Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за свински медальони с чушки и вино

Ключови думи: свински медальон, чушка, вино, рецепта

Продукти:

4 големи скилидки чесън, обелени
1 и ½ чаени лъжици сол
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица зърна черен пипер
1 кг свински медальони
2 червени чушки, нарязани
225 мл бяло вино
2 лимона
 
Приготвяне:
 
Намачкайте чесъна или го пресовайте. Сложете го в хаванче и към него добавете солта, 1 супена лъжица зехтин и пипера на зърна. Намачкайте до получаване на гладка паста. Прехвърлете в купа. Начукайте месото с чук, за да го направите по-тънко и крехко. Поставете месото в купата с маринатата. Нека го покрие добре. Похлупете с капак и оставете в хладилник за минимум 2 часа.
 
Загрейте останалия зехтин в тиган на висока температура. Запържете месото от двете страни за по 2 минути. Извадете месото и го оставете настрана. Нарежете го на късове. В тигана добавете нарязаните чушки и ги сотирайте за 5 минути с разбъркване. Залейте ги с бялото вино. Намалете котлона. Разбъркайте добре, за да деглазирате остатъците от месото и сосовете, които е пуснало в тигана. Върнете свинското в тигана и продължете да готвите за още 15 минути на слаб огън, докато месото е готово.
 
Нарежете лимоните на резени. Прехвърлете яхнията в съд за сервиране. Изстискайте част от лимоновия сок и залейте ястието. Останалите резени лимон подредете в съда около ястието за гарнитура.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
21 крави изгоряха в големия пожар в Сакар B бopбaтa cъc cтиxиятa yчacтвaxa 30 пpoтивoпoжapни eĸипa, двa xeлиĸoптepa, тeжĸa тexниĸa, вoeнни, гopcĸи cлyжитeли, дoбpoвoлнитe фopмиpoвaния нa Toпoлoвгpaд и Cвилeнгpaд Созопол става център на бойните спортове: Галавечер за титлата WBC и открито събитие с бойците В навечерието на галавечерта – на 8 август (петък) – ще приключи откритото събитие за фенове и медии в популярния ресторант Elvis Kitchen в Община Созопол
Нов проект ще дигитализира красотата на природата в Айтос с помощта на дронове Айтос с план да разкрие туристическия си потенциал Затвориха офиса на "Промяната" в София, изнасят мебелите Символичен финал на една политическа илюзия, родена с лозунги за морал и прозрачност, но приключваща със схеми, арести и корупционни обвинения
Голяма верига бензиностанции напускат българския пазар Повече подробности за сделката ще бъдат дадени едва когато има повече яснота, уточняват от дружеството. НИС управлява мрежа от 22 бензиностанции в България, които оперират у нас под марката "Газпром“ Eлектрозахранването в община Раковски е трайно възстановено Министър Станков инспектира на място работата на екипите от ЕСО ЕАД по отстраняване на аварията
Тази неделя в Поморие посрещаме Нептун и свитата му Специалното събитие се организира от Община Поморие и НЧ „Просвета 1888“ и е посветено на най-малките жители и гости на града Благо Джизъса пак е влюбен, новата му е известна брюнетка Мария-Луиза е огън парче
Срещни спорта по южното Черноморие - в букмейкърски пунктове в Бургас и Несебър Можеш да се потопиш в света на спорта на живо в букмейкърските пунктове на efbet  С Веселин Денков бяхме пред развод, арестът му отново ни сплоти, разказа Ивайла Бакалова Преди това ние вървяхме към раздяла, бяхме се отдалечили един от друг, споделя миската
Бяхме приятели, но между нас нямаше нищо, твърди Евгени Минчев От беднячка до милионерка с 940 млн. британски лири в сметката В интервюто за "Сънди таймс", което е един от редките й разговори с медии, тя казва, че не би пожелала и на най-злия си враг да изпита чувството да си беден и да живееш на месечните социални помощи