Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ресторантът не е само място за хранене, а социално преживяване. Хората имат нужда от тези контакти

Ще посрещнем клиентите при стриктно спазване на мерките за безопасност, заяви Валентин Димитров, собственик на ресторант "Златна котва"
Ключови думи: ресторанти отваряне, мерки срещу ковид, Валентин Димитров, уикенд туризъм

Създателят на най-успешните проекти в ресторантьорския бранш през последните 20 години в Бургас и страната – Валентин Димитров, коментира пред Флагман.бг предстоящото отваряне на заведенеията след 3-месечния локдаун.

- Г-н Димитров, емблематичният 100-годишен ресторант до морската градина в Бургас, който напълно реновирахте, ще отвори ли врати на първи март?

- Не, на първи март няма да отворим. Ще отворим на втори, тогава ще сме напълно готови и ще посрещнем клиентите при стриктно спазване на мерките за безопасност.

- Наложи ли Ви се да търсите нов персонал след  3-месечното спиране на работния процес?

- Не, всички колеги, с които работихме преди, отново се връщат на работните си места. Днес имахме събрание и всички дойдоха. Зарадвах се, защото знам, че много хора от бранша се насочиха към други сектори, професионални кадри с огромен опит вече работят като куриери.

- Вие кандидатствахте ли по някоя от мерките в помощ на бизнеса?

- Кандидатствах по мярката за 20% от оборота. Подадох документите в срок, имам номерчета – 7527 и 7543, но нищо не се случи. Знам, че има колеги от Бургас, които са получили помощ по тази мярка, но аз нямам отговор.

Всички от персонала кандидатстваха и по мярката за 24 лева на ден. На 20 януари им изплатиха по 504 лева за целия декември и за един ден от ноември.

- Какви са нагласите Ви, притеснявате ли се, че хората ги е страх от вируса и няма да посмеят да прекрачат прага на ресторантите?

- Посещаването на ресторант е по-скоро социално преживяване, не само място за хранене. Хората имат нужда от тези контакти. Винаги съм казвал, че който го е страх от мечки, не ходи в гората и не съм притеснен, че клиентите ще ги е страх. Вече имаме резервации за първия работен ден.

Всеки сам си преценя. От ресторанта ни в Пампорово някои клиенти си поръчват храна за стаите, а други идват в заведението.

- Ресторантът Ви в  Пампорово се намира в хотел, има ли много посетители в момента?

- Курортът се пълни предимно събота и неделя – уикенд туризъм. През седмицата е спокойно.

- Какви са туристите, които посещават курорта?

- Основно са българи, има съвсем малко румънци, но при тези мерки няма как да бъде друго.

- В „Златна котва“ с какво ще ни изненадате?

- Ресторантът е напълно обновен и няма нищо общо с предишния си облик. Интериорът ще впечатли гостите, убеден съм. Относно кулинарните предложения, продължаваме да следваме политиката си за високо качество на продуктите и професионално приготвяне на храната.

 

37
Коментара по темата
37.
*********
07.03.2021 02:52:59
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
36.
*********
03.03.2021 18:41:10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
35.
Някой
03.03.2021 16:34:00
С бате Веско много хубаво сме си прекарвали в леглото
34.
Потресен
01.03.2021 12:19:11
Е храниш хората с брака на големите вериги но няма проблем нали за това си плаща клиента.
33.
Млад работник
28.02.2021 15:18:46
Браво ! Вальо е един от най-готините и разбрани работодатели ! Дано има повече такива хора като него ! Браво !
32.
аз
28.02.2021 14:30:03
Вальо е страхотен човек. Отпреди 30 години Вальо е в бизнеса. Негов е магазинът Абсолют, който си беше буквално като хранителен кореком за ония години в Бургас. Съпругата ми като младо момиче работеше при него. И сега твърди, че по-добтр работодател не е имала. Да е жив и здрав Вальо.
31.
До 29
26.02.2021 11:02:57
А ти по какво ги сравняваш заведенията бе, мойто момче?!! Първо, не съм сигурен че говоря на един и същ език с комплексиран ДРИСЛЬО като теб, но това е друга бира!! Най- важното в едно заведение е атмосферата и персонала. Вземи например "Фрегатата" и ми я сравни с който и да е скъпарски ресторант сега! Ръсиш абсолютни тъпотии!! Едно заведение трябва да има излъчване, за да ти е приятно да го посетиш, но това няма как да го обясня на простовати и меркантилни душички като теб! А за сравнение в персонала, преди и сега, даже не трябва и да отваряме тема- разликата е космическа!! Имаше истински професионалисти, които знаеха как да ти направят кефа и да се чувстваш на място. И пак повтарям- това не е бира за глупендери като теб!!
30.
krum
26.02.2021 10:46:59
Аз съм ходил, в зап. Европа и мога да кажа, че м/у техните ресторанти и нашите, в Бургас, разликата е като ден и нощ. Оркестри няма, но някаде имаше пиано, някъде свиреха студенти, подобно на круизите или, дори, на Ковън Гарден в Лондон. Като се прибрах, се чувствах, като на село в кръчмата. Истината си е истина! Тук ресторантите са в големите хотели, останалите са ,квартални, кръчми.
29.
Бай Петкооо от кавали си превъртял.
26.02.2021 01:21:08
Лягай дърт педалино, че си се напил като свиня. От тази домашна ракия си затъпял като говедо. Да сравняваш днешните ресторанти и въобще заведения с едновремешните кръчми, трябва да си чисто луд. Но, като се има впредвид, че сме в царството на кукумицините, които ежедневно бълват простотии и фантазии за "едно време", на теб ти е простено. Имало едно време ресторанти хахаха. Бай ПетДалко, пиян откачалник. Такива като теб цървули, не са ходили на ресторант от 20 години, защото все им е скъпо и са останали в миналото.
28.
Бай Петко
26.02.2021 01:01:22
Ресторанти имаше едно време! Атмосверата, в тях, беше съвсем друга, светло, оркестър, сервитьорките с костюми.
Сега само кръчми и капани, с намалено осветление, за да не виждаш, какво консумираш, чалги и маанета ти нядуват главата, всички се надвикват, а най-подходящото облекло е адидас. Да де, важно е самочувствието, че сме на ''ресторант''
27.
Бай Петко
26.02.2021 01:01:02
Ресторанти имаше едно време! Атмосверата, в тях, беше съвсем друга, светло, оркестър, сервитьорките с костюми.
Сега само кръчми и капани, с намалено осветление, за да не виждаш, какво консумираш, чалги и маанета ти нядуват главата, всички се надвикват, а най-подходящото облекло е адидас. Да де, важно е самочувствието, че сме на ''ресторант''
26.
Прави си реклама човека
25.02.2021 21:51:55
Ресторанта Котвата беше много добро , когато го държеше Антон Кабата . Сега не струва . От както не го държи Кабата не съм стъпил там и няма да стъпя .
25.
Бургас
25.02.2021 20:45:44
След празнуването на 8ми март над 2000 всеки ден заразени
24.
Gordon Shumway
25.02.2021 20:38:49
Аз се чудих кой тест за антитела да избера, но вакрая реших да заложа на тази лаборатория, за която агитира медията на Властта и Партията. Номер едно в айтоския Балкан и Исикията - Флегман!
23.
123
25.02.2021 20:30:52
На пръсти се броят тези, които знаят какво правят в този бранш. Единият е той. Със сигурност един от най-добрите ресторанти в града. А ако на някой не му понася обстановката, по-добре да си ходи в кварталната. Хем ще му е по-ефтино, хем всички ще го знаят, че е голямата работа, хем няма да се набутва за такси.
22.
Ибрик ага
25.02.2021 20:09:32
Айде сега пак измислени герои да сядат там и да си мислят че са на лазурния бряг да гледат лошо. Хахахахахахсх смешна история дефилират някви селски пръчки и нацупени хахахах на селския мегдан....
21.
Митко Градев
25.02.2021 19:42:13
Вальо Тигъра винаги е бил мъжкар ,винаги е точен и думата му на две не става .
В коментарите сте писали за Кабата ,той е една утайка ,който се правеше на мутра а който го барнеше и му надуваше главата .
20.
нфсв
25.02.2021 19:37:29
Флагман....като отворят ковид да изкарате да видите не всичко е пари.Шефката видя ама алчността е болест!
19.
Кьосев
25.02.2021 19:10:10
След няколко месеца бездействие... Златна котва, а и всички други заведения ще ни изненадат с... Отлежали продукти в фризерите и хладилниците!)))
18.
До 17 Кабата с Фантазиите
25.02.2021 18:57:17
Ей каба стига пак си фантазира отвличания, рекети и мутренски работи ве свинчуга страхлива. 100 пъти те биха и вкарваха в болница. Мамалов Чушката и кой ли не. Че мамаловите и жена ти ползваха по баджанашки. Всички ти се смеят че се вживяваш на килър и мафиот и само си фантазираш. Лъжлив прасчо. Поне лъжи някъде надалече къдет не те познават бе. Тука всичйи те зная каква измаамна прасюга и рогоносец си. Винаги си бил пребита и гърбена жертва. Малко ли рева и пуска жалби като те фкараха в болница на мамала хората. Мутра и мафиот.
17.
До 9
25.02.2021 18:36:29
Нима не знаете в какви дейности има участия? Минал покрай ресторантьорите, вероятно заради прякора!
С отвличания на хора, рекети, изнудвания включително и чрез записи, измами. И лекари има между жертвите и потърпевшите на малоумията му!
Интересно как го проверяват данъчните власти?
16.
До 9
25.02.2021 18:13:04
И за цървули не става!
15.
До 9
25.02.2021 18:10:54
Как пък може да сравнявате мазната, дебела проста свиня с хора?
14.
*********
25.02.2021 18:10:46
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
Wwww
25.02.2021 17:36:01
Що злобеете бре,нека бачкат хората
12.
7887
25.02.2021 17:20:04
Като отворят от първи март почвам само черно джони да пия,щото е отлежало 12+1години. хаха
11.
*********
25.02.2021 17:05:37
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
АЛО КМЕТЕ КАК МОГА И АЗ????????????????
25.02.2021 16:39:27
ДА СИ СТРОЯ ПО СРЕДАТА НА ПЛОЩАДА ???????????????????ТАЗИ ПОСТРОЙКА Е НЕЗАКОННА ЗАЩО СЕ ПРАВЯТ НА КЬОРАВИ ВСИЧКИ В ОБЩИНАТА ??????????????
9.
Скръб отвсякъде!
25.02.2021 16:36:59
Нищо особенно като заведение, а кухнята е под всякаква критика. Не знам за каква 100 годишна история става дума, но и при Кабата и при този наемател Вальо, ресторанта е слабо изпълнение.
8.
РЕКЛАМНА СТАТИЯ
25.02.2021 16:36:06
ТАЯ НЕЗАКОННА КРЪЧМА Е НА АБОНАМЕНТ ЗА РЕКЛАМА ВЪВ ФЛАГМАН!!!!!!!!!!
7.
АЛО ФЛАГМАН ЩО МЪЛЧИТЕ БЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25.02.2021 16:29:23
ЗА ""НИВАТА""–ПЛАЖ НА ДОГАН ЦЯЛАТА ПРЕСА ГЪРМИ ВИИ НИ ВОПЪЛ НИ СТОН !!!!!!!!!!!!ДОГАН ИМАЛ ПРАВО ДА ЗАЩИТАВА СОБСТВЕННОСТА СИ !!!!!!!!!!!МАФИЯТА ВЪН
6.
Burgas
25.02.2021 16:28:22
Аз посещавах този ресторант преди. Веднаж реших да ида до тоалетната,на път за там на стената виси протрета на пъдаря от Правец.По-добре щеше да бъде ако беше го качил в туалетната.Оставих масата така както си беше, платих и от тогава там не стъпвам.Не препоръчвам и на умните и демократични хора и особено турци да стъпват тam.Този е върл, червен фашист ,слуга на пъдаря от Правец
5.
Хахахах
25.02.2021 16:16:05
Не се наядохте ююююю
4.
Оооп
25.02.2021 16:10:33
Още един гладен мошенник
3.
wallis
25.02.2021 16:10:26
Особено някои хора , които се събират в този ресторант. Превърнаха едно от местата на старите бургазлии в сборище на парвенюта с посредствено образование и текезесарско самосъзнание, дори не се посвениха паважа да си маркират, а единствения от сой, е срам за рода си с този измекярски манталитет. Нищо де, хвалете се и това ще мине.
2.
Едновремешни познати
25.02.2021 15:36:29
Браво на Вальо! Готин пичага е! Нахакан мъж, но на място! Каквото е докоснало това момче, това е и заработило! Изключителен човек и бизнесмен!
1.
bmw e34
25.02.2021 15:35:30
malko pedraz prilicha ako trqbva da sum obektiven
  Добави Коментар
Инфлацията у нас бие средната в еврозоната Според експерти често обясненията за по-високата инфлация у нас не са пазарни, а става въпрос за изкривявания, за които държавата би трябвало да следи. Украйна най-после заговори за преговори с Русия В момента и двете страни се надпреварват за "най-благоприятната позиция"
Благо Джизъса идва на тенис турнир в Бургас Голмайстор номер едно в българското първенство Мартин Камбуров също ще участва Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство
„Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист"
Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово