Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кажете „Обичам те“ с екзотичен десерт готов за нула време

Ключови думи: Трифон Зарезан, изненада за Свети Валентин, десерт за влюбени, Гранд хотел и СПА Приморец

Специалните дни като днешния, събрал два празника – Трифон Зарезан и Свети Валентин, заслужават специални моменти. Имаме идеално решение за подарък - изкусителен десерт, приготвен лично от вас за нула време. Рецептата е на шеф Краси Петров – кулинарният маестро на Средиземноморски ресторант Салини. Предлага кратък и сладък път към една изпълнена с вкусове и приятни емоции вечер.

Десерт с фъстъчено масло, кокосово мляко и шоколадов пясък

Рецепта:

(за 4 порции)

- Фъстъчено масло - 150 г

- Кокосово мляко - 150 г

- Пчелен мед - 2 с.л.

- Лешникови ядки (натрошени) - 25 г.

 

За шоколадовия пясък:

- Пудра захар - 50 г

- Смлени бадеми - 50 г

- Брашно - 15 г

- Какао на прах - 13 - г

- Разтопено масло - 16 г

Смесете в купа фъстъченото масло, кокосовото мляко и пчелния мед. Разбъркайте добре до получаване на гладка консистенция. Прибавете натрошените лешникови ядки и разбъркайте отново. Покрийте купата с фолио и приберете във фризер за час и половина.

Смесете всички съставки за шоколадовия пясък и разстелете в тавичка с хартия за печене. Печете на 160 градуса 20 минути, като разбърквате на всеки 5 минути. Оставете след печенето да се охлади.

Изберете подходяща чиния и сервирайте като сложите около 1 с.л. от шоколадовия пясък за основа и отгоре аранжирайте с помощта на две лъжици от изстудения сладкиш. Можете да украсите с физалис. Бон апети!

Воала! Имате бърз, лесен екзотичен десерт, който любимият ви човек със сигурност ще оцени. Няма по-хубав подарък, от приготвения лично с внимание и обич. Не пропускайте да опитате тази прекрасна рецепта, която определено предлага едно по-различно кулинарно пътешествие от стандартните предложения. Ако пък сте в настроение за пиршество приготвено от професионален екип и поднесено в изискана атмосфера – вашето място е Средиземноморски ресторант Салини, Гранд хотел и СПА Приморец, който тази вечер ще поднесе на влюбените във виното и живота един специален празник.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001

10 съвета за щастлив брак от специалисти по връзките Вижте кои са 20 малки неща във връзката, които значат много Малките неща означават много повече за отношенията
6 грешки по време на душ Не овлажнявате кожата Рецепта за паниран праз Просто и вкусно есенно-зимно предястие
3 зодии, за които октомври ще бъде любов Забавления за Козирозите Поколението Z не знае какво е тапа и тирбушон за вино The Guardian иронично съобщава за смъртта на тирбушона 
Норвегия помага с още 5 млрд. крони на Украйна "Последиците от войната са огромни", каза премиерът Йонас Гар Стьоре Шефът на ДАНС призна: С намерения край Пловдив америций се правят бомби Двама са задържани за продажбата на опасния метал, търгували го за 5 000 евро на парче
Тръмп си намери виновни, ако загуби изборите - Израел Американците от еврейски произход предпочитат Харис пред Тръмп  Олимпиецът Тихомир Иванов проведе час по лека атлетика с децата на Ахелой По-късно кметът на Поморие Иван Алексиев, Аделина Чолева – главен експерт „Младежки дейности и спорт“ и гостите обмениха опит по значими въпроси, свързани със спорта
Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха ревюто, наречено "Безкрайно настояще", с рокля с презрамки с флорални мотиви Бременна е Ирина Карабаджак, която във втория сезон на "Ергенът" достигна почти до финала, се омъжи през август