Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кои са храните, които никога не трябва да мием преди употреба

Източник: Една.бг
Ключови думи: храни, кои храни не се мият, флагман

Още от съвсем малки ни учат, че винаги трябва да мием старателно храната, когато сме решили да я консумираме. Но едва ли се замисляме, че този почти вроден навик може да се окаже вреден и всъщност да нямаме особена полза от него.

Измиването на някои продукти води до разпространението на бактерии и редица други негативни ефекти, твърдят специалисти. Днес ви представяме 5 храни, които не трябва да мием преди ядене.

Ако гъбите се държат във вода или се накисват за по-дълго време, ще абсорбират голямо количество от течността. Изплакнете ги добре и ги изсушете с хартиена кърпа. Правете това само преди готвене. В противен случай продуктът ще се развали бързо.

Звучи невероятно, но има хора, които мият пастата, преди да я сварят. Главните готвачи смятат тази процедура за престъпление, защото при миене продуктът губи нишесте, а благодарение на него сосът се абсорбира по-добре. Можете да измиете този продукт само след подготовка и ако правите салата или азиатски нудъли.

Суровото месо (говеждо, свинско, телешко, агнешко) не трябва да се мие заради бактериите. След термичната обработка местото е чисто. Полезен съвет: Преди да готвите, отстранете сока на месото и влагата от повърхността с хартиени кърпи или салфетки. След това измийте ръцете си със сапун и топла вода.

Бактериите върху суровото пиле са опасни за здравето ни. Сред тях най-известната е салмонелата. Много хора си мислят, че ако този продукт се измие преди готвене, това ще помогне за решаването на проблема, но не е така. Чрез пръските на водата по месото бактериите се разнасят из мивката, остават по батерията и ръцете ни. Ако веднага се пристъпи към термична обработка, всички микроорганизми ще загинат. Според главните готвачи в света най-добре е пилето да се вари два пъти: след като месото заври, водата се сменя и варенето продължава.

Яйцата често се третират със специална субстанция, така че микроорганизмите да не проникват в черупката. Водата унищожава този защитен слой.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Остър сблъсък между Гечев и Хампарцумян за референдума Финансистът се притеснява от евентуална диктатура в страната Катастрофа край Руен: Трима са в болница За щастие няма непосредствена опасност за живота на пострадалите
Инцидент в несебърско село 59-годишен мъж е с контузия от ПТП Къща горя край морето Криминално проявен запали огън в мазе и направи беля
70-годишен мъж от Бургаска област помете пловдивчанка Шофьорът блъсна жената в Слънчев бряг Полицията в Карнобат разплете нагла кражба Криминално проявен сви пари от възрастен мъж
Млад бандит сви 290 лева на монети, но малко след това... Апашът се озова с белезници Ченгета с голяма находка при обиск в Слънчев бряг Иззеха около 200 грама канабис
Сериозно земетресение до България Разтресе се град в Румъния Тръмп подписва знаков указ Президентът на САЩ с показателен ход
Празник е! Могат да почерпят... Хората с имена Герана, Герасим, Герда, Герман, Геро, Искра и Искрен имат хубав повод за почерпка Сензация в "Капките" Всички участници ще са финалисти този сезон