Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайните трикове, които правят всички ястия с кайма вълшебно вкусни

Ключови думи: кайма, трикове за овкусяване на кайма

Често, когато мислим какво да сготвим, посягаме към каймата, защото с нея могат да се направят много и най-различни видове ястия, които са любими на малки и големи.

От смляното место можем да си направим мусака, сос за спагети, принцеси, кюфтета и какво ли още не. Всичко, което ни е нужно, е добре овкусена кайма и малко въображение.

Но като при всяко нещо, така и приготвянето на каймата си има своите малки тайни и трикове, които ще ви споделим днес. Вижте ги:

Ако приготвяте кайма за кюфтета, най-подходящите подправки за нея са сол, черен пипер, чубрица, кимион и магданоз. По желание бихте могли да добавите ситно нарязан зелен лук и яйце.

Винаги купувайте отделно месо, от което да ви смелят кайма, тъй като освен че ще сте сигурни, че тя действително е от месо, ще можете да я овкусите по свой собствен вкус в зависимост от това какво ще приготвяте с нея

Ако желаете да направите по-малки кюфтенца за пържене, които да са по-бухнали, добавете и малко сода към вече приготвената кайма.

За да не бъде каймата прекалено суха, добавяйте към нея и малко сланина, или избирайте по-тлъсто месо за приготвянето ѝ. Препоръчително е то да е смес от свинско и телешко.

Ако приготвяте традиционната българска мусака или пълнени чушки, освен сол и черен пипер, можете да добавите към каймата също кимион и чубрица, както и малко червен пипер. Някои хора слагат и индийско орехче, но имайте предвид, че с него не трябва да се прекалява, тъй като има доста силен аромат.

Когато приготвяте спагети Болонезе, месна лазаня или каквато и да е друга паста с кайма, не слагайте чубрица. Макар да сме свикнали на почти всички ястия да слагаме чубрица, в италианската кухня, откъдето произхожда и пастата, се използва предимно риган и босилек. По възможност пресни.

Независимо какви подправки сте избрали за овкусяване на каймата, имайте предвид, че е добре да я оставите да престои с тях поне 30 мин., за да могат да поемат ароматите.

В гръцката и в турската кухня често към каймата се добавя и канела. Типичен пример за това е гръцката мусака и турските пълнени патладжани с кайма.

Източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Заспа или не заспа - колко пари плащаме на този депутат на месец Народните представители са баровци финансово Жесток малшанс или убийство - чаровна и талантлива волейболистка загина на купон Тъжна вест долетя от Италия
2:0 за бегълците - пантерата е на идеално място, а лошото момче от Перник е с 2 ластика на море Издирванията на хищника и Васил Михайлов са меко казано в застой Къщите на съседите му станаха на пепел, но този българин не се примири, днес цял квартал му сваля шапка Веката има голямо сърце
Задържаха 18-годишен младеж за умишлен палеж, той разкри защо е запалил огъня Бил афектиран заради неуредени финансови взаимоотношения Мома от Смолян стана Мис Несебър Дизайнерка от Пловдив е Кралица на Свети Влас
Дъжд от пари идва с август за тези 3 зодии Вие сред тях ли сте  Как да миете чиниите по-бързо: Принципът на „двете купи“, който спестява време и вода Трябва да знаете за този кухненски трик
Румънецът, причинил катастрофата с 10 пострадали, излиза на свобода срещу 20 000 лева Мярката му беше променена, въпреки че той няма постоянен адрес Утре потапят историческия риболовен кораб „Чавдар” край Созопол, превръщат го в изкуствен риф Събитието започва около 9:30 ч., ще се предава на живо
Предателство или обида - Тачо стана треньор в "Черноморец 1919" Поема дублиращият тим, който играе в "А" областна група Лидерът на агитката на ЦСКА посочи кой може да извади клуба от кризата Според Кюстендилеца това е Стойчо Младенов