Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кои са храните, които никога не трябва да мием преди употреба

Източник: Една.бг
Ключови думи: храни, кои храни не се мият, флагман

Още от съвсем малки ни учат, че винаги трябва да мием старателно храната, когато сме решили да я консумираме. Но едва ли се замисляме, че този почти вроден навик може да се окаже вреден и всъщност да нямаме особена полза от него.

Измиването на някои продукти води до разпространението на бактерии и редица други негативни ефекти, твърдят специалисти. Днес ви представяме 5 храни, които не трябва да мием преди ядене.

Ако гъбите се държат във вода или се накисват за по-дълго време, ще абсорбират голямо количество от течността. Изплакнете ги добре и ги изсушете с хартиена кърпа. Правете това само преди готвене. В противен случай продуктът ще се развали бързо.

Звучи невероятно, но има хора, които мият пастата, преди да я сварят. Главните готвачи смятат тази процедура за престъпление, защото при миене продуктът губи нишесте, а благодарение на него сосът се абсорбира по-добре. Можете да измиете този продукт само след подготовка и ако правите салата или азиатски нудъли.

Суровото месо (говеждо, свинско, телешко, агнешко) не трябва да се мие заради бактериите. След термичната обработка местото е чисто. Полезен съвет: Преди да готвите, отстранете сока на месото и влагата от повърхността с хартиени кърпи или салфетки. След това измийте ръцете си със сапун и топла вода.

Бактериите върху суровото пиле са опасни за здравето ни. Сред тях най-известната е салмонелата. Много хора си мислят, че ако този продукт се измие преди готвене, това ще помогне за решаването на проблема, но не е така. Чрез пръските на водата по месото бактериите се разнасят из мивката, остават по батерията и ръцете ни. Ако веднага се пристъпи към термична обработка, всички микроорганизми ще загинат. Според главните готвачи в света най-добре е пилето да се вари два пъти: след като месото заври, водата се сменя и варенето продължава.

Яйцата често се третират със специална субстанция, така че микроорганизмите да не проникват в черупката. Водата унищожава този защитен слой.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
F-16 в САЩ прехвана самолет, летящ над голф игрището на Тръмп NORAD призовава цивилните пилоти да внимават Министерство на здравеопазването със съвети как да се предпазим от опасните жеги Избягвайте алкохол и кофеинови напитки
19-годишен уби трима на място, след като се вряза в заведение! Фаталният инцидент е станал в Разград Маги проговори за раздялата с Карлос Насар Гимнастичката била готова да даде втори шанс на олимпийския шампион, но той не проявил желание 
Брад Пит и Анджелина Джоли в спор за 500 милиона и "тайна сделка с руснаци" Холивудският ас иска бившата му да бъде разпитана под клетва заради съдебни битки и скрити сделки за Шато Миравал ВАС задължи Здравната каса да покрие лечение на млад мъж с рядко заболяване Делото е от изключителна важност за бъдещата съдебна практика
Какво символизира срещата с богомолка? В Китай насекомото отдавна е почитано Мъск създава нова партия в САЩ Мъск цитира анкета, публикувана в X на 4 юли
4 причини да не се отказвате от брака си Комуникацията е жизненоважната артерия на всяка връзка Най-големите грешки, които майките на момчета допускат Ето кои са те 
Най-добрите мъже любовници според зодията им Мъжете, родени под знака на зодия Дева, управлявани от Меркурий, са ориентирани към детайлите и много внимателни любовници Всички ще го харесат: мързелив чийзкейк, готов само за 40 минути Ето каква е рецептата