Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

10 грешки, които допускаме при готвене

Ключови думи: готвени, грешки, бразно, ориз, кухня

Когато приготвяме храната си, искаме крайният резултат да впечатли нашите гости и да доставим удоволствие на себе си. Но понякога неволно допускаме някои грешки, които могат да ни провалят в кухнята. Така например, при приготвянето на месо в тиган, не загряваме предварително малко мазнина или не разтапяме масло, а това е важно, защото подпомага процеса на готвене на месото. Случва се да не сме си направили заготовките, а да приготвяме продуктите за готвене в самия процес.

Вижте още 10 грешки при готвенето и как да ги поправите.

Добавя се твърде много сол. Това не само, че няма да направи по-вкусно ястието ви, но ще задържите и повече излишни течности в организма. Вижте кои подправки да добавите, за да намалите количеството натрий.

Не пресявате брашното. Без значение дали ще го добавите за сгъстяване на сос или ще приготвяте кекс, хляб, пресяването на брашното намалява риска от образуването на бучки, но също така прави тестото и по-хубаво, пише az-jenata.bg.

Преварявате пастата. Ако случайно сте преминали препоръчаното време за варене на пастата, което е указано на опаковката ѝ, сложете я в гевгир и изплакнете със студена вода. Това ще спре процеса на готвене, защото когато сложите пастата в тигана със соса, той също ще загрее макаронените изделия.

Добавяте твърде много вода към ориза. Това може да го направи клисав, лепкав. Ако все пак се случи да прекалите с водата, добавете към него месо, скариди, леко го запържете със зеленчуци.

Не ползвате хартия за печене. Тя е удобна, прави готварските съдове по-лесни за почистване след печене, но също ще намали и риска от загаряне.

Отваряте фурната, докато печете. Това може да провали идеята ви за идеално изпечен кекс или хляб. Всеки път, когато отворите вратата на фурната, температурата в нея се променя.

Използвате студени съставки. Много е важно да използвате съставки със стайна температура, освен ако в рецептата е указано друго. Препоръчително е поне 30 минути преди готвене да оставите съставките извън хладилника. Това правило важи и за приготвянето на месото. По-топлите съставки не само се комбинират по-лесно, но и ще направят крайния резултат по-добър.

Когато печете сладки и извадите първата партида, не поставяйте върху същата хартия за печене новата. Подредете ги предварително върху хартия, която не е загрята.

Използвате малка тенджера за приготвяне на тестени изделия. Това може да разкашка пастата ви.

Рядко почиствате грила си. По него има полепнали мазнини, остатъци от предишни печения на месо, риба, които ще полепнат при следващото печене.

1
Коментара по темата
1.
Шивачът
04.02.2020 00:33:54
И 16 годишните момичета го знаят,
  Добави Коментар
На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа 5 неща, които мъжете искат силно Бъдете честни и открити в отношенията си
Китайско-руски учения край Тайван предизвикват тревога в САЩ Това съобщи хонконгският вестник South China Morning Post Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад
Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Девици от Отряд на удоволствията забавляват урода Ким Чен Ун Бащата на севернокорейския диктатор вярвал, че сексът с млади жени ще му донесе безсмъртие, но умря от инфаркт на 70
Берлин е лидер на новия пазар за градска слънчева енергия Терасните соларни модули набират все по-голяма популярност в Германия, където цените на електроенергията остават високи Русия обяви Володимир Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване Москва обяви НАТО, че търси конфликт 
Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли
Невена Цонева обмисляла раздялата с Дългия повече от година От година и половина тя успешно развива своя канал в YouTube на езотерична тематика „Без граници“ Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"