Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайни за приготвянето на вкусни тиквички

Ключови думи: рецепта за тиквички, тайни за приготвянето на тиквички, как да сготвим тиквички, флагман

Ура за сезона на тиквичките! Неслучайно те се настаняват трайно на нашата трапеза под формата на най-различни блюда.

Ако приготвяте тиквички винаги по един и същи начин, ако често не ви се получават, ако се чудите как да подобрите вашите рецепти, може да прочетете нашите тайни и хитринки за приготвяне на вкусни тиквички, пише Една.бг.

Отцеждайте и подсушавайте!

Едно от основното правило при приготвяне на тиквички е да ги подсушите идеално, преди да ги сготвите. Това важи особено за вариантите на любимите ни пържени тиквички или запечени на фурна. Тиквичките сами по себе си съдържат много вода, затова допълнителна изобщо не е нужна. След измиване на нарязаните парченца тиквички, подсушете ги перфектно, като може да използвате кухненска хартия. Едва тогава може да ги намазните или поръсите с брашно, галета или панировка.

Премахване на излишната мазнина

Много вкусни, но и много мазни – такива са понякога тиквичките, които винаги задържат мазнината при пържене, запичане и задушаване. Какво можем да направим, за да се отървем от излишната мазнина? Отново на помощ идва кухненската хартия. След приготвяне на тиквичките внимателно ги поставете върху поне два листа хартия. Тя идеално ще абсорбира мазнината. Обърнете тиквичките и от двете страни, като за другата страна използвате нови листове кухненска хартия.

Не осолявайте предварително!

Осоляването на тиквичките, особено на пържените, трябва да става едва след тяхното приготвяне. В противен случай, ако сте посолили предварително парченцата, те ще започнат да отделят сок. Така при процеса на пържене ще получите допълнителна вода в тигана, отделена от тиквичките. Те няма да станат хрупкави и приятно запечени, а ще се задушат.

Мариновайте

Няма да говорим само за пържени и печени на фурна тиквички. Печените на скара или грил тиган също са невероятно вкусни. Абсолютно уникални обаче ще станат, ако ги мариновате. За целта пригответе марината и ги накиснете поне час-два преди готенето. Необходими са ви следните основни продукти за маринатата – оцет (обикновен ябълков, винен или балсамов), зехтин, нарязан на дребно или пресован чесън, подправки по избор – например розмарин, риган, босилек, черен пипер, червен пипер. Ако предпочитате, може да замените оцета с прясно изтикан лимонов сок. Може да направите маринатата сладко-кисела, като добавите малко захар или мед. Допълнителен аромат ще получите, ако поръсите с копър, който е една от любимите подправки за всички видове рецепти за тиквички.

Не белете тиквичките!

Точно така – пресните, млади, малки и крехки тиквички не е нужно да се белят. Просто ги измийте добре и ги нарежете с кората. Но ако разполагате с големи, дори малко презрели тиквички, не просто ги обелете, а премахнете и вътрешната им месеста част заедно със семките.

Тиквички и бира

Вероятно сте изненадани от това предложение, но тиквичките и бирата се разбират чудесно. Ако приготвяте гювеч с тиквички, тиквички на фурна или пълнени тиквички, спокойно може да сипете към тях чаша бира. Ще получите вкусен и ароматен сос. Възможно е дори да си направите бирена панировка, ако ще пържите. Просто смесете брашното с малко бира и хубаво потопете тиквичките в получената каша. Сега вече може да пържите. Скоро ще имате хрупкав вариант на любимия ни летен продукт.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Не си хващайте гаджета от тези зодии, ще ви изневерят Бягайте далеч от тях, ако искате щастлива и спокойна връзка Момичето, починало в морето край Гърция, не е българска гражданка МВнР опроверга информацията в местните медии, родителите на 12-годишното дете също не са българи – тече разследване за трагедията край Александруполис
Пожар избухна в сметището край Силистра – горят пластмаси и найлон Три пожарни екипа и тежка техника се борят с огъня на Регионалното депо, няма опасност от обгазяване на града Честваме паметта на трима християнски подвижници Според българските народни вярвания, тази неделя се свързва с очистване и защита от злото
Виктор разкарал тази участничка в Ергенът, защото била дебела и натрапчива Ситуацията се случва пред очите на зрителите още в първите епизоди на предаването Слагам мляко, малко вода и правя уникални сиренки С няколко прости стъпки ще получите цяла тава ароматни сиренки, идеални за неделната закуска
Във Великобритания негодуват срещу развратната актриса Бони "Това не е нормално", отсича гневен мъж Какво не знаем за изпъкналите вени на ръцете Какви са причините за изпъкването?
Меси направи точно обратното на палавия Анди Лео сияе до любимата си и майка на трите му деца Вълк нападна дете в Нидерландия, издадена е заповед за разстрел на хищника Детето е спасено от случайни минувачи
Васил Найденов остава без най-големите си хитове? Песента "Там на завя" стана ябълка на раздора между Кеца и композиторът Стефан Димитров Оспорвана битка за голямата награда в конкурса за нова песен „Срещу вятъра“ (НА ЖИВО) 12 от любимците на бургаската публика се включиха в надпреварата с девет свои творби