Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкусотийка: Kето пай с тиква и блат от бадемово брашно

Ключови думи: кето, пай, блат, бадемово брашно

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

За блата

бадемово брашно 1 1/2 чаена чаша 

кокосово брашно 1/3 чаена чаша

сол 1/2 кафена лъжица

яйца 1 брой

краве масло 4 супени лъжици

бакпулвер 1/2 чаена лъжица

За пълнежа

тиква 1 1/2 чаена чаша пюрирана

готварска сметана 200 мл е

ритритол 4 супени лъжици

яйца 4 броя

сол 1/2 кафена лъжица

канела 1/2 чаена лъжица

джинджифил 1/2 чаена лъжица

индийско орехче 1/4 чаена лъжица

карамфил 1/4 чаена лъжица

ванилия 2 броя

РЕЦЕПТАТА:

Ти какво мислиш за тиквата? Тиквата не е за теб? Тиквата е вкусна само печена на фурна? Аз пък смятам, че тиквата е една от най-важните и вкусни съставки на есенното и зимното меню, която може да бъде прекрасна основа за много десерти. Чийзкейкът с тиква, а също и кексът с тиква са вече познати. Но тиквата е идеална и за приготвяне на кето десерти, какъвто е и кето пай с тиква и блат от бадемово брашно. Рецептата за кето тиквен пай с бадемово брашно е истинска находка, която ти дава възможност да си хапваш спокойно, без угризения. А залагайки на бадемово брашно, залагаш и на истински качественото начало за перфектен пай.

Първата стъпка от рецептата за кето пай с тиква и блат от бадемово брашно е подготовката на блата. Разбърквате в купа сухите съставки, а именно смесвате бадемовото брашно, кокосовото брашно, солта и бакпулвера. Стопявате кравето масло на водна баня, разбивате яйцето. Добавяте течните съставки към сухите и разбърквате добре, като омесвате тесто. На дъното на форма за кекс, най-добре с падащи стени, поставяте хартия за печене, а върху нея разпределяте тестото за блата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, след което изваждате и оставяте на страна, за да поизстине.

За получаване на пълнежа на тиквения пай, предварително трябва да сте приготвили пюрето от тиква. Може да сварите тиквата, или да я приготвите на пара, важното е да е напълно сварена, отцедена от излишната вода и пюрирана. Разбийте яйцата, добавете към тях пюрираната тиква, както и сметаната, заедно с предвиденото количество еритритол. Добавяте канелата, индийското орехче, карамфила, джинджфила и ванилията, след което разбърквате сместа и я изсипвате върху подготвения блат.

Печете кето пая с тиква и блат от бадемово брашно в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45-50 минути. След като паят е готов го оставете във фурната на отворена врата за около 30 минути. Сервирайте тиквения пай, след като е напълно охладен.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Учени създадоха машина, която превръща въздух в питейна вода! Къде се случи това В Китай не си поплюват с технологичния напредък Млад мъж преби гаджето си, друг атакува майка си Страшни случаи в страната
Честно ли е: Краси цял сезон се чуди коя да избере и нищо! А Натали я нападна глутница Сензационно мнение за двоен аршин в "Ергенът" Страна от Централна Европа даде допълнителни 250 милиона евро военна помощ за Украйна Нидерландия се опитва да помогне на украинците с оръжия от САЩ
101-годишна баба е звезда във фитнеса В Испания Избухна страшен скандал около спортна кола на 6 колела Две ателиета се обвиняват взаимно
Веселба пред Народното събрание, кръшни хора се люшнаха напук на бюджета От трибуната призоваха Бойко Борисов да се вслуша в гласа на хората и да изтегли бюджета Почина велик шампион от старата школа на тениса Отиде си Никола Пиетранджели
Протестът в Бургас продължава втори час Множеството изпълни площад "Атанас Сиреков" Кметът на Варна: С бухалки не могат да ни отнемат свободата, защото сме обединени Ако не бяхте вие, щях още да съм зад решетките, сподели той
Любима рецепта за зимата: Свински ребърца и една съставка, която е евтина, но страшно полезна Месото става чудно с прясно зеле "Ножица-трепач" пристига в Бургас, може да станете част от мистерията Представлението ще се играе на 2 декември от 19:00 часа на сцената на ДТ "А.Будевска"