Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как се правят домашни шоколадови бонбони

Ключови думи: шоколадови бонбони, рецепта, домашни

Шоколадовите бонбони са класическото малко сладко изкушение към което се обръщаме всеки път, когато искаме да хапнем нещо сладичко. Но шоколадовите бонбони са не просто парченца шоколад, шоколадовите бонбони са много повече. Кутията с шоколадови бонбони много отдавна се смята за най-класическия жест на признателност, особено пък ако компания ѝ прави бутилка марков алкохол. Но традициите не са това, което бяха. Нека да разчупим оковите на традицията и заменим купената от магазина кутия с шоколадови бонбони с шоколадови бонбони приготвени у дома.

Така ефектът от поднесеният подарък ще бъде още по-голям. Но за да си приготвите тези домашни шоколадови бонбони не е нужен специален повод. Те се приготвят толкова лесно и са толкова вкусни, че можете да ги приготвите във всеки момент, в който почувствате, че вашето следобедно кафе има нужда от компания.

В кухненски робот, или блендер смилате напълно бисквитите и шоколада, а стафидите нарязвате на ситно и заливате с рома за 10 минути. В купа разбърквате смлените бисквити и шоколад заедно с всички останали съставки. Най-добре е да разбъркате сместа с ръка, за да се размесят и разпределят всички продукти равномерно.

С влажни ръце оформете шоколадови бонбони с желаната от вас големина.

Идва моментът, в който трябва да направите глазура за вашите шоколадови бонбони. Бонбоните на снимките са с шоколадова глазура. Приготвянето ѝ е лесно и става по следния начин: Разтопявате на водна баня шоколада, заедно с маслото и потапяте всеки шоколадов бонбон в готовата смес, след което ги нареждате (най-добре върху скара) на хладно, за да изсъхнат и стегнат.

Ако обаче шоколадовата глазура не ви се струва достатъчно апетитна, можете да оваляте шоколадовите бонбони в смлени сурови ядки, или пък в кокосови стърготини, или пък в нещо друго, което на вас ви се вижда по-подходящо и по-вкусно. Бонбоните на снимките са оваляни в пудра захар и какао.

Необходими продукти:

За глазурата

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кола пламна на АМ Тракия Причината за възникването на пламъците тепърва ще се установява от органите на реда Ще се наложи да излезем на улиците, обявиха пенсионерите Заплахата е заради предложението за повишаване на цената на водата
"Файненшъл таймс": Срещата Тръмп-Путин е отменена Ето какво твърди вестникът Почина важен кадър в БСК Снежа, както я наричаха колегите ѝ, ще остане завинаги в паметта на всички като отдаден професионалист, всеотдаен колега и искрен човек, допринесъл значително за развитието на социалния диалог и индустриалните отношения в България
Симеон Николов изуми с това в Русия (ВИДЕО) Топката се "изгуби" по време на официален мач  Каква ще е временната организация на движението в Бургас за Архангелова Задушница Влизането към гробищата ще става през входа до кръговото движение на изхода на града 
Тази участничка в "Сделка или не" предложи масаж на Ненчо Балабанов, после... Изпусна награда от 20 хил. лева Флора се появи в ефира на БНТ като крокодил, а Мария Цънцарова - с мустаци В bTV и БНТ решиха по доста атрактивен начин да събудят зрителите на днешния Хелоуин
Мъж влезе в къщата на чичо си и откри непознато дете Детето е влязло в имота през незаключена врата. Кой ще поведе спасителите на най-оживения плаж в Бургас през сезон 2026? Зоната от години е с доказано високо ниво на сигурност за плажуващите
Има много поверия за днес Ето какво гласят 19-годишен с дързък обир в Свети Влас Полицията бързо залови крадеца