Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Внимание! Никога не допускайте тези грешки при готвенето на месо

Ключови думи: готвене на месо, как да готвим месо, грешки при готвенето на месо, флагман

Прибрали сте се от работа и с желание сте се заели с приготвянето на вечерята. Избрали сте най-хубавото парче пилешко или свинско от магазина, сготвили сте го и сте убедени, че е невероятно вкусно.

Но когато отхапете първата хапка, ви очаква неприятна изненада... Месото няма вкус, жилаво е, сухо е или не се е досготвило.

Какво се объркало с приготвянето на месото? Дали е пресолено, сухо, с неправилен сос - това са класически пропуски, които са поправими с опита.

Вижте кой са най-честите грешни при готвене на месо:

Грешка 1: Прекалено много бързате

Важно е, когато започнем да готвим месо, то да бъде със стайна температура. Отделете време, ако ще използвате замразен продукт, той да достигне плавно до желаната температура. Също така е важно внимателно да избършете месото с хартиена кърпа, за да получите суха повърхност преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете достатъчно време и за този етап. Нужно е известно време, за да поеме вкусовете и да се увеличи ефекта от маринатата. 30 минути са минимум, но е за предпочитане по-дълго, ако имате възможност.

Грешка 2: Неправилен избор и количество на подправки

Подправянето обикновено е въпрос на вкус, но основно правило в съвременната хранителна култура е, че колкото по-високо е качеството на месото, толкова по-малко подправки се използват в готвенето. Не забравяйте, че солта и черният пипер се слагат задължително накрая.

Грешка 3: Масло или олио?

Краткият отговор на този въпрос е: и двете. Започнете да запичате месото в малко олио и след това добавете малко масло в края на готвенето на вкус. Олиото може да издържи на много по-високи температури от маслото и не изгаря толкова лесно в тигана.

Грешка 4: Слагате твърде много месо в тигана

Не се заблуждавайте, че става по-бързо само защото слагате възможно най-много продукти в тигана. По този начин рискувате резултатът да бъде лош. Основното правило е, че трябва да има достатъчно място в тигана, така че месото да не се смачква и да добие равномерен загар.

Грешка 5: Грешка при избора на техника на готвене

Коя техника на готвене е най-подходяща зависи от това от кое животно идва месото. За барбекю и скара се използват главно филета от крехкото месо от средата или гърба на животното. За супи и чорби - предно месо с по-здрава съединителна тъкан, което изисква по-дълго време за готвене. Печене в фурната е подходящо за по-големи парчета месо от задни части, а също и предно месо, което е добре да се готви на ниска температура и дълго време.

Източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
От днес влизат в сила по-тежки наказания за пияните и дрогираните зад волана Солени глоби, години затвор и дори доживотна присъда при причиняване на смърт на пътя Ясна е причината за катастрофата с полицейска кола край Плевен Патрулка се блъсна заради шофьор, направил обратен завой 
Затварят кръстовище в ж.к. „Зорница“ заради изграждане на ВиК мрежа От местната администрация призовават гражданите да спазват въведената временна организация и при възможност да избягват участъка Нищо ново - от утре пак почват ремонт на АМ "Тракия" Дейностите ще се изпълняват в аварийната лента, където ще бъде разположена нужната техниката
Зрителите изобщо не я харесват, но бТВ пак ще я върне на екран Зейнеб не се беше появявала в ефира на Би Ти Ви от началото на юни, което накара много зрители, които не я харесват, да въздъхнат с облекчение, че вече няма да я засичат на екрана Световна титла за Ванеса Калчева от престижния Dance World Cup Finals в Испания
Морето върна двойно Северния плаж на Приморско Заради съчетанието на уникалната природа, чистите води и просторните плажове, българската Копа Кабана буквално се пука по шевовете от туристи Почина известен български лекар, напусна ни едва на 59 години Д-р Станислав Димитров се отличаваше с много точна диагностична мисъл и задълбочени познания. Беше и изключително работлив
Прокурорският син бил на плажа в Черноморец. Къде спи РУ Созопол? Туристи дори са сигнализирали на патрулен екип, но не им обърнали внимание  Ирина Тенчева с незабравим празник край морския бряг в Гърция Ирина, която от доста врене е въздържател и се придържа към здравословен начин на живот, е направила изключение за специалния ден
Мразя морето, не искам и да чуя за почивка – София ми е напълно достатъчна, обяви този известен българин Приятелството с Коцето е истинско – музиката ни е различна, но душите се разбират, твърди Фънки Израелски затворник копае собствения си гроб, вижте видеото Евиатар е отвлечен на 7 ноември 2023 година от фестивала "Нова" в пустинята Негев