Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за невероятен коледен щолен

Ключови думи: щолен, коледен шолен, рецепта

Продукти:

1 кг брашно
80 г прясна мая
1 щипка пудра захар
1 супена лъжица леко топло мляко
375 мл хладка вода
250 г масло
½ чаена лъжица сол
200 г пудра захар
2 жълтъка
250 г счукани бадеми, бланширани
200 г стафиди, златни
100 г лимонови корички
100 г портокалови корички
2 супени лъжици разтопено масло
Пудра захар за поръсване
 
Приготвяне:
 
Поставете брашното в голяма купа. Натрошете маята върху него. Поръсете с щипката пудра захар и добавете млякото. Покрийте за 1 час, за да се активира маята. Оставете на топло.
 
Загрейте маслото и млякото в тиган на ниска температура, докато се разтопи. В друга голяма купа смесете брашното и маята със сместа с маслото и млякото. Добавете солта, останалата захар и жълтъците. Омесете меко тесто. Оставете го отново за 1 час да втаса на топло, докато удвои размера си.
 
Смесете бадемите с двата вида корички и стафидите. Добавете ги в тестото. Оформете продълговата форма на тестото. Поставете го в продълговата форма за печене с хартия. Оставете го да почине малко, докато започне пак да втасва или около 30 минути. Междувременно стоплете фурната на 190 градуса. Печете за 45 до 60 минути. След като извадите от фурната, залейте с разтопеното масло и поръсете обилно с пудра захар, докато полепне добре.
 

3
Коментара по темата
3.
RA
25.12.2020 23:38:48
Ti si Zbarkana ma vino sas kozunak
2.
Ето я и моята рецепта
25.12.2020 20:28:51
Действате по горната рецепта, обаче се сещате, че сте забравили да купите мая и отивате до каЛфланда и там преди да стигнете до рафта с маята виждате палетна зона на щолени. Купувате 2-3 щолена 1-2 фраголино. Прибирате се и изхвърляте използваните продукти, слагате един щолен на масата и отваряте Фраголиното. Дегустирате докато свърши щолена и фраголиното. Харесва ви, значи сте готови да посрещнете гости.
1.
У ЛИДЪЛ
25.12.2020 19:42:23
ИМА ГОТОВИ.....И СА МНОГО ВКУСНИ И МАЙСТОРСКИ ПРИГОТВЕНИ....!!!!
  Добави Коментар
Мъж почина при мистериозни обстоятелства във Велико Търново Почернената му съпруга с разтърсващ разказ 55-годишна призна, че е преспала с 800 мъже Андреа не е срамежлива
Бургазлията от "Ергенът" посочи на какво разчита най-много при първа среща с жена Валентин се счита за чаровник Невиждана жестокост - млад баща уби 11-месечното си дете Бруталната агресия е излъчена на живо в социална мрежа, кадрите вече са изтрити, но едно семейство се разпадна за миг
Двама гладни мъже срещнаха питон, съдбата на влечугото бе трагична Змията е убита и изядена Започват яки ремонти на АМ Тракия, вижте къде ще са В следващите дни ще се ремонтира аварийно аутобана
Зловеща находка на брега край Солниците в Бургас Труп на делфин шокира бургазлии Мощна кола фуча с 4 пъти над позволената скорост, няма да повярвате какво уловиха на шофьорското място камерите Създаде се впечатление, че малко кученце шофира с близо 200 километра в час в руската столица
Татяна Султанова: Сливен се е превърнал в национална автоморга! По време на заседание на парламентарната комисия по околна среда и водите миналата седмица Султанова за пореден път повдигна въпроса за инцидента край сливенското село Чинтулово, където в края на юли горя обект, използван за складиране на автомобилни гуми Невиждан разгром! Ще се шашнете колко гола вкара "Несебър" в мач за първенство 9:0
Огромна акула осигури кърваво зрелище близо до брега Хищникът се храни пред публика Айтос посрещна Първия учебен ден (СНИМКИ) Преди да седнат на отрупаните с подаръци и балони чинове, първокласниците получиха Ключа на знанието от кмета Васил Едрев