Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф Петров от р-т „Салини“: За телешко и салати използвам персийска синя сол, тя преобразява всяко ястие

Ключови думи: хотел Приморец, ресторант Салини, персийска синя сол

Как да създавате още по-изкусителни ястия, които да радват и небцето, и очите? Тайната споделя шеф Краси Петров. Главният готвач на Средиземноморски ресторант „Салини“ определено знае как да добави щипка изкушение към всяко ястие. Освен, че твори от дълги години на кулинарната сцена, в свободното си време той си почива като рисува. Ето кои са любимите подправки на маестрото.

„Обичам да експериментирам със солта. Тя се предлага в толкова много разновидности, вкусове, текстури, дори цветове. Достъпни са не само за кулинарни специалисти, но и в много магазини с фокус върху гурме предложенията. За телешко и салати предпочитам персийска синя сол. Дължи името си на много интересното оцветяване на част от кристалите. Богата е на калий и се добива от солни мини в Иран. Има фин, мек вкус, като същевременно е по-едра като структура. Препоръчва се и за морски дарове и трюфели“ – споделя шеф Петров. „За риба, използвам цитрусова сол. Тя е с прекрасен отличителен аромат на лимон и има яркожълт цвят. Добавя изключителна свежест и ярък вкус, който определено грабва сетивата“ – споделя главният готвач на „Салини“.

„Към морските дарове добавям нишки пеперончино. Власинките от люти чушки добавят нотки пикантност и отлично резонират с подобни специалитети. Експериментирам и с пипера, като използвам зелен, розов, бял – за меса, маринати. Опитайте и открийте кой най-добре отговаря на вашите вкусове“ – разказва шеф Петров. „Изключително интересна добавка към ястията, които допълват не само техния вкус, но добавят разкошна визия, са планинските цветенца от Южен Тирол, които са много ароматни и цветни и превръщат всяка чиния в разкошна картина“ – издава още тайни главният готвач. „Важен е и зехтинът. В „Салини“ използваме маслиново масло от района на Малага, отличено като най-добро в света на световното изложение на зехтини в Ню Йорк“ – допълва той.

„Използвайте смело подправките и експериментирайте, като винаги помните, че тайната е в добавянето на точното количество. Трябва да знаеш, кога да спреш – може би това е най-тънкия и важен момент“ – приключва разговорът Краси, за да се завърне към своето царство, което управлява умело вече няколко години – огромната кухня на ресторанта на Гранд хотел и СПА Приморец.

След броени дни, Средиземноморски ресторант „Салини“ ще предложи на Бургас и неговите гости изключително ново меню, с впечатляващи вкусни предложения без аналог в града. Още един повод, да включите хотелските ресторанти в своята кулинарна карта – определено има защо, когато ги управляват смели визионери, които създават шедьоври на световно ниво.

Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая" След романтичните сцени пред камерите, риалити двойката разкри какво се случи между тях в реалния живот Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам СЗО предупреждава за по-ранна и агресивна грипна вълна в Европа с високи нива на зараза в 27 държави
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването Холивудската звезда впечатлява с дисциплина и постоянство, като залага на силови тренировки вместо на краткосрочни диети Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30" Елитният съдия от родната лига намира признание не само на терена, но и в света на високите финанси и технологиите
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти Разкритията идват в ключов момент за тима на Флик, който е начело в класирането, но се изправя пред вътрешно напрежение Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си Той твърди, че действията срещу него са част от политически сценарий, целящ сплашване на неудобните кметове и овладяване на местната власт
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем Претоварената програма и високите очаквания често развалят магията на празниците за децата Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка Въпреки отличната си форма с екипа на Левски, таранът не попадна в състава на Мали за турнира в Мароко и това разпали полемики в страната му
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме Поставянето на замразено месо директно на грила не е табу, но изисква точна температура, търпение и техника, за да избегнете разочарования Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии Астрологичният феномен в края на годината отключва силни емоции, съдбовни знаци и ново усещане за посока при пет знака от зодиака
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни Конституционният съдия подчерта, че липсата на ясни срокове в Конституцията оставя широко поле за политически маневри и отлага предсрочните избори Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните Задържаният директор отрича да има връзка със скандалните записи, докато разследващите представят доказателства за прехвърляне на файлове към личния му телефон