Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкусотийка: Kето пай с тиква и блат от бадемово брашно

Ключови думи: кето, пай, блат, бадемово брашно

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

За блата

бадемово брашно 1 1/2 чаена чаша 

кокосово брашно 1/3 чаена чаша

сол 1/2 кафена лъжица

яйца 1 брой

краве масло 4 супени лъжици

бакпулвер 1/2 чаена лъжица

За пълнежа

тиква 1 1/2 чаена чаша пюрирана

готварска сметана 200 мл е

ритритол 4 супени лъжици

яйца 4 броя

сол 1/2 кафена лъжица

канела 1/2 чаена лъжица

джинджифил 1/2 чаена лъжица

индийско орехче 1/4 чаена лъжица

карамфил 1/4 чаена лъжица

ванилия 2 броя

РЕЦЕПТАТА:

Ти какво мислиш за тиквата? Тиквата не е за теб? Тиквата е вкусна само печена на фурна? Аз пък смятам, че тиквата е една от най-важните и вкусни съставки на есенното и зимното меню, която може да бъде прекрасна основа за много десерти. Чийзкейкът с тиква, а също и кексът с тиква са вече познати. Но тиквата е идеална и за приготвяне на кето десерти, какъвто е и кето пай с тиква и блат от бадемово брашно. Рецептата за кето тиквен пай с бадемово брашно е истинска находка, която ти дава възможност да си хапваш спокойно, без угризения. А залагайки на бадемово брашно, залагаш и на истински качественото начало за перфектен пай.

Първата стъпка от рецептата за кето пай с тиква и блат от бадемово брашно е подготовката на блата. Разбърквате в купа сухите съставки, а именно смесвате бадемовото брашно, кокосовото брашно, солта и бакпулвера. Стопявате кравето масло на водна баня, разбивате яйцето. Добавяте течните съставки към сухите и разбърквате добре, като омесвате тесто. На дъното на форма за кекс, най-добре с падащи стени, поставяте хартия за печене, а върху нея разпределяте тестото за блата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, след което изваждате и оставяте на страна, за да поизстине.

За получаване на пълнежа на тиквения пай, предварително трябва да сте приготвили пюрето от тиква. Може да сварите тиквата, или да я приготвите на пара, важното е да е напълно сварена, отцедена от излишната вода и пюрирана. Разбийте яйцата, добавете към тях пюрираната тиква, както и сметаната, заедно с предвиденото количество еритритол. Добавяте канелата, индийското орехче, карамфила, джинджфила и ванилията, след което разбърквате сместа и я изсипвате върху подготвения блат.

Печете кето пая с тиква и блат от бадемово брашно в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45-50 минути. След като паят е готов го оставете във фурната на отворена врата за около 30 минути. Сервирайте тиквения пай, след като е напълно охладен.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кмет от ГЕРБ премина към „ДПС-Ново начало“ Харесвам политиката на Делян Пеевски и това, че работи за хората, сподели той България е най-слаба на Балканите В най-популярния спорт
Специалист предупреди за голяма заплаха над София Кварталите край Витоша застрашени от наводнение Инцидент с юноши на тротинетка Удариха се в кола
Ще прелети ли самолетът на Путин над България? В МВнР засега няма искане от Москва До часове се възстановява движението по път I-5 Русе - Бяла в близост до село Обретеник Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат внимателно
Почти останахме без български ябълки Нещата при крушата са още по-зле Убиха футболен бос Убийство в Кипър
Доносници с изненадваща атака срещу Насар? Тестват го 2 пъти за 8 дни Украинци отрекоха участие в заговор за палежи на имоти, свързани с великобританския премиер Ето подробности
Тръмп заведе дело за клевета за 15 млрд. долара Срещу "Ню Йорк таймс" Гонзо покани Сираков на спешна среща Заради Вуцов