Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Какви са ползите за здравето от готвенето на пара?

Ключови думи: готвене на пара, ползи, здравословно хранене

Въпреки че готвенето на пара стана особено модерно в последно време, когато много от хората се запалиха по здравословното хранене, всъщност това е един доста древен метод. Идеята идва от Китай, където готвенето на пара е било предпочитан начин на готвене.

При него се запазват естествения цвят на продуктите и витамините в тях, пише Дарик. За много продукти дори това е най-добрият начин за запазване на хранителната им стойност. Диетолозите също съветват да се набляга на този метод на приготвяне на храната.

На пара може да се приготви почти всеки продукт – месо, риба, морски дарове, зеленчуци, зърнени култури. Здравословни ползи от готвенето на пара са много:

Хранителните вещества се запазват по-добре, тъй като естествените свойства на продуктите остават непокътнати. Минералните соли не се разтварят, не абсорбират вода. А ястията стават по-вкусни.

Така приготвената храна подобрява храносмилателния процес.

Дали използвате специален уред за готвене на пара, метална решетка или гевгир, вие ще се наслаждавате на храна, приготвена по различен начин. А резултатът ще ви изненада.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти Разкритията идват в ключов момент за тима на Флик, който е начело в класирането, но се изправя пред вътрешно напрежение 5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем Претоварената програма и високите очаквания често развалят магията на празниците за децата
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка Въпреки отличната си форма с екипа на Левски, таранът не попадна в състава на Мали за турнира в Мароко и това разпали полемики в страната му Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме Поставянето на замразено месо директно на грила не е табу, но изисква точна температура, търпение и техника, за да избегнете разочарования
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии Астрологичният феномен в края на годината отключва силни емоции, съдбовни знаци и ново усещане за посока при пет знака от зодиака Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни Конституционният съдия подчерта, че липсата на ясни срокове в Конституцията оставя широко поле за политически маневри и отлага предсрочните избори
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните Задържаният директор отрича да има връзка със скандалните записи, докато разследващите представят доказателства за прехвърляне на файлове към личния му телефон Скандалът между Радостин Василев и Гюнай Далоолу е лош сигнал за българската политика Острите конфликти и агресивният тон в пленарната зала подкопават доверието в институциите и отблъскват гражданите от демократичния процес
Как да украсим елхата според Фън Шуй, за да привлечем щастие и изобилие Съзнателното подреждане на елхата превръща празничната украса в енергиен източник на благополучие за цялата година Кубрат Пулев загуби, но не се срина аурата на един истински шампион Макар резултатът да не беше в негова полза, българският боксьор отново демонстрира несломим дух, воля и уважение към спорта
Класическа зеленчукова супа с магданоз - уют в купа Тази лека, ароматна супа с пресен магданоз е класика в много кухни и съчетава простота с безупречен вкус и топлина Любовни изненади преди Нова година: Тези три зодии ще срещнат съдбата си в края на декември Звездите предсказват вълнуващи обрати в личния живот на три зодии, които ще преживеят нещо повече от празнична магия