Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Токсиколози алармират: Лепкавите плодове и зеленчуци са бъкани с...

Ключови думи:
Да се справим с ГМО в плодовете и зеленчуците е невъзможно, но можем максимално да изчистим пестицидите от тях. Ако те са лепкави, това означава, че са третирани с дифенол, за да се запазят по-дълго време, предупреждават токсиколози.

Обработените с него плодове обелете преди консумация независимо, че сте ги измили. Токсиколози съветват да се белят всички плодове, като круши, праскови, ябълки, смокини.

Картофите – всички нитрати в тях се събират непосредствено под кожата и в сърцевината. Затова е необходимо да изхвърлите първата вода, след като те започнат да врат. Оставете ги да се сварят напълно във втора вода.

Повечето химикали извират при варене, но изчезват в по-малка степен при пържене. Винаги белете горните листа на зелката и отстранявайте кочана. Така ще се избавите от нитратите максимално. Екологично чистите краставици трябва да са в нежно тревист зелен цвят. Ако са тъмно зелени, значи са ги прехранили с нитрати. Белете ги преди консумация.

Тиквичките и патладжаните също обелете. Срежете ги по дължина и изрежете областта около дръжката, защото на това място се натрупват най-много от отровите, с които зеленчуците са наторявани в оранжериите през есента и зимата. Салати, магданоз, копър и други зеленини трябва да се изчистват от жилките, тъй като нитратите се натрупват предимно в тях. Зеленините много бързо ги попиват. Преди да ги ползвате, ги киснете в продължение на час във вода. Колкото по-дебела е кожата на доматите, толкова повече химикали има в тях. Белете ги.

Никога не купувайте домати в оранжево-червеникав цвят. Бялата сърцевина и тлъстите белезникави жилки са сигнал за голямо съдържание на нитрати. Ако сте купили такива домати, накиснете ги за един час в хладка вода, съветват експертите пред “Монитор”.

В Европейския съюз и САЩ препаратът дифенол е забранен заради силните му канцерогенни и алергенни свойства, но въпреки това има производители, които го използват, за да запазят свежестта на продуктите си.
1
Коментара по темата
1.
българин
26.11.2018 20:10:13
В и ЗА БГ дифенола се използва в ТОНОВЕ, защото внесената продукция ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАВА на пазарите, ако трябва и месеци...!!!

Като нямаш собствена продукция - ТАКА Е....!!!!!!!!!
  Добави Коментар
Дарява космическа сума "Хората ще казват много неща за мен, когато умра, но аз съм решен "той умря богат" да не е едно от тях", написа Бил Гейтс Румен Радев: Отдаваме почит към саможертвата на милиони хора Днес е Деня на Европа
Червена боя на входа на Министерството на културата, има задържан Не са ясни мотивите за вандалския акт Стрелба в София Нарушилият закона е пуснат под домашен арест
Брутално провинение във Варна! Полицаи са били принудени да... Служители на реда оставят автомобила си и догонват пеша кола с мъртво пиян шофьор Издирват 16-годишния Виктор Семейството на момчето е разтревожено
Млад мъж погази закона в Айтос Открадна чантата на 32-годишна жена Бургазлийка реши да краде, полицията я сгащи Извършителката върна задигнатата вещ
Празник е! Могат да почерпят хората казващи се... Летен Никулден е Първият папа Лъв е изключителна личност Успява да се разбере с Атила, спасява Рим
Интересно време днес Слънчево през деня, много валежи вечерта Обиди политици от Украйна и Западна Европа Медведев с краен изказ