Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бирияни с пиле - ястие от ароматната индийска кухня

Ключови думи: бирияни с пиле, флагман, рецепта

Индийското ястие бирияни е едно от лицата на ароматната индийска кухня. Смята се, че е възникнало в Персия като селско ястие от ориз и месо, а след това било донесено в Индия от мюсюлмански пътешественици и търговци.

Основните компоненти на това ястие са ориз, месо, марината и подправки. Оризът басмати, ароматизиран с ароматни подправки, е преобладаващ. Приготвянето му отнема време, но си заслужава усилието. Пригответе си това ароматно бирияни с пиле по рецептата на Рейчъл Алън.

Необходимите продукти са:

5 шушулки кардамон
300 г ориз басмати
сол и черен пипер
25 г масло
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 с.л. нарязан джинджифил
182 ч.л. куркума
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 дафинов лист
1/4 канелена пръчка
4 пилешки бутчета, без кожа и кости
75 г тъмни стафиди
800 мл пилешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Извадете семената от шушулките кардамон и ги счукайте в хаванче.

2. Сложете ориза в купа и го залейте с гореща вода. Оставете го настрани за 10-15 минути. След това го измийте под студена течаща вода и добре го отцедете.

3. Нарежете лука на тънки кръгчета, а скилидките чесън - на ситно. Разтопете маслото в умерено загрят тиган и добавете лука и чесъна. Овкусете със сол и черен пипер, и добавете останалите подправки - кимион, кориандър, лют червен пипер, куркума, счукан кардамон, пръчка канела и дафинов лист.
Гответе около 10 минути, докато лукът омекне и се карамелизира леко.

4. Нарежете пилешкото месо - от бутче или гърди на жулиени. Запържете ги от всички страни за 3 минути в тигана с лука. Добавете ориза, залейте с пилешкия бульон и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер, захлупете и оставете ориза да ври на слаб огън в продължение на 10-12 минути.

5. Сервирайте бирияни с пиле, поръсено с нарязани на ситно листа кориандър и запечени филирани бадеми.

Източник: Дарик

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Торнадо в близост до Родопите На много места се съобщава и за градушка, с големина на лешник МВнР: Българите в Грузия да избягват големи събирания При нужда да се обръщат към българското представителство в Тбилиси
Оперирали Цецо Елвиса заради трудова злополука с жена Тръгва на мащабно турне из България България е на последно място по продължителност на живота в ЕС В Европа е 81,5 г., а у нас - 75,8 
Кошмар в небето за куп българи, тръгнали към Санторини След няколко часа изчакване на летището в гръцката столица самолетът е пренасочен за връщане към София заради лошите метеорологични условия Пети мандат президент: Путин официално встъпва на 7 май В Кремъл тече трескава подготовка 
Сняг заваля на Боровец и Алеко Температурата падна до минус 2 градуса Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години
МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол Съставени са 3253 фиша и 801 акта  Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица