Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вижте предложението за изкушаващ десерт за 14 февруари на шеф-готвач Красимир Петров от ресторант Салини

Научете как се прави неземно вкусна "Панакота с шоколадов сос"
Ключови думи:
Всяка година на 14 февруари България е на кръстопът – между любовта и виното. Всъщност, комбинацията им е отлично решение за синхронно отбелязване на празника(ците). Ако сте сред романтиците, настроени за тържество у дома – то вижте една рецепта за класически десерт, която ще разтопи половинката ви. Автор на вкусното предложение е шеф-готвач Красимир Петров от екипа на Средиземноморски ресторант Салини в Гранд Хотел и СПА Приморец.


14 февруари. Купидон, сърчица, валентинки, любов... и последен щрих е романтична вечеря, която завършва с неустоим десерт. Спрях се на панакота, десерт, който носи несравнимия отпечатък на северозападна Италия“ –  споделя Краси за избора си на десерт за влюбени.

Ето и рецептата:

Панакота с шоколадов сос
Продукти за 8 порции:
- Сметана 35% - 400 мл.
- Прясно мляко - 200 мл.
- Захар - 200 гр.
- Желатин - 8 гр.
- Ванилия - 1 брой
За шоколадовия сос:
- 100 гр. шоколад
- 150 мл. готварска сметана
- 20 г. масло
Начин на приготвяне:
1. Сипете желатина в млякото и оставете да набъбне
2. През това време, сипете сметаната в подходящ съд, добавете захарта и я поставете на котлона на ниска степен, докато започне да завира. Разбърквайте от време на време.
3. Когато сметаната започне да завира, я махнете от котлона и на тънка струйка, разбърквайки, добавете млякото с желатина. Върнете на котлона за малко, докато се усвои желатина. Внимавайте да не заври.
4. Сипете панакотата в чашки или форми за мъфини и охлаждайте пет часа.
5. За соса, подгрейте сметаната и добавете нарязания шоколад. Свалете от огъня и прибавете маслото.
При поднасяне на охладения десерт, поливате с шоколадовия сос.

Ако вместо да празнувате у дома с домашна вкусна панакота и вкуса на Италия, сте в настроение за празнуване навън, но отново с вкуса на страната на любовта и Ромео и Жулиета и то пресъздаден именно от шеф-готвач Красимир Петров, то вашето решение е Let’s Get PRIM: Un Amore Grande. Това е името на специалната вечер, която Гранд Хотел и СПА Приморец организира за 14 февруари. Тя, е посветена именно на Италия и включва вълнуващи вкусове от родината на панакота, тирамису и просекото.

Освен вълнуващо кулинарно пътешествие в 4 степени, вечер "Un Amore Grande" ще зарадва всички влюбени и с прекрасна жива музика – доверена на очарователната Велека Цанкова и бенд.  Събитието ще се състои в Класически ресторант "Приморец" с начален час 19:30 часа.

Ако желаете да продължите празника в стилна и романтична обстановка, то на ваше разположение са пакетните настанявания за празника. Те включват една (на 14 февруари), две или три нощувки и съответни закуски в Гранд Хотел и СПА Приморец, както и използване на термалната зона в СПА център "6th Sense": вътрешен басейн, сауна, арома сауна, парна баня, джакузи, релакс зона. Специален комплимент за всички влюбени, закупили празничен пакет с минимум една нощувка е частичен арома-терапевтичен масаж за двама с полинезийско цветно масло.

Цена куверт на човек за специална вечер „Un Amore Grande”: 63.00 лева
Цената включва 4-степенно меню с музика на живо с Велека Цанкова и бенд.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg
Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита
Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта
Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Рецепта мечта за козунак! Мек, пухкав, на конци и без месене! Няма никаква разлика с рeзултата от традиционнитe козуначeни рeцeпти, които отнемат часове  
Лоша прогноза за времето премества на друга дата откриването на островния сезон, обявено за 4 май Събитието с миди на тенекия и музика на плажа се измества за 6 май Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света
Хиляди ще изпълнят площада пред храм "Св. св. Кирил и Методий" за пасхалната служба, ето програмата Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започва в 23:30 часа Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Хапвайте тази здравословна шоколадова торта без никакви угризения Ще се влюбите във вкуса й Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент