Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Направете това и цяла зима ще имате пресни чушки в буркани

Ключови думи: чушки, буркани, пресни чушки, бланширани, зима

Необходими продукти: чушки - 10 кг пипер ЗА БЛАНШИРАНЕТО сол - 5 с.л. вода - 5 л лимонтозу - 3 ч.л.

Начин на приготвяне: Много удобен начин да си съхраните пипер и зимата да си приготвяте пълнени чушки, когато пресните са скъпи. По този начин става в пъти по-добре, отколкото зимата да използвате сушени чушки. На практика, все едно пълните пресни чушки. И така... 

Почиствате пипера (може да ползвате зелен и червен) от дръжките и семките. Бланширате пипера в тенджера със силно подсолена вода, на 5 л вода се слагат 5 супени лъжици с връх ситна сол и 3 ч.л. лимонтозу.  Когато заври водата, пускате по няколко бройки за 2-3 мин. вадите ги и слагате в друг съд с капак, да се задушават. Целта е пиперът леко да омекне, за да може да се нарежда плътно в бурканите. Аз в един компотен буркан слагам 5-7 бр. Когато поетапно сте бланширали всичкия, изчаквате да поизстине и нареждате в буркани, като добавяте 4 с.л. от течността, в която сте бланширали на дъното на всеки буркан. Чушките в бурканите ще си пуснат допълнително течност.  Стерилизирате 12 мин. от момента на завиране на водата, колкото за капачката. За снимките изнамерих забравен буркан на един рафт на терасата, приготвен преди една година, за да добиете представа. Като се има предвид, че лятото там достига 40 градуса, е сравнително запазен. Ще гледам да кача и от тазгодишния Бланширан пипер в буркани за зимата, когато направя другата седмица. Така цяла зима ще можете да си пълните чушки със сирене, или да приготвите чушки с боб за Коледа, или чушки с кайма и ориз, все едно сте използвали пресни.

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година Бившият национален селекционер на България продължава успешната си работа в Русия България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа На среща във Финландия премиерът в оставка Росен Желязков акцентира върху ролята на България за морската и екологичната сигурност в Черно море
Изискана рецепта с яйца и хайвер Семпло, но ефектно мезе, което комбинира яйца, майонеза и хайвер Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия 30-годишната жена е с тежки наранявания и е настанена в болница, нападателят е задържан, тестът му е отчел над 2 промила алкохол в кръвта
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия "Армейците" готвят втори удар на пазара след идването на Пиедраитани Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове Анализатори виждат връзка между икономическия растеж и движението на цените в имотния сектор
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи Психолози и адвокати обясняват защо именно по празниците лъжите най-често излизат наяве, а разводите зачестяват Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката" Всеки от бранша – любител или професионалист, фотограф (видеограф), модел или UGC криейтър може да участва
Кола се вряза в пълен с хора басейн във Франция след объркване на педалите Майка и дъщеря ѝ оцеляха, след като автомобилът им потъна в басейн пред очите на плувци и спасители Три зодии ще имат пробив през 2026 година Планетарните влияния ще подкрепят личностното им развитие и професионалния им напредък
Тостът "Скаген" - как един сандвич се превърна в символ на шведската кухня Рецептата със скариди и майонеза е обичана традиция в Швеция и отвъд Станка Златева: На следващата олимпиада искаме българи, а не натурализирани състезатели Легендата в борбата зове за единство и дисциплина преди началото на подготовката за новия олимпийски цикъл