Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусният ябълков сладкиш - Трите чаши, ето как да го приготвите

Ключови думи: ябълков сладкиш трите чаши, ябълков сладкиш рецепта, флагман

Няма нищо по-хубаво от това да се прибереш вкъщи след работа и от входната врата да усетиш аромата на току-що приготвената вечеря. Освен за любимите гозби, няма как да не си оставим място за десерт. А през есента той често ухае на ябълки.

Ако обичате да похапвате сезонния плод, който е пълен с витамини, минерали и диетични фибри, то сигурно обожавате да приготвяте щрудел с готови кори за баница. За да разнообразите, днес ви предлагаме една по-различна рецепта – за ябълков сладкиш. Той се прави с три чаши сухи съставки, откъдето идва и простото му наименование. Освен това е изключително икономичен – без яйца.

Ето и необходимите продукти за него: 
- 5-6 средноголеми ябълки; 

- 1 чаша бяло брашно; 

- 1 чаша грис; 

- 1 чаша захар; 

- 1 чаена лъжица и половина бакпулвер; 

- 1 чаша прясно мляко; 

- малко масло или олио за намазване на тавата за печене. 

Ето как да го приготвим:
Взимате подходяща купа и смесвате бялото брашно, гриса и захарта, като накрая добавяте и бакпулвера. Добре е да знаете, че всяка чаша е с вместимост от 250 мл.

Отделно измийте и почистете хубаво ябълките, след което ги нарежете на малки парченца.

Разделете сухата смес на 4 равни части, докато нарязаните ябълки – на 3.

Вземете кръгла тавичка с отлепящо се дъно и я намажете хубаво с разтопено масло или олио. С ръка разстелете първата част от сухите съставки. После сложете малко ябълки и така редувайте пласт по пласт.

Накрая трябва да завършите със сухите съставки. Преди да поставите сладкиша да се пече, сложете прясното мляко на котлона, за да заври, след което залейте отгоре.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до пожълтяване. След около 30 минути е готов, но трябва да изстине преди да го консумирате.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Дует от Бургас оглави „Ново 10+2“, тяхната „Хлебарка“ е на крачка от хит на месеца Втори в музикалната класация на БНТ2 са Мартина Табакова от морския град и Коцето Калки с „Търсехме щастие“ Странен въпрос втрещи мрежата: Изневяра ли е сексът с проститутка?  Не, бе - утринна зарядка е, коментира един от възмутените и съветва жертвата да потърси утеха в прегръдките на жиголо 
Разсъблече се и запали пожар Водещата на "Островът на 100-те гривни" Диляна Попова сподели, че имала едно и също гадже със сестра си няколко месеца Вкараха Андреа спешно в болница Феновете й са в потрес, надяват се да не е пипнала коронавирус
Гамени крадат гайки от джантите в Пловдив, стотици животи са застрашени Има опасност гумите да изхвърчат в движение Златка и Дънди: "Хелс Китчън" е истински ад Всеки път имахме таймер, което допълнително увеличаваше стреса, споделя бургазлийката
Съпруга се разрови в телефона на мъжа си и животът й се преобърна на 180 градуса  Не мисля, че има някакъв начин да се справим с това, признава съсипаната жена Галена по бански в скъп хотел Певицата показа и в каква топ форма е
Наводнение взе над 100 жертви  Наводнението в Конго е причинено от проливните валежи и силните ветрове, които са довели до преливането на река Касаба Зеленски към Путин: Украйна е готова за преговори „Целият свят чака това от много дълго време", заяви украинският президент
Всяко четвърто дете е с психически проблеми Начинът на живот със стрес и социални медии води до стряскащата статистика Сгафи жестоко Българският посланик смята, че НАТО остава ключов играч в глобалната сигурност, адаптирайки се към новите геополитически реалности, като същевременно остава последователен в основните си принципи на колективна отбрана