Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Шеф готвачи разкриха тайната на перфектното картофено пюре

Ключови думи: картофено пюре, готвач, рецепта

Шеф готвачи споделиха малките си тайни, с които картофеното пюре става още по-вкусно, пише Daily Star. В Reddit майстори кулинари си спретнаха дискусия, посветена на това как може да бъде подобрен вкусът на това популярно ястие, любимо на малки и големи. Всички са на мнение, че когато правим пюре, картофите трябва да се мачкат със специален уред, а не с пасатор, за да се запази и подобри текстурата му. Но има и още едно изискване, с което пюрето ще бъде повече от перфектно.

За целта в него трябва да се сложи повече масло или сметана, казват специалистите. Френският шеф готвач Людо Лефебр препоръчва, когато правим пюре, да се придържаме към формулата килограм масло на килограм картофи. Други кулинарии пък припомнят, че съществуват редица алтернативни мазнини, които, освен всичко останало, придават и неустоим аромат на ястието.

"Крема сиренето е идеално за картофено пюре. То е с високо съдържание на мазнини, съдържа и добра доза пикантна млечна киселина (както и емулгатори и сгъстители), които придават пикантност на ястието". Освен това всички са съгласни, че когато правим пюре, картофите трябва да се мачкат със специален уред, а не с пасатор, за да се запази и подобри текстурата му. Готвачите съветват също към ястието да се добавя и някакъв сладък зеленчук, например сварени моркови. Това, по думите им, ще придаде на пюрето приятна сладост. И на последно, но не по важност, място - преди да се сварят картофите, е добре от тях да отстрани излишното нишесте. "Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, залейте със студена вода и ги оставете да престоят известно време. След това изплакнете с гореща вода и сложете да се варят", препоръчват специалистите.

И така, след като вече сте запознати с малките тайни на шеф готвачите за перфектно картофено пюре, може да обелите малко картофки и да зарадвате всички вкъщи с една неустоимо вкусна гарнитура.

1
Коментара по темата
1.
Станчо
22.11.2020 08:43:16
Вие олигита когато пишите статии вкарвате ли поне МАЛКО мисъл? Знаете ли какво означава на един килограм картофи един килограм масло?
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади