Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкусен Никулден с шеф Красимир Петров: Рецепта за роле от лаврак с орехова плънка

Още вкусни изкушения открийте на място в Гранд хотел и СПА Приморец
Ключови думи: шеф красимир петров, флагман, салини, ресторант салини, приморец, хотел приморец, флагман

Шеф Красимир Петров е кулинарният диригент, под чието ръководство екипът на Средиземноморски ресторант Салини твори вкусотия след вкусотия. За всички любители на радостите за небцето той предлага специално 4-степенно меню за Никулден, коя от коя по-изкушаващи. 

В началото е салата - бейби спанак, чери домати, варени картофи, бейби царевички, панджар и соево-горчичен дресинг. Следва предястие - крустин с пушена сьомга, филаделфия мус и тарама хайвер. После е ред на основното, за което избирате един от три главни герои: сьомга филе, риба тон или филе от лаврак. Предпочитаният морски обитател ще ви бъде поднесен приготвен съвършено, в компанията на трохи от зехтин, лилав картоф и цитрусов топъл сос с каперси + прясно изпечен хляб. А десертът, ах, десертът... е божествен и на вид, и на вкус, текстура, аромати - поширана круша с глазура от сини боровинки. Желание за участие в тази кулинарна Никулденска вакханалия (45 лева/ гост), може да заявите на тел. +359 877 850 001. 

Ако искате сам/а да запретнете ръкави и да се изявите в кухнята за празника на Бургас, рибарите, банкерите и търговците - шеф Красимир Петров има решение с рецепта, която гарантирано ще спечели благоволението и обожанието на гостите ви. Ето я и нея:

Роле от лаврак с орехова плънка върху доматен сос с маслини 

(за 2 порции)
2 лаврака или 4 филета
Сокът от половин лимон плюс кората
1/2 връзка магданоз
100 гр. орехи
1/2 ч. л. сух риган
3 домата белени и нарязани на средно големи кубчета
4-5 чери доматчета
5-6 маслини (филетирани)
сол, черен пипер
1/2 глава лук

Първо внимание изисква негово морско величество лавракът. Отстранете люспите и отделете филетата. Ако не сте сигурни в уменията си, може да си спестите тази стъпка, като закупите готови филета. Посолете ги. Поръсете с черен пипер. Сложете орехите, 2/3 от магданоза, сокът от лимона и 2 с. л. зехтин в блендер или хаванче. Пасираме до получаване на "трохи". Обличате рибените филета в получените ароматни трохи. Завивате на руло, което фиксирате с дървени шишчета. Печете в загрята фурна, на 180 градуса, за 10-12 минути до готовност.

В загрят тиган слагате 2 с.л. зехтин и ситно нарязания лук. Готвите до прозрачност. Добавяте доматите, маслините, ригана. След като сосът се редуцира добавяте чери доматчетата, срязани на половинки. Разбърквате добре и сваляте от огъня. Посолявате и поръсвате с магданоз. Сервирате рибата върху соса. Поръсвате с настъргана кора от лимон. 

Voilà! рецептата може да изпълните и с друга риба. 

Шеф Красимир Петров и екипът на Средиземноморски ресторант Салини ви желаят добър апетит. Още вкусни изкушения открийте на място в Гранд хотел и СПА Приморец – хотелският ресторант, който предлага световно висше кулинарно изкуство на всички свои гости.
 

Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари Гирлянди, електрически лампички, токсични растения и храни водят до инциденти с любимци по празниците - специалистите съветват какво да избягваме След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година Брокери очакват умерено, но сигурно поскъпване на жилищата през следващите години, като водещи фактори са достъпните кредити и сравнително ниските цени спрямо Централна Европа
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година Бившият национален селекционер на България продължава успешната си работа в Русия България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа На среща във Финландия премиерът в оставка Росен Желязков акцентира върху ролята на България за морската и екологичната сигурност в Черно море
Изискана рецепта с яйца и хайвер Семпло, но ефектно мезе, което комбинира яйца, майонеза и хайвер Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия 30-годишната жена е с тежки наранявания и е настанена в болница, нападателят е задържан, тестът му е отчел над 2 промила алкохол в кръвта
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия "Армейците" готвят втори удар на пазара след идването на Пиедраитани Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове Анализатори виждат връзка между икономическия растеж и движението на цените в имотния сектор
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи Психолози и адвокати обясняват защо именно по празниците лъжите най-често излизат наяве, а разводите зачестяват Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката" Всеки от бранша – любител или професионалист, фотограф (видеограф), модел или UGC криейтър може да участва
Кола се вряза в пълен с хора басейн във Франция след объркване на педалите Майка и дъщеря ѝ оцеляха, след като автомобилът им потъна в басейн пред очите на плувци и спасители Три зодии ще имат пробив през 2026 година Планетарните влияния ще подкрепят личностното им развитие и професионалния им напредък