Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как се правят домашни шоколадови бонбони

Ключови думи: шоколадови бонбони, рецепта, домашни

Шоколадовите бонбони са класическото малко сладко изкушение към което се обръщаме всеки път, когато искаме да хапнем нещо сладичко. Но шоколадовите бонбони са не просто парченца шоколад, шоколадовите бонбони са много повече. Кутията с шоколадови бонбони много отдавна се смята за най-класическия жест на признателност, особено пък ако компания ѝ прави бутилка марков алкохол. Но традициите не са това, което бяха. Нека да разчупим оковите на традицията и заменим купената от магазина кутия с шоколадови бонбони с шоколадови бонбони приготвени у дома.

Така ефектът от поднесеният подарък ще бъде още по-голям. Но за да си приготвите тези домашни шоколадови бонбони не е нужен специален повод. Те се приготвят толкова лесно и са толкова вкусни, че можете да ги приготвите във всеки момент, в който почувствате, че вашето следобедно кафе има нужда от компания.

В кухненски робот, или блендер смилате напълно бисквитите и шоколада, а стафидите нарязвате на ситно и заливате с рома за 10 минути. В купа разбърквате смлените бисквити и шоколад заедно с всички останали съставки. Най-добре е да разбъркате сместа с ръка, за да се размесят и разпределят всички продукти равномерно.

С влажни ръце оформете шоколадови бонбони с желаната от вас големина.

Идва моментът, в който трябва да направите глазура за вашите шоколадови бонбони. Бонбоните на снимките са с шоколадова глазура. Приготвянето ѝ е лесно и става по следния начин: Разтопявате на водна баня шоколада, заедно с маслото и потапяте всеки шоколадов бонбон в готовата смес, след което ги нареждате (най-добре върху скара) на хладно, за да изсъхнат и стегнат.

Ако обаче шоколадовата глазура не ви се струва достатъчно апетитна, можете да оваляте шоколадовите бонбони в смлени сурови ядки, или пък в кокосови стърготини, или пък в нещо друго, което на вас ви се вижда по-подходящо и по-вкусно. Бонбоните на снимките са оваляни в пудра захар и какао.

Необходими продукти:

За глазурата

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка?
Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната
1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции БМВ за половин милион вози Деси! Радев мълчи И от НСО не обелват дума за придобивката
Гала стана копие на Донатела Версаче Тв водещата прилича на сестра-близначка на модната дизайнерка Училищните дворове в Созозопол отново оживяха, 95 първокласници поеха по пътя на знанието С тържествена атмосфера и подаръци от кмета, новата учебна година започва с усмивки, вяра и надежда
Министър Мирослав Боршош откри учебната година в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово Това, че учениците могат да се обучават в реална среда, е огромно предимство, посочи Боршош Звънецът удари и зад решетките, новата учебна година започва в ЗО – Дебелт Лишените от свобода рецитираха стихове и демонстрираха стремеж към промяна и личностно развитие
Лесна и вкусна панирана коприва, която става за минути Ето я рецептата Търговците в Одрин се хванаха за главите, такова чудо не са виждали скоро Цените са доста приемливи и всеки може да намери продукти по джоба му