Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Уникална рецепта за пържола на тиган, вкусът е божествен

Ключови думи: пържола, тиган, мазнина, храна, рецепта

Напоследък все по-често се говори, че пържената храна е много вредна за здравето. Точно затова се старая да използвам възможно най-малко олио в процеса на готвене и "пържа" месото без мазнина. Крайният резултат винаги е много вкусен и най-важното - никога не загарят!

Забелязах, че когато пържа месото в олио, влакната му се насищат с олио, в резултат на което пържолата губи истинския си вкус. За да не разваля вкуса на ястието, взимам месото и го хвърлям директно на горещия тиган. Преди това обаче задължително го мариновам. Най-често използвам подправки, сушени билки, лук, както и чесън на прах, които придават на пържолите ми много специален вкус. За да стане месото наистина сочно, го накисвам в маринатата от подправки в продължение на няколко часа.

През това време то успява да пусне собствения си сос, а след това да го попие. И едно много важно уточнение - само влажното месо е подходящо за пържене без мазнина.Винаги прибирам месото в маринатата в хладилника и го вадя половин час преди готвене, за да достигне стайна температура. За да не изгори месото, го запържвам за няколко минути от всяка страна.

Едната страна пържа на силен огън, след което обръщам и намалявам огъня с една трета. Ако месото не е изпържено достатъчно, повтарям процеса от всяка страна за още една минута, предварително намалявайки огъня с 10%.

Ако не искате да използвате дори капка масло, изберете месо, което е по-тлъсто. В този случай си струва да започнете печенето от по-мазната страна. Не забравяйте, че в този случай мазнината ще се разтопи много бързо.

След това можете да обърнете парчето и да го изпържите по обичайния начин.

Вкусно и много полезно! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
ГРУЙО
20.02.2020 17:09:32
КОЛУМБ!
  Добави Коментар
Торнадо в близост до Родопите На много места се съобщава и за градушка, с големина на лешник МВнР: Българите в Грузия да избягват големи събирания При нужда да се обръщат към българското представителство в Тбилиси
Оперирали Цецо Елвиса заради трудова злополука с жена Тръгва на мащабно турне из България България е на последно място по продължителност на живота в ЕС В Европа е 81,5 г., а у нас - 75,8 
Кошмар в небето за куп българи, тръгнали към Санторини След няколко часа изчакване на летището в гръцката столица самолетът е пренасочен за връщане към София заради лошите метеорологични условия Пети мандат президент: Путин официално встъпва на 7 май В Кремъл тече трескава подготовка 
Сняг заваля на Боровец и Алеко Температурата падна до минус 2 градуса Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години
МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол Съставени са 3253 фиша и 801 акта  Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица