Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да приготвите: Хляб от лимец

Ключови думи: веси бонева, хляб от лимец, рецепта за хляб от лимец, флагман

Останали #ОтговорниВкъщи, много от нас запретнаха ръкави и започнаха да си готвят сами всеки ден. Някои по-добри кулинари дори се научиха да си месят и пекат хляб, който е много по-вкусен и полезен за семейството от готовия в магазините. Дали с мая, квас, сода за хляб или бакпулвер, тестеното изделие ще се получи, ако вложите повече старание, пише Tialoto.bg.

Пълнозърнестият хляб е за предпочитане по време на изолация, когато ни липсва движение и понякога прекаляваме с похапването на вредни храни. Той най-често се прави с брашно, получено от определени зърна или микс от тях.

Лимецът, например, е любимата култура, с която певицата Веси Бонева приготвя своя хляб. Той е вид жито, което има силни антиоксидантни свойства и е с минимално количество глутен. Отглежда се по начин, при който не се използват пестициди и химикали, което го прави предпочитан от мнозина, спазващи здравословен режим на хранене. Зърната са богати на фибри, ензими, витамини и минерали като магнезий, фосфор, цинк и други.

Изпълнителката, която се храни без месо и е привърженик на здравословното хранене, сподели своята рецепта за хляб с лимец, която днес ви предлагаме да опитате.

Необходими продукти:
– 500 г брашно от лимец;

– 400 мл вода;

– 1-2 супени лъжици ябълков оцет;

– половин с. л. сода за хляб;

– 1 ч. л. хималайска сол.

Как да го приготвите?
Тайната на този хляб е, че трябва да е приготвен с прясно смляно брашно от български лимец, както и с натурален ябълков оцет (разчитайте на проверена от вас марка).

Вземете подходящ съд и изсипете около 500 грама брашно от лимец и поръсете с хималайската сол.

В друг съд изсипвате водата и добавяте половин супена лъжица сода за хляб, както и оцета. Разбърквате добре докато содата се разтвори хубаво и после изливате при брашното.

Бъркате добре с лъжица до получаването на хомогенна смес. Може да се наложи да добавите още малко брашно за доомесване.

Приготвяте формичката за печене, която сте застлали с хартия. Изсипвате тестото без да ползвате мазнина, заравнявате и украсявате с вилица. Печете на 180 градуса за около 40-50 минути.

„Изключително полезен хляб за тялото и духа!“, казва Веси Бонева.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята
Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете
Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът
5 съвета за презареждане на любовта Не забравяйте за флирта Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г.
70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Природни методи против пигментни петна по кожата Как да изгладите и изравните тена
7 признака на здравословна привързаност във връзката Вижте кои са те Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън