визионери, които създават шедьоври на световно ниво.

Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Камион с боеприпаси катастрофира на АМ „Струма” Движението се пренасочва
Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Педагозите от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ отдадоха почит  на първите бургаски учители с оригинална  фотоизложба Разкрити са факти от живота и дейността на повече от 70 ярки фигури
Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия
Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Витамини и минерали, топящи мазнините Ускоряват метаболизма и помагат за отслабване
Шеф Манчев прибира 100 бона да дигитализира гробищата в Банкя Готвачът играе за обществени поръчки с половинката си Ива Бека Петима души пострадаха при инцидент с автобус По първоначална информация водачът на превозното средства е спрял рязко, за да избегне удар с пешеходец
Кобилкина разкри защо Ергенът Алек избяга Според нея Маги е била най-правилната за него и я определи като "алфа жена" Край на мъките: С тези трикчета ще миете чиниите по-рядко и по-бързо С тяхна помощ ще съкратите неприятния процес и ще улесните работата си