Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Младежите от дома в с. Атия почерпиха с „Френската пица“ и „Тарт фламбе“

Децата и младежите от ЦНСТДМУ с. Атия  демонстрираха своите кулинарни умения и почерпиха с майсторски приготвените от тях с помощта на екипа на р-т „Жоан“ жители и гости на Созопол
Ключови думи: кулинари в атия, младежи и деца от ЦНСТДМУ атия, атия, флагман

Децата и младежите от ЦНСТДМУ с. Атия  демонстрираха своите кулинарни умения и почерпиха с майсторски приготвените от тях с помощта на екипа на р-т „Жоан“ жители и гости на Созопол.
Кулинарните си умения те развиват по  проект „Ще се справя”, в дейност „Храната-моя път за развитие и самостоятелен живот” ,  демострацията се състоя в ресторант „Жоан“ по покана на екипа на „Созопол Журнал“, където презентираха с майсторите готвачи и сервитьори новото кулинарно изкушение „Френска пица“. 

Събитието бе споделено от представител на отдел „Европроекти“ на Община Созопол, екипите на Сдружение „Равновесие“ и  на къщата в Атия.

Децата и младежите от Атия като  любители кулинари изучават почти година технологията на приготавяне на храна. След беседа и среща с професионалисти научиха основните акценти от технологията на приготвяне на „Френската пица“, създадена в областта Елзас, като храна за бедните и  утвърдила се като изделие във всеки популярен  ресторант. Предствиха на созополската общественост и гостите на морския град възможността за съчетаване на различните традиции: от Италия - родината на пицата; Франция - изкуството на модернизма в готварството и България - вкусните тестени изделия, с уменията на талантливи готвачи. Именно в кухнята от едни и същи основни продукти, с различни техники и подправки от единството на различията се творят чудеса, с добронамереност и любов. Така се получават вкусни и предпочитани от клиентите здравословни кулинарни изделия. 

Децата представиха новия продукт с фино тесто, крем фреш и сметана, карамелизиран лук и бекон, наричан още „Тарт фламбе“, изпечен за кратко в гореща пещ. 

Младите кулинари бяха ентусиазирани, усмихнати и уверени, защото  могат да месят и  познават основните дейности в кухнята. Общуваха свободно, облечени в красиви униформи: децата готвачи подготвиха дегустационните порции, а децата сервитьори сервираха и отсервираха.

След презентацията, всички заедно обядваха от изключителната пица и се разхладиха в горещия ден с френски сокове от мента, боровинка и ягода.

Изкушението „Френска пица“ зарадва всички, погали сетивата за истинско морско кулинарно приключение.

Така, чрез храната в професионална, доверителна връзка с приятели, децата и младежите се учат, че различията  мотивират за взаимно опознаване и  са възможност за  професионално и личностно развитие.


 

 

1
Коментара по темата
1.
vcvv
29.06.2019 11:05:13
бат пони що не го поканиха там ,толкова много направи за тези вечно усмихнати малчугани,ама го забравихте много бързо ,но есента идва..............
  Добави Коментар
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години
МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол Съставени са 3253 фиша и 801 акта  Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица
Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент
Мъж изпи 25 чаши вино, докато тича в маратон Том Гилби дегустира на сляпо различни чаши вино по време на всяка миля от Лондонския маратон Руснаците, избягали в чужбина, се завръщат, подпомагат военната икономика на Путин Обратната миграция с голям принос за икономическия растеж на Русия през 2023 г. 
Защо в Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица? Много гърци работят на две или три места, за да свързват двата края  Ивет Лалова показа новородения си син Благодарим ви за вниманието и милите пожелания, написа лекоатлетката
И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Инфлацията у нас бие средната в еврозоната Според експерти често обясненията за по-високата инфлация у нас не са пазарни, а става въпрос за изкривявания, за които държавата би трябвало да следи.