Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за реване с крем

Ключови думи: рецепта, реване, крем

ЗА РЕВАНЕТО

яйца - 7 бр.

захар - 100 г

брашно - 200 г

грис - 50 г

сол - 1 щипка

ванилия - 1 прахче

ЗА СИРОПА

захар - 900 г

вода - 1 литър

масло - 100 г

лимон - 1 бр. сока и кората

канелени пръчици - 2 бр.

ванилия - 1 прахче

ЗА КРЕМА

прясно мляко - 1 литър

нишесте - 125 г

захар - 0. 5 ч.ч.

ванилия - 2 прахчета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварете сиропа, като смесите водата, захарта, обелената кора на лимона, сока на лимона, канелените пръчици и ванилията. Варите за 10 минути след завиране, като в края на варенето прибавяте маслото. Оставете да се охлади. В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. Прибавете предварително смесените пресято брашно, гриса, ванилията и щипка сол, разбъркайте бавно и внимателно с шпатула.

Сипете сместа в правоъгълна тава намазана с малко масло. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до златисто-кафяво за около 30 минути, до суха клечка. Горещото реване залейте с охладения сироп и оставете да се охлади и попие сиропа напълно.

За крема смесете захарта със студеното мляко и нишестето, разбъркайте до гладка смес. Поставете съда на котлона и варите до сгъстяване на бавен огън, при непрекъснато бъркане. Горещия млечен крем разпределете върху реването равномерно и отново оставете да се охлади напълно. Преди сервиране гарнирайте с натрошени ядки, кокосови стърготини, шоколадови пръчици или др. Реването с крем е готово.

2
Коментара по темата
2.
Няма да ревеш, а отиваш в сити леш
31.05.2021 09:11:44
Ядеш и ревеш
1.
ПОПИТАЛИ
30.05.2021 21:49:30
радио Ереван...

Кой е любимия десерт на Тити Папазов.....?
Радиото тутакси отговорило

РЕВАНЕ......
  Добави Коментар
Леля Стефка ме научи да приготвям оригинални картофени „гнезда“ с жълтък Рецептата е много лесна, а са адски вкусни Студентката Мина Стоянова: Батките с татуировки харесват малки, сладки, кокетни момиченца Искала популярност като сериозна жена, въпреки всичките си корекции
Заплатите на сестрите стават 3 хил. лева Това е стартовото възнаграждение Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена Добрата новина съобщи Николай Попов
Чували ли сте за тази измама, която тече в WhatsApp В началото разговорът изглежда безобиден – говори се за пътувания, забележителности и съвети за града, но след няколко дни тонът става по-личен и приятелски Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си Трагедията се е разиграла в късния следобед на 1 ноември по Карловско шосе
Новата седмица започва със застудяване и дъжд, но и малко слънце Прогноза за времето през следващите дни на ноември Почти половината от хванатите с превишена средна скорост са чужденци Над 13 000 автомобили с чужда регистрация са заснети от тол камерите да нарушават правилата само за месец
Нова година у нас или в чужбина? Офертите не се различават много Велинград не е най-скъпия курорт нито в България, нито в света Какво направи този ненормалник в столично заведение (ВИДЕО) Луд потроши инвентара 
Гъмзата сподели стара семейна рецепта за греяна ракия Тромпетистът шеговито нарече приготовлението "противогрипна ваксина" Bceĸи тpeти бългapин e гyбил пapи зapaди финaнcoви cъвeти oт интepнeт Жeнитe ce oĸaзвaт пo-пpeдпaзливи