Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как се правят домашни шоколадови бонбони

Ключови думи: шоколадови бонбони, рецепта, домашни

Шоколадовите бонбони са класическото малко сладко изкушение към което се обръщаме всеки път, когато искаме да хапнем нещо сладичко. Но шоколадовите бонбони са не просто парченца шоколад, шоколадовите бонбони са много повече. Кутията с шоколадови бонбони много отдавна се смята за най-класическия жест на признателност, особено пък ако компания ѝ прави бутилка марков алкохол. Но традициите не са това, което бяха. Нека да разчупим оковите на традицията и заменим купената от магазина кутия с шоколадови бонбони с шоколадови бонбони приготвени у дома.

Така ефектът от поднесеният подарък ще бъде още по-голям. Но за да си приготвите тези домашни шоколадови бонбони не е нужен специален повод. Те се приготвят толкова лесно и са толкова вкусни, че можете да ги приготвите във всеки момент, в който почувствате, че вашето следобедно кафе има нужда от компания.

В кухненски робот, или блендер смилате напълно бисквитите и шоколада, а стафидите нарязвате на ситно и заливате с рома за 10 минути. В купа разбърквате смлените бисквити и шоколад заедно с всички останали съставки. Най-добре е да разбъркате сместа с ръка, за да се размесят и разпределят всички продукти равномерно.

С влажни ръце оформете шоколадови бонбони с желаната от вас големина.

Идва моментът, в който трябва да направите глазура за вашите шоколадови бонбони. Бонбоните на снимките са с шоколадова глазура. Приготвянето ѝ е лесно и става по следния начин: Разтопявате на водна баня шоколада, заедно с маслото и потапяте всеки шоколадов бонбон в готовата смес, след което ги нареждате (най-добре върху скара) на хладно, за да изсъхнат и стегнат.

Ако обаче шоколадовата глазура не ви се струва достатъчно апетитна, можете да оваляте шоколадовите бонбони в смлени сурови ядки, или пък в кокосови стърготини, или пък в нещо друго, което на вас ви се вижда по-подходящо и по-вкусно. Бонбоните на снимките са оваляни в пудра захар и какао.

Необходими продукти:

За глазурата

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Откриха 1.3 милиона лева в черен сак на задна седалка Спрямо обвиняемия С.В. е взета мярка за неотклонение “гаранция“ в размер на 10 000 лева Ако видите този мъж, веднага се обадете в полицията Взел е чужд портфейл
Централните банки купуват по-малко злато заради рекордните цени, но интересът не отслабва Покупките през първата половина на годината са най-ниски от 2022 г. насам, според данни от Световния златен съвет Стоян Копривленски отмаря в Гърция след тежките битки След кратката ваканция шампионът започва подготовка за следващите битки
От началото на годината у нас са заловени близо 3 кг фентанил Той е задържан с участието на ГДБОП, съобщи Даниел Митов Авторката на "Хари Потър": Който не е бил беден, не може да разбере какво означава това Джоан Роулинг празнува 60-годишен юбилей
Петима украинци загинаха в Словения, забиха буса си с в руски камион Хеликоптер е откарал в болница тежко ранен Изтребител F-35 се разби в Калифорния Причината за инцидента се изяснява
Разкриха престъпна схема с лекарства за онкоболни в Румъния, замесени са български фирми Най-скъпият медикамент е струвал над 8800 лв. само за седмица Кулинарни изкушения завладяват Бургас с World Taste Fest Световен вкус с балкански пламък
Топ 5 летни мезета за водка, които всеки българин ще одобри От таратор до люти чушлета – любимите ни вкусове, които правят всяка чаша водка още по-българска Премиерът на Литва подаде оставка Една от управляващите партии, Демократичният съюз "За Литва", постави ултиматум премиерът да напусне поста си до 18 август, в противен случай заплаши, че ще напусне коалицията