Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кажете „Обичам те“ с екзотичен десерт готов за нула време

Ключови думи: Трифон Зарезан, изненада за Свети Валентин, десерт за влюбени, Гранд хотел и СПА Приморец

Специалните дни като днешния, събрал два празника – Трифон Зарезан и Свети Валентин, заслужават специални моменти. Имаме идеално решение за подарък - изкусителен десерт, приготвен лично от вас за нула време. Рецептата е на шеф Краси Петров – кулинарният маестро на Средиземноморски ресторант Салини. Предлага кратък и сладък път към една изпълнена с вкусове и приятни емоции вечер.

Десерт с фъстъчено масло, кокосово мляко и шоколадов пясък

Рецепта:

(за 4 порции)

- Фъстъчено масло - 150 г

- Кокосово мляко - 150 г

- Пчелен мед - 2 с.л.

- Лешникови ядки (натрошени) - 25 г.

 

За шоколадовия пясък:

- Пудра захар - 50 г

- Смлени бадеми - 50 г

- Брашно - 15 г

- Какао на прах - 13 - г

- Разтопено масло - 16 г

Смесете в купа фъстъченото масло, кокосовото мляко и пчелния мед. Разбъркайте добре до получаване на гладка консистенция. Прибавете натрошените лешникови ядки и разбъркайте отново. Покрийте купата с фолио и приберете във фризер за час и половина.

Смесете всички съставки за шоколадовия пясък и разстелете в тавичка с хартия за печене. Печете на 160 градуса 20 минути, като разбърквате на всеки 5 минути. Оставете след печенето да се охлади.

Изберете подходяща чиния и сервирайте като сложите около 1 с.л. от шоколадовия пясък за основа и отгоре аранжирайте с помощта на две лъжици от изстудения сладкиш. Можете да украсите с физалис. Бон апети!

Воала! Имате бърз, лесен екзотичен десерт, който любимият ви човек със сигурност ще оцени. Няма по-хубав подарък, от приготвения лично с внимание и обич. Не пропускайте да опитате тази прекрасна рецепта, която определено предлага едно по-различно кулинарно пътешествие от стандартните предложения. Ако пък сте в настроение за пиршество приготвено от професионален екип и поднесено в изискана атмосфера – вашето място е Средиземноморски ресторант Салини, Гранд хотел и СПА Приморец, който тази вечер ще поднесе на влюбените във виното и живота един специален празник.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001

Магнитни бури връхлитат Земята Най-чувствителните хора трябва да са внимателни След победите над Германия и Словения, трети повод волейболна България да се усмихне Възможно е да срещнем аутсайдер в осминафиналите
Никола Цолов предизвика фурор край морето Пилотът се срещна с много фенове Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба За 5 години той не получи документи за пребиваване в РФ, сега е зад решетките
Млад моторист се заби в крава и загина Трагедията се случи отвъд океана Мечка се разхожда из голям роден град Изненадваща ситуация в Ловеч
Толкова пиян шофьор скоро не е хващан в Бургас Дрегерът едва не се счупи Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана
Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка? Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала
Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната 1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции