Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусният ябълков сладкиш - Трите чаши, ето как да го приготвите

Ключови думи: ябълков сладкиш трите чаши, ябълков сладкиш рецепта, флагман

Няма нищо по-хубаво от това да се прибереш вкъщи след работа и от входната врата да усетиш аромата на току-що приготвената вечеря. Освен за любимите гозби, няма как да не си оставим място за десерт. А през есента той често ухае на ябълки.

Ако обичате да похапвате сезонния плод, който е пълен с витамини, минерали и диетични фибри, то сигурно обожавате да приготвяте щрудел с готови кори за баница. За да разнообразите, днес ви предлагаме една по-различна рецепта – за ябълков сладкиш. Той се прави с три чаши сухи съставки, откъдето идва и простото му наименование. Освен това е изключително икономичен – без яйца.

Ето и необходимите продукти за него: 
- 5-6 средноголеми ябълки; 

- 1 чаша бяло брашно; 

- 1 чаша грис; 

- 1 чаша захар; 

- 1 чаена лъжица и половина бакпулвер; 

- 1 чаша прясно мляко; 

- малко масло или олио за намазване на тавата за печене. 

Ето как да го приготвим:
Взимате подходяща купа и смесвате бялото брашно, гриса и захарта, като накрая добавяте и бакпулвера. Добре е да знаете, че всяка чаша е с вместимост от 250 мл.

Отделно измийте и почистете хубаво ябълките, след което ги нарежете на малки парченца.

Разделете сухата смес на 4 равни части, докато нарязаните ябълки – на 3.

Вземете кръгла тавичка с отлепящо се дъно и я намажете хубаво с разтопено масло или олио. С ръка разстелете първата част от сухите съставки. После сложете малко ябълки и така редувайте пласт по пласт.

Накрая трябва да завършите със сухите съставки. Преди да поставите сладкиша да се пече, сложете прясното мляко на котлона, за да заври, след което залейте отгоре.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до пожълтяване. След около 30 минути е готов, но трябва да изстине преди да го консумирате.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ето защо кафето е полезно: Ново проучване разкрива изненадващи ползи за здравето Пиенето на до три чаши кафе на ден може да помогне за защитата на сърцето и да намали риска от инсулт Изпомпват вода от Струма за квартали с режим в Кюстендил Така ограничението на водоподаването на практика е отпаднало, казаха живеещи в най- засегнатия квартал „Герена“ в областния град
Всички с климатици трябва да знаят: Това е срокът за допълване на фреона Важно е да се избере оптимална температура за комфорт, като се съобразяват индивидуалните нужди и външните условия Сърна търси малкото си в опожарения Пирин (ВИДЕО) Данните на Държавните горски предприятия показват, че са изпепелени повече от 60 хиляди декара гори
Обявиха извънредно положение в 39 гръцки общини Причината е сушата Правете тази процедура при разширени вени и ниско кръвно Процедурата има благоприятен ефект върху цялото тяло, релаксира организма и нормализира съня
Изловиха Силвия Кацарова зад волана да... Гласовитата звезда на родната популярна музика прикова вниманието с това, което направи Рязък обрат с времето до часове, гръмотевични бури удрят тези части на България Най-голяма е вероятността за по-сериозни явления в понеделник, предимно в крайните западни райони
Асен Блатечки я остави сама да гледа детето им Блатечки, който и на 54 години продължава да бъде магнетичен за камерата, очевидно не намира толкова време за сина си Този десерт ухае на лято - и се прави за минути! Ще бъдете готови само с 4 стъпки
Мъж почина при присаждане на коса в Турция Клиниката съобщи, че всички необходими медицински изследвания и прегледи преди операцията – включително кръвни тестове, рентгенова снимка на гърдите и ЕКГ Майка помислила детето си за мъртво, хвърлила го на плажа в Гърция, където то починало Вижте как се е развила драматичната история, разгадана от охранителните камери