Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бирияни с пиле - ястие от ароматната индийска кухня

Ключови думи: бирияни с пиле, флагман, рецепта

Индийското ястие бирияни е едно от лицата на ароматната индийска кухня. Смята се, че е възникнало в Персия като селско ястие от ориз и месо, а след това било донесено в Индия от мюсюлмански пътешественици и търговци.

Основните компоненти на това ястие са ориз, месо, марината и подправки. Оризът басмати, ароматизиран с ароматни подправки, е преобладаващ. Приготвянето му отнема време, но си заслужава усилието. Пригответе си това ароматно бирияни с пиле по рецептата на Рейчъл Алън.

Необходимите продукти са:

5 шушулки кардамон
300 г ориз басмати
сол и черен пипер
25 г масло
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 с.л. нарязан джинджифил
182 ч.л. куркума
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 дафинов лист
1/4 канелена пръчка
4 пилешки бутчета, без кожа и кости
75 г тъмни стафиди
800 мл пилешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Извадете семената от шушулките кардамон и ги счукайте в хаванче.

2. Сложете ориза в купа и го залейте с гореща вода. Оставете го настрани за 10-15 минути. След това го измийте под студена течаща вода и добре го отцедете.

3. Нарежете лука на тънки кръгчета, а скилидките чесън - на ситно. Разтопете маслото в умерено загрят тиган и добавете лука и чесъна. Овкусете със сол и черен пипер, и добавете останалите подправки - кимион, кориандър, лют червен пипер, куркума, счукан кардамон, пръчка канела и дафинов лист.
Гответе около 10 минути, докато лукът омекне и се карамелизира леко.

4. Нарежете пилешкото месо - от бутче или гърди на жулиени. Запържете ги от всички страни за 3 минути в тигана с лука. Добавете ориза, залейте с пилешкия бульон и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер, захлупете и оставете ориза да ври на слаб огън в продължение на 10-12 минути.

5. Сервирайте бирияни с пиле, поръсено с нарязани на ситно листа кориандър и запечени филирани бадеми.

Източник: Дарик

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Живеещ до бар мъж нахлу вътре и уби 4 човека, после офейка бързо в планината Страшен екшън в САЩ Обявиха причината за смъртта на легендата на кеча Хълк Хоган Американецът почина от остър инфаркт
Пътят за Гърция през Маказа ще е затворен за два часа поради протест Алтернативен маршрут няма Срутване в голяма медна мина в Южна Америка, миньори са в капан Земетресение вероятно е причинило инцидента
Екшън в страната - разбиха черепа на мъж с дървен кол Жестока свада в Белоградчик В родни планини ще превали, жегата на Балканите обаче е осезаема Около 30 градуса в София днес
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите