Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Колко ще ни струва великденската трапеза и скочили ли са цените преди празниците

Ключови думи: великденска трапеза, цени, флагман

На Цветница отбелязваме и последната постна неделя преди Великден. Даже и да не са отсъствали от трапезата, след седмица яйцата ще имат сигурно място на нея, предава Нова тв.

Заради двойно по-скъпите фуражи през тази година производствената стойност е скочила двойно. От производителя до магазина цената на яйцето пък скача с над 50%.

„То отива първо в търговец на едро. Говорим за такъв, който снабдява малки или средни магазини в населените места. Втората ръка е вече самият магазин. Там 50% напълно е възможно да бъдат сложени като цена върху нашата цена”, обясни д-р Вичо Вичев, прокурист на птицеферма в Козлодуй.

„От производителя до търговеца всяка работна ръка оскъпява продукта. През колко доставчици ще мине, толкова по-голяма ще е надценката. Сега другият момент е, че за празниците всичко скача”, каза Петя Узунава, управител на магазин във Враца.

Сериозен дъмпинг на българските яйца обаче правят вносните от Полша, но те далеч не са по-качествени от българските. Там Великден е по-рано и цялата нереализирана продукция идва у нас.  Затова е препоръчително потребителите да обръщат особено внимание на произхода. Друг е въпросът, че българският потребител е доста скептичен към истинността на опаковката.

Според специалистите човек може лесно да се ориентира по маркировката на самото яйце. Още повече, че и за качествен козунак са нужни качествени съставки.

Това е основното правило в една от шуменските пекарна. Там произвеждат различни видове козунаци – с мармалад, стафиди, локум. Производството отнема близо 4 часа. Готови смеси не се ползват, а почти целият процес е ръчен. Нещо, което допълнително оскъпява продукта, но, според пекарите подобрява вкуса.

Агнешкото също е поскъпнало. Голяма част от хората обаче са категорични, че търсят и купуват само българско месо.

1
Коментара по темата
1.
Е те така е
25.04.2021 14:52:06
Само не мога да разбера, защо всеки един празник или какъвто и да е друг повод, се превръща от Българина в поредната причина да се наплюска като прасе и да се напие до безпаметност. И за тази си цел, пазарува като малоумник. Е, много ясно, че ще се вдигат цените, те търгашите и хотелиерите такива ги чакат с кеф.
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия