Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Супер вкусна и бърза торта с киноа

Ключови думи: торта, киноа, рецепта

Едва ли има човек, който не обича сладкиши и не разглежда с удоволствие различни рецепти. Бързо обаче желанието отминава, ако се окаже, че предложението, на което сме се спрели ще ни отнеме много време или изисква повече от добри кулинарни умения.

Именно затова, ние ви предлагаме следващата рецепта за торта с киноа, която буквално може да приготвите за 15 минути. Оригиналната рецепта е само със шоколадов слой, но ако желаете добавете и малиновия.

Продукти за блата: 

органично какао - 100 гр.

кокосова захар - 100 гр.

бакпулвер - 2 ч.л

сода - 1 ч.л

яйца - 3

ядково мляко - 100 мл.

ванилия - 1

кокосово масло - 50 гр.

киноа - 200 гр.

За шоколадовия слой: 

разтопен шоколад (черен, течен или за пиене, какъвто имате) - 100 гр.

кокосово мляко - 1/2 кен

За малиновия слой: 

малини (пресни, замразени или от сладко) - 150-200 гр.

лимонов сок - 2 с.л

прясна мента - на вкус

подсладител по желание - кленов сироп 2 с.л

желатин на Йоткер - 1

Начин на приготвяне: 

Сваряваме киноата и оставяме да се охлади. В голяма купа смесваме сухите съставки - какао, захар, бакпулвер, сода. В блендер разбиваме яйцата, млякото и ванилията. Прибавят се охладената киноа и разтопеното кокосово масло, след което се разбиват отново. Сместа се излива при сухите съставки и се разбърква. Трябва да се получи лепкава смес, но дори и да е по-рядка се изпича без проблем. Всичко се излива във форма за торта. Пече се около 30 мин на 180 градуса или до суха клечка.

За шоколадовия слой разтопяваме на водна баня шоколада и кокосовото мляко, по желание може да добавите 2 с.л кокосово масло, за да стегне по-лесно. Излива се в купа и се слага в хладилник да стегне. Тук има един трик. След като стегне се разбива с миксер, за да се получи пухкав крем. Преди да нанесете върху тортата, уверете се, че е изстинала, тъй като може да стопи крема.

Последният слой е по желание. В блендер се смесват малините, лимоновия сок, ментата и подсладителя. Разтваря се желатина според указанията и се прибавя към сместа, след което се разпределя върху тортата и се оставя в хладилника да стегне добре.

Относно украсата - може да се развихрите и да използвате каквото ви е на сърце. 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Този бургазлия днес празнува Той става на 53 години  Българи са на тръни - може ли с 30 литра ракия да изкара годината цяло семейство? Според някои хора това няма как да се случи
19-годишна красавица бе убита, след като избра да прави интимни неща за пари Ана Велосо се срещна с крайно опасен мъж, обещал й 130 долара. Запознанството завърши по фатален начин Въвеждат нова 24-часова електронна винетка от февруари 2026 година Шофьорите ще могат да купуват еднодневната винетка за 4,09 евро и да я активират веднага или до 30 дни след покупката
Петков за Борисов и Пеевски: Дебелаци, които трябва да свикнат да се движат между хората Бившият лидер на Продължаваме промяната смята Бойко Борисов и Делян Пеевски за "супермутри" "В 21-ви век две седмици вече нямаме вода" Споделят жители на Идилево
С колко мъже са спали жените от "Ергенът: Любов в рая"? Въпросът възмути Дениз, Емили каза - с два, но някои не й повярваха Трима полицаи са убити в престрелка, други двама са в критично състояние Кървавият екшън се случи в САЩ
Сълзи в "Traitors: Игра на предатели" Мирела Илиева не сдържа емоциите си Решаващо гласуване в парламента днес Опозицията иска да свали правителството
Температурите ще варират в голям диапазон, вълнението на морето се усилва Ето прогнозата за времето Тревожно - 253 земетресения до гръцки остров в рамките на денонощие Много хора решиха да спят на открито, сеизмолози не са сигурни дали предстои по-сериозен катаклизъм