Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пепеляшка, Аладин и Кунг-фу Панда посрещат бургазлии на Фестивала на пясъчните фигури (обновена)

Замъкът на Пепеляшка е изваян с всички детайли – има си тиква, мишки, а на стълбите е загубената пантофка
Ключови думи: фестивал, пясъчни фигури, бургас, детски герои, откриване, новини

Любими детски герои от популярни приказки посрещат бургазлии на тазгодишното дванадесето издание на Фестивала на пясъчните скулптури. Малко преди 18 ч. пред портите на събитието в Парк Езеро се изви дълга опашка от родители с децата си, дошли да видят своите любими герои, изваяни от пясък.

Сред тях най-голямо впечатление направиха Пепеляшка и нейният замък, Аладин и принцеса Жасмин, както и популярната Кунг-фу Панда. За доброто настроение на гостите се погрижи танцова школа „Естрела“, а кметът на Бургас Димитър Николов официално откри фестивала, облечен в тематична тениска заедно с петимата скулптури от Бургас.

Творците ни доказаха, че нямаме нужда от чуждестранни майстори, за да ваят пясъчни склулптури, каза кметът Димитър Николов

„Изключително съм щастлив, че през 2019 г. само българи са автори на пясъчните фигури. Горд съм, че петима от тях са бургазлии. Призовавам всички граждани на морския град да намеря време и да посетят фестивала. Нашите творци доказаха, че нямаме нужда от чуждестранни майстори, за да ваят пясъчни склулптури“, каза Димитър Николов.

Петимата бургазлии, които са сред авторите на красивите фигури, са Атанас Стоянов, Добри Вътев, Огнян Петков, Игор Христов и Владимир Дунгьо. 

Интересното е, че скулптурите са изваяни до най-малкия детайл. Ако се загледата във фигурата на Пепеляшка и нейния замък, ще забележите часовникът, който точно в 12 ч. превръща каляската в тиква, кочиашите в мишки, а стъклената й пантофка седи забравена на стълбите.

Фестивалът на пясъчните фигури ще остане отворен през целия летен сезон, без почивен ден до края на октомври и ще работи от 8 до 22 ч., за да може всички бургазлии и гости на града да му се насладят.

5
Коментара по темата
5.
*********
06.07.2019 17:18:30
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
*********
05.07.2019 22:58:26
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
Ммм
05.07.2019 22:07:56
Има ли вход и на каква цена е?
2.
*********
05.07.2019 21:59:06
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
Даку чикибоеца
05.07.2019 18:53:55
ееее няма да мога днес да се бутам в навалицата да ги гледам безплатно...
  Добави Коментар
Мащабна руска атака по Киев, има загинали Ранени са над 50 човека, поне 2 са жертвите Рибена чорба в чаша за сладолед и таратор с повече лед, отколкото кисело мляко - това са измамите по морето Комисията за защита на потребителите с ясно предупреждение към ресторантьорите
Гунди бе класиран в Топ 100 на най-добрите нападатели, ясно е защо Стоичков не фигурира Лудогорец влезе в групи на евротурнирите след драма срещу хървати Продължения в Разград при сериозно числено преимущество за "зелените"
Очакват се валежи в страната Максималните температури ще бъдат между 25° до 30°, за столицата ще е около 24 Посочиха най-здравословното място за живеене Край морето, според американски учени
На 131 години почина най-възрастната жена в Турция Тя има 7 деца и 110 внука Отиде си голямата германска спортистка Далмайер Тя бе едва на 31 години
Жандармерия пази къщите на евакуираните от Плоски, хората говорят за чудо след пожара Над 300 души са били принудени да напуснат домовете си и още не могат да се върнат в селото Кремъл осъди декларация на българския парламент Размяна на "любезности" между София и Москва
Японската "Баба Ванга" предрекла днешното цунами и коронавируса Ето подробности Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? За готвене при високи температури експертите препоръчват да се използват мазнини с висока точка на димене