Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Три години на събора в Лесковац му целуват ръка, а той отвори Сръбска скара в центъра на Бургас

100-годишна рецепта е разковничето за сочните плескавици и колбасици на майстор Станислав
Ключови думи: Бургас, Сръбска скара, рецепта на сто години, Лесковац, майстор
От тази пролет, точно срещу Старата поща на бул. Христо Ботев, всяка сутрин палят скарата, на която изтъкнат майстор от Лесковац - меката на най-известната на Балканите скара, пече гурмански плескавици, ущипци, вешалици, колбасица, ребърца, телешки буифтек и ред други вкусотии.

В павилиона на майстор Станислав в Бургас, всичко минава през ръцете му.
Трикратният победител от многохилядния събор в Лесковац не се е главозамаял от признанието на колегите си в Сърбия. Скромният 35-годишен мъж всяка сутрин става призори, за да може на време да подготви всичко необходимо за деня. Сам меси и пече пърленки, приготвя автентичните разядки Урнабес, мачкано сирене със запечен сусам, айвар и др. Мели си сам и каймата, която се приготвя по автентичната рецепта от неговия край. „Това е рецепта на 100 години, знам я от дядо ми. Използва се само телешка кайма, сол и малко вода. За да е сочна каймата се слага и мазничко месо“ обясни готвачът.


Станислав има и тайна рецепта за маринатата, с която овкусява  месцата,  превърна ли се в любими на изгладнелите минувачи, в комбинация с хрупкави питки и с апетитни разядки

За добрата скара казва майстор Станислав е необходима хубавата жар и пресни продукти. „Сръбската скара се прави на дървени въглища, на ток не се получава нито вкусът, нито ароматът. Другото е подправката. Аз съм си донесъл от Лесковац нашите традиционни подправки и работя само с тях“ уточни той.


След три години работа в София и по Черноморието, Станислав избира Бургас, за да сбъдне мечтата си за собствен бизнес. На бургазлии, Лесковчанинът преборил десетки съперници за първото място на най-големия събор за Сръбска скара, предлага винаги прясно изпечени вкусотии.


По заявка пълни скарата и за традиционните богати плата със сочни мръвки. Това са тежки мезета, от 1 до 3 килограма, за тежки маси и весели компании и отлична възможност да се приберете с нещо вкусно, прясно, топло и достатъчно за семейната вечеря или обяд.




Сръбската скара на майстор Станислав работи всеки ден от 10:00 ч. до 19:00 ч. На тел.: 0879 149 101 можете да дадете заявка за плато
от прясно изпечени специално за вас вкусни месца или друг специалитет от най-богатото на месни изкушения меню в Бургас.
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите  Криптоизмамници подлъгаха наш бизнесмен с 500 хил. лева Измамата се разследва, като се смята, че е дело на нигерийска банда
За 7 дни: Мъж купи на дъщеря си нов телевизор с намерени по плажове и паркове монети (ВИДЕО) Клипчета показват как чилиецът обикаля с металотърсача Акула изяде крак и ръка на турист Британецът е бил във водата на дълбочина „от кръста до раменете“ и с гръб, обърнат към животното
Масовото използване на антибиотици води до антимикробна резистентност СЗО с ново проучване заради пандемията от COVID-19  Слънчево и топло в неделя, градусите скачат до 25° В София ще е около 22° 
Отбелязваме Цветница, хиляди празнуват имен ден 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами
10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион
Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен