Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за невероятен коледен щолен

Ключови думи: щолен, коледен шолен, рецепта

Продукти:

1 кг брашно
80 г прясна мая
1 щипка пудра захар
1 супена лъжица леко топло мляко
375 мл хладка вода
250 г масло
½ чаена лъжица сол
200 г пудра захар
2 жълтъка
250 г счукани бадеми, бланширани
200 г стафиди, златни
100 г лимонови корички
100 г портокалови корички
2 супени лъжици разтопено масло
Пудра захар за поръсване
 
Приготвяне:
 
Поставете брашното в голяма купа. Натрошете маята върху него. Поръсете с щипката пудра захар и добавете млякото. Покрийте за 1 час, за да се активира маята. Оставете на топло.
 
Загрейте маслото и млякото в тиган на ниска температура, докато се разтопи. В друга голяма купа смесете брашното и маята със сместа с маслото и млякото. Добавете солта, останалата захар и жълтъците. Омесете меко тесто. Оставете го отново за 1 час да втаса на топло, докато удвои размера си.
 
Смесете бадемите с двата вида корички и стафидите. Добавете ги в тестото. Оформете продълговата форма на тестото. Поставете го в продълговата форма за печене с хартия. Оставете го да почине малко, докато започне пак да втасва или около 30 минути. Междувременно стоплете фурната на 190 градуса. Печете за 45 до 60 минути. След като извадите от фурната, залейте с разтопеното масло и поръсете обилно с пудра захар, докато полепне добре.
 

3
Коментара по темата
3.
RA
25.12.2020 23:38:48
Ti si Zbarkana ma vino sas kozunak
2.
Ето я и моята рецепта
25.12.2020 20:28:51
Действате по горната рецепта, обаче се сещате, че сте забравили да купите мая и отивате до каЛфланда и там преди да стигнете до рафта с маята виждате палетна зона на щолени. Купувате 2-3 щолена 1-2 фраголино. Прибирате се и изхвърляте използваните продукти, слагате един щолен на масата и отваряте Фраголиното. Дегустирате докато свърши щолена и фраголиното. Харесва ви, значи сте готови да посрещнете гости.
1.
У ЛИДЪЛ
25.12.2020 19:42:23
ИМА ГОТОВИ.....И СА МНОГО ВКУСНИ И МАЙСТОРСКИ ПРИГОТВЕНИ....!!!!
  Добави Коментар
Земетресение в САЩ В Тенеси Мъж изхвърли 20 000 евро по погрешка, а след това... Самарянин намери сумата и сигнализира на полицията
Индия обвини Пакистан От Ню Делхи твърдят, че Исламабад не спазва примирието Медведев с гръмки думи Ето какво твърди
Нова драма в Испания: 160 000 души бяха предупредени да не напускат домовете си Спрени са влакове, блокирани са пътища и са отменени събития Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер удари... Крайбрежието на Еквадор
Направи световен рекорд Жоро Вратарчето сякаш не остарява, той е най-възрастният действащ футболист Малко след обявеното примирие: Експлозии в индийски град Напрегната ситуация
Макрон, Мерц, Стармър и Туск посетиха Киев Те искат 30-дневно спиране на огъня между Украйна и Русия Пакистан и Индия потвърдиха примирието Огънят спира веднага
Германия затегна граничния контрол Засилени са проверките по границите с Люксембург и Белгия Джеки Чан: Никога няма да спра да правя сам каскадите си 71-годишният aктьор все още не мисли за пенсиониране