Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф готвачи разкриха тайната на перфектното картофено пюре

Ключови думи: картофено пюре, готвач, рецепта

Шеф готвачи споделиха малките си тайни, с които картофеното пюре става още по-вкусно, пише Daily Star. В Reddit майстори кулинари си спретнаха дискусия, посветена на това как може да бъде подобрен вкусът на това популярно ястие, любимо на малки и големи. Всички са на мнение, че когато правим пюре, картофите трябва да се мачкат със специален уред, а не с пасатор, за да се запази и подобри текстурата му. Но има и още едно изискване, с което пюрето ще бъде повече от перфектно.

За целта в него трябва да се сложи повече масло или сметана, казват специалистите. Френският шеф готвач Людо Лефебр препоръчва, когато правим пюре, да се придържаме към формулата килограм масло на килограм картофи. Други кулинарии пък припомнят, че съществуват редица алтернативни мазнини, които, освен всичко останало, придават и неустоим аромат на ястието.

"Крема сиренето е идеално за картофено пюре. То е с високо съдържание на мазнини, съдържа и добра доза пикантна млечна киселина (както и емулгатори и сгъстители), които придават пикантност на ястието". Освен това всички са съгласни, че когато правим пюре, картофите трябва да се мачкат със специален уред, а не с пасатор, за да се запази и подобри текстурата му. Готвачите съветват също към ястието да се добавя и някакъв сладък зеленчук, например сварени моркови. Това, по думите им, ще придаде на пюрето приятна сладост. И на последно, но не по важност, място - преди да се сварят картофите, е добре от тях да отстрани излишното нишесте. "Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, залейте със студена вода и ги оставете да престоят известно време. След това изплакнете с гореща вода и сложете да се варят", препоръчват специалистите.

И така, след като вече сте запознати с малките тайни на шеф готвачите за перфектно картофено пюре, може да обелите малко картофки и да зарадвате всички вкъщи с една неустоимо вкусна гарнитура.

1
Коментара по темата
1.
Станчо
22.11.2020 08:43:16
Вие олигита когато пишите статии вкарвате ли поне МАЛКО мисъл? Знаете ли какво означава на един килограм картофи един килограм масло?
  Добави Коментар
Индия обвини Пакистан От Ню Делхи твърдят, че Исламабад не спазва примирието Медведев с гръмки думи Ето какво твърди
Нова драма в Испания: 160 000 души бяха предупредени да не напускат домовете си Спрени са влакове, блокирани са пътища и са отменени събития Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер удари... Крайбрежието на Еквадор
Направи световен рекорд Жоро Вратарчето сякаш не остарява, той е най-възрастният действащ футболист Малко след обявеното примирие: Експлозии в индийски град Напрегната ситуация
Макрон, Мерц, Стармър и Туск посетиха Киев Те искат 30-дневно спиране на огъня между Украйна и Русия Пакистан и Индия потвърдиха примирието Огънят спира веднага
Германия затегна граничния контрол Засилени са проверките по границите с Люксембург и Белгия Джеки Чан: Никога няма да спра да правя сам каскадите си 71-годишният aктьор все още не мисли за пенсиониране
Сашка съжалява, че се е снимала гола Дупнишката Мадона не губи надежда, че ще прогледне Професор от Сеул: Медицината в България е на световно ниво Той е впечатлен от нивото на науката, медицината и хирургията в България