Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пикантни агнешки котлети в индийски стил, които трябва да опитате

Ключови думи: агнешки котлети рецепта, флагман, рецепта за агнешки котлета

Агнешкото месо е задължителен елемент от трапезата на всяко семейство на Гергьовден. Агнешките котлети също са традиционен вариант за ястие на празника. Но ако искате за опитате нещо ново и различно, пригответе си рецептата на Рик Стайн за агнешки котлети в индийски стил от канала 24kitchen.

Индийската кухня е една от най-разнообразните и богати на вкусове и аромати кухни в света. Тайната на индийските ястия се крие в богатството от подправки и тяхното комбиниране, в лесните, но много ароматни маринати и в правилния подбор на продуктите.  

Ако искате да пренесете вкусовете на Индия във вашата кухня, пригответе си това ястие.

Нужните продукти:

1 кг агнешки котлети
12 шушулки кардамон
12 гвоздейчета карамфил
8 см канелена пръчка
2 ч.л. семена от резене
2 индийски дафинови листа
1 1/2 ч.л. зърна черен пипер
1 ч.л. смлян джинджифил
1.5 л. пълномаслено прясно мляко
75 мл олио
 
За панировката:

250 г брашно
2 ч.л. царевично нишесте
2 ч.л. смлян черен пипер
2 ч.л. семена от резене, предварително запечени
1 ч.л. смлян джинджифил
семена от 30 шушулки кардамон
1 ч.л. сол
3 зелени люти чушки
2 белтъка
щипка масала
 
Начин на приготвяне:

1. Сипете прясното мляко в тенджера. Добавете смачканите с точилка шушулки карздамон и всички останали подправки. Разбъркайте и оставете млякото да заври на слаб огън.
2. Поставете агнешките котлети в млякото и варете 10 минути на слаб огън.
3. Извадете котлетите с помощта на щипки в чиния. Дръпнете млякото от огъня и го оставете да изстине.
4. За панировката пресейте брашното и нишестето в купа. Добавеет подправките и солта. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно заедно със семките зелени люти чушки.
5. Разбийте белтъците на пяна. Оформете кладенче в сместа с брашното и добавете белтъците. Разбъркайте. Добавете няколко лъжици охладено мляко, докато получите желаната консистенция на смес за палачинки.
6. Загрейте олиото в дълбок тиган. Потопете агнешките котлети в панировката и ги изпържете на няколко порции до златисто, по 2-3 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния. Поръсете ги с гарам масала.

Източник: Дарик
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Семпъл, но много вкусен сладкиш - днес го направих с малини, вчера с ягоди, а утре ще пробвам с боровинки Следвайте тази изпитана рецепта и се насладете на съвършенството на вкусовете Бойко Борисов: „Балкански поток” няма да се продава на американски хедж фонд Той коментира и решението НС да не гласува предложението за провеждане на референдум за еврото
Ченге менте измами 79-годишен шофьор Младият мъж спрял до дядото и започнал да лъже на поразия Тези 3 зодии ще ви донесат само страдания, махнете ги от живота си Представителите на тези знаци имат изключително трудна природа и е добре да не се хабите за тях
Черпят най-железните имена На 14 май светата Църква почита Св. Исидор Интересно събитие в Царево Градът се включва в международната инициатива Европейска нощ на музеите 2025 г.
Катастрофа на пътя Бургас-Варна, пострадаха 3 жени За щастие инцидентът не доведе до големи контузии Футболна супер вечер на 14 май – 7 купи, 7 финала, една вечер, в която всичко се решава
Драма на пешеходна пътека в Бургас 25-годишен мъж е с контузии Брутална кражба в Бургаско Удар с лопата и задигане на портфейл в село Русокастро
37-годишен мъж с неприятно провинение в Бургас Кара дрогиран В средата на май: Сняг заваля в... Майска изненада в родни села