Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Защо момичетата у нас масово имат кистозни яйчници, а на момчетата им растат гърди, а ние не спираме да дебелеем

Ключови думи:
Месото на масата ни е пълно с отрови, а сиренето – с тебешир, пазарувайте внимателно, съветват експерти по храните.

Непрекъснато четем и слушаме за опасната храна, която ядем и какво има в дадени продукти. Тъй като информацията се дава на час по лъжичка, когато човек отиде да пазарува в магазина, се опитва да се сети какво да гледа и за какво да внимава и обикновено не се сеща за повечето неща.

Рибите

Сьомгата е една от най-полезните и предпочитани риби не само у нас, но  по света.

Първото нещо, което трябва да знаете обаче, е, че 90% от сьомгата у нас се внася от балтийските държави, където се лови в мръсни и дори отровни води. Въпреки че е установено, че норвежката сьомга е пълна с диоксини, страната ни продължава да внася предимно такава. Ако искате да ядете чисто сьомга, то трябва да купите атлантическа.

Една от най-мръсните и опасни, но в същото време и най-купувана риба в България е пангасиуса. Нашенците предпочитат въпросната риба по различни поводи и дори измести шарана на Никулден. Причината е ясна, цената й е доста по-ниска от другите. Пангасиусът обаче се внася от Виетнам, където се храни с отпадни продукти като кости. Това не е всичко. Оказва се, че рибата се инжектира с урина от бременни жени, за да дава повече хайвер. Освен това й инжектират и хормони, за да расте и да се размножава по-бързо. Голяма част от другите вноснириби също се тъпчат с хормони.

Месо

Колбасите присъстват традиционно на родната трапеза. Те са вкусни и са идеалното мезе за всякакъв алкохол. Следващия път преди да си купите колбаси обаче, помислете какво има в тях- всичко друго, но не и месо. Телешкият суджук се смята за деликатес заради скъпото месо, от което се произвежда и защото уж е чист продукт. В това обаче няма нищо вярно. Суджуците се правят от птиче месо, свински кожички, сухожилия, нишесте и разбира се глутен. Всичко останало са оцветители, подобрители и консерванти. Дифосфатите, с които е пълен телешкият суджук, могат да предизвикат сериозни стомашни разстройства. Глутаматът, който се слага вътре, за да ни се услажда и да искаме да ядем още и още пък въздейства на мозъка ни, като ни пречи да преценим какво количество сме изяли. Така пълнеем неусетно и на всичко отгоре се забавя метаболизмът ни.

Голяма част от колбасите, които ядем са пълни със сушени бръмбари. Гадините се слагали, за да оцветят саламите в червено и да им придадат вид на месни. Екзотичните бръмбари се внасят у нас в пресушен, готов вид, за да могат да се вложат в колбасите още при приготвянето им. Въпросните бръмбари се отглеждат специално за целта и оцветяват колбасите в розово и червено. Този вид оцветител е изключително вреден, защото масово предизвиква алергии. По-страшното е, че е един от виновниците за развитие на рак на щитовидната жлеза и бъбреците. Сушеният бръмбар може да предизвика увреждане на плода при бременните жени. Различните отпадъци от животни се преработят и смилат, добавят се сушените бръмбари за цвят, овкусители с мирис на месо и саламът е готов! Към него разбира се се слага глутаматът, който се обозначава на опаковката с Е621 и продуктът, който хапвате за мезе вече е по щандовете в магазините.

Повече от 20 години страната ни е един от най-големите вносители на субстанцията „кръв на прах“ или „суха кръв“ в Европа. Това е отпадъчен продукт от кланиците, която се пакетира и заравя в специални септични ями. Вместо обаче да я изхвърлят големите европейски компании са намерили идеалния вариант – да я внасят у нас, тъй като родните производители я изкупуват и влагат в колбасите и ред други храни. Според експерти „сухата кръв“ в родните продукти е около 30%. Наред с този отпадъчен продукт, страната ни е и една от най-големите вносителки на суха мас на прах, която също се влага в продуктите. Тя се употребява обаче не само в саламите, но и в кашкавала, сиренето, млякото, шоколада, сладоледа.

Пилешкото месо се води най-диетичното, но в същото време е и месото, което се тъпче с най-много боклуци. Българските поризводите успяват да правят 1,5 килограма филе от 1 кг месо. И това не става с фокуси, а с високотехнологични машини. С тумблер и шприцове всяко парче мръвка може да „порасне“ с до 65%. Тумблирането или шприцоването на пилешкото представлява машинна обработка, при която продуктите се инжектират със специални разтвори. Целта е месото да бъде по-крехко, да се увеличи трайността му и естествено грамажът. Български производители обаче признават, че в пилетата се инжектира саламура от фосфати, карагенан, цитрати, ксантан, гума-гуар и др. Допустимата доза е 3-5% в ЕС, а у нас стига до 60-80%, което прави продуктите много вредни за здравето. Според лекари консумацията на такива продукти води до проблеми с костите, бъбреците и черния дроб.

Освен тези разтвори, в пилешкото месо у нас се инжектират и много хормони. Множество изследвания вълху пилешкото месо на българския пазар, показва, че в него има огромни количества антибиотици и хормон на растежа. Стероидите, които приемаме без да сме информирани, се поставят в левите бутчета на пилетата. Отново обаче се оказва, че у нас има не само вредни, но и животозастрашаващи продукти. Доказателство за това е фактът, че по магазините могат да се открият само леви бутчета, които доставят повечето месопреработвателни фирми. Причината левите бутчета да са видно по-големи от десните е, че при отглеждането им всички „подобрители“ за растеж се инжектират именно от лявата страна. Именно това месо е и причината момичетата у нас масово да имат кистозни яйчници, а на момчетата да им растат гърди.

Млечните продукти

Млечните продукти също се тъпчат с боклуци. Експертите отдавна съветват да не се пие „киселото мляко за пиене“, защото много производители го правят от пача с нишесте. Затова, преди да купите т.нар. кисело мляко за пиене, задължително четете дребния шрифт на етикета. Иначе ще ви пробутат продукт, забъркан от свински желатин, модифицирано царевично нишесте, концентрат от моркови, грозде, арония, набухватели, както и млечнокисели бактерии.

Не си мислете, че сирене се прави само от мляко, става и от телешко шкембе и тебешир . Търговците, които правят такова сирене разтварят сухото мляко с вода, за да се получи от 2,8 до 3,5 литра течност. Към нея се прибавя палмовата мазнина в хомогенизатор. Така се постига нужната масленост, като мазнините и водата се свързват с различни емулгатори и се добавя протеин, извлечен от телешкото шкембе. При тази процедура обаче се получават трансмазнини, които се натрупват в кръвоносните съдове на организма и може да ви докарат инфаркт.

Кашкавалът у нас масово се прави от палмово масло. Палмата се познава при рязане с нож, престоял в хладилника. Причината е, че растителните мазнини полепват по острието при ниска температура, а млечните – не. Обяснението е, че в палмата има ненаситени мастни киселини, докато животинските са наситени.

Храни, пълни с химия

Бонбони – в производството им се използва силна химическа есенция.

Мармалади и сладка , които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които приготвяме вкъщи. Просто чудо на химическата промишленост, и то смъртоносно опасно.Пържените картофи  в заведенията за бързо хранене.

Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета, всичко това е истинска химия, която нанася вреда на организма.

Гъбите от магазина – те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните отрови, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на клетки в РНК, който управлява синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е възможен и летален изход.

Опаковани кексове , бонбони, шоколад- 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с много калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.
12
Коментара по темата
12.
гражданин
01.08.2018 16:04:39
По-голяма простотия не бях чел тази година ! Някой идиот е събрал на куп всичо което е намерил по жълтите сайтове и го представя като научно откритие !
11.
От 10
27.07.2018 16:16:43
Пропуснах и Израел като желаещи злото на БГ
10.
Така де
27.07.2018 15:26:54
Болестите са пари и власт!!! Болен човек - роб на хапчетата, а патентите за производството на хапчета се държи от една шепа плутократи. Най-лесния и евтин начин да се държи човечеството в робско подчинение е чрез болестите. Политиците много добре знаят вредите от храните, но умишлено не взимат мерки. Понеже е капитализъм бизнесмените се превръщат в основни защитници на тази престъпна система, защото на 99,99% от бизнесмените не ги интересува живота и здравето на клиентите, а се интересуват колко повече могат да спечелят от тях, за да купуват повече коли, къщи, проститутки, маркови дрешки. Така че , според мен, човечеството е обречено на гибел и робство. В момента всички хора могат да се хранят 90% здравославно, но едрите бизнесмени нямат интерес, както и политиците. Особено ние българите сме трън в очите на Германия, Англия, Русия, САЩ, Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония. Много чужди политици биха платили да ни избият
9.
Така де
27.07.2018 15:25:46
Болестите са пари и власт!!! Болен човек - роб на хапчетата, а патентите за производството на хапчета се държи от една шепа плутократи. Най-лесния и евтин начин да се държи човечеството в робско подчинение е чрез болестите. Политиците много добре знаят вредите от храните, но умишлено не взимат мерки. Понеже е капитализъм бизнесмените се превръщат в основни защитници на тази престъпна система, защото на 99,99% от бизнесмените не ги интересува живота и здравето на клиентите, а се интересуват колко повече могат да спечелят от тях, за да купуват повече коли, къщи, проститутки, маркови дрешки. Така че , според мен, човечеството е обречено на гибел и робство. В момента всички хора могат да се хранят 90% здравославно, но едрите бизнесмени нямат интерес, както и политиците. Особено ние българите сме трън в очите на Германия, Англия, Русия, САЩ, Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония
8.
*********
26.07.2018 05:15:34
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
5-7
25.07.2018 22:15:58
До: vss@vss.justice.bg
Относно: 667/16
Дата: 20.07.2018 10:31

Уважаема ,г-жо Главен инспектор на ИВСС
Предполагам,че прокурор Милена Стойчева ГЕНЧЕВА от РП-Айтос ....НАРОЧНО или по-точно УМИШЛЕНО допуска грешки и нередности в хода на педварителната проверка по пр.пр Вх.№ 667/16 от 16.06.2016г по описа на РП-Айтос ....с една единствена крайна цел ,а именно ТЪЩАТА на сержант Янко ТОДОРОВ от РПУ-Айтос към МВР да може да ПОЛЗВА И ВЛАДЕЕ придобитият от Сийка Вълкова Танева НЕЗАКОННО ,чужд наследствен имот ,но придобит с помоща на ОТКРАДНАТА ЛИЧНА КАРТА от РПУ-Айтос ,която е била предоставена за УНИЩОЖЕНИЕ на 15.05.2010г
Също така прокурор Милена Стойчева Генчева ,беше СЕЗИРАНА да установи с пр.667/16 следното цитирам " МОЛЯ ПРОКУРАТУРАТА ДА УСТАНОВИ КАКВО НАСЛЕДЯВА Г-ЖА ТАНЕВА В с.ЧЕРНА МОГИЛА И ОТ КОГО? КАКВО Е ПРИТЕЖАВАЛ СЪПРУГАТ И ТОДОР КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ ПРЕЗ 2010г В с.ЧЕРНА МОГИЛА И ЗАЩО ОТ СПРАВКА ОТ СЛУЖБАТА ПО ВПИСВАНИЯТА НА ИМЕТО НА ЦВЕТАНКА КОСТАДИНОВА ТОДОРОВА СЕ ВИЖДА ,ЧЕ СИЙКА ВЪЛКОВА ТАНЕВА Е СОБСТВЕНИК НА 1/3 НА ЦЕЛИЯ ИМОТ И ОТ КЪЩАТА В СЕЛО ЧЕРНА МОГИЛА,А ЦВЕТАНКА ТОДОРОВА И ВЕЛИЧКА ТОДОРОВА ИМАТ ПО 1/6 ЗА ВСЯКА. КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОВА .
СИЙКА ВЪЛКОВА ТАНЕВА НЕ Е НАСЛЕДНИЧКА .....как се прави доброволна делба без удостоверение за търпимост и с влязла съдебна делба за имота?.....моля да ми бъде отговорено как е отразена тази промяна в скицата на имота през 1986г от ОбНС гр.Айтос без да са запознати с решението на съда. От кого Гина АТАНАСОВА купува 51 кв.м. от двора .От заповед на Министерския съвет на скицата се вижда ,че от 14.02.1986г кварталът е вече с №113,а не №121. Защо в разрешителното за строеж с Вх.№9 от 14.05.1986г липсват другите двама съсобственици ,а именно баба ми -Петра Цвяткова Костадинова и дядо ми - Костадин Тодоров Костадинов и ВАЛИДНО ЛИ Е разрешителното за строеж към днешна дата,тоест 30 г. по-къстно. Може ли да бъде документ за собственост при положение,че Тодор Костадинов Тодоров не е имал сключен граждански брак със Сийка Вълкова Танева и тя не е негова наследничка ......Как се строи с разрешително за строеж което е фалшиво и е на името на мъртвец.....ЗАКОННО ЛИ Е ТОВА ? Защо Сийка Вълкова ТАНЕВА твърди ,че е придобила етаж от къщите като СИО, при положение ,че когато строежът се строеше ,Сийка Вълкова Танева имаше сключен граждански брак от 1988г с Таню Танев.....как ставаш собственик на неща на човек който не е бил жив да построи или купи ....и от наследодател на когото Сийка Вълкова Танева не е наследник дори и по заместване......моля прокуратурата да установи валидни ли са тези строителни документи и на кого е била тази /тези две огромни къщи в Айтос и с.Черна могила ,които са били придобити НЕЗАКОННО от тъщата на служителя от МВР Янко Тодоров от РПУ-Айтос
Моля да бъде извършена проверка на лицето Тодор Костадинов Тодоров починал на 30.05.1987г ,какви недвижими имоти е имал вписани в СВ към АВ на РС-Айтос и съответно как и с кого /коя друг/друга ги е придобил до 29.07.2010г и ЗАКОННО ли е придобитото чрез заблуда и измама недвижимо имущество от ОПГ - Сийка Вълкова Танева и децата и.Трябва ли да замълчим и да се прикриват имотните измами с наследствени имоти на Сийка Вълкова Танева само защото зет и е служител от МВР ,сержант Янко Тодоров от РПУ-Айтос -
6.
потребител
25.07.2018 20:21:31
Това си е самата истина. Но къде са контролните органи. Един куп агенции и подагенции и си затварят очите а простолюдието папа боклуци.
5.
Ебаси
25.07.2018 19:30:33
Излизайте на вън да пасете! Няма как.
4.
Мижи да те лажем
25.07.2018 18:59:51
Тоа лаже повеке и от баце. Нали има БАБХ ейййй. Нали Баце ги води еййй. Па като гледам Каракачанина,Бако,Теменужка може и да е прав.
3.
RS20
25.07.2018 18:13:44
Аз минах на фотосинтеза също се храня и със слънчеви лъчи, а и хранителна добавка бело. Аве най добре само кока. И курви
2.
Marinero
25.07.2018 18:09:59
Яжте ми у....я
1.
Шерлок
25.07.2018 18:03:32
И кво да ядем ????
  Добави Коментар
8 чести грешки в секса, които допускаме през 30-те години 30-те години предлагат уникален пейзаж за сексуално изследване и удовлетворение Любовен хороскоп за 6 – 12 май Време е за повече романтика
Съвети за двойки: Малки промени, с които да повишите своя фертилитет Поддържайте здравословно тегло 4 практични съвета за справяне със сенната хрема Осигурете си по-чист от полени въздух
Палава актриса се омъжи за брат си, вкара го в порното и... 28-годишната Скарлет Вас от Мелбърн става известна покрай работата си в популярната австралийска сапунена опера „Съседи“ Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст
Мадалина най-сетне обяви причината за раздялата с Гришо Румънката излезе с официално писмено изявление Голям ли му е на Константин?! Той разкри подробности за "питона в гаража" Шоуменът разказа доста любопитна история, която обяснява защо към днешна дата няма притеснение да се съблече гол пред жените
8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва
Ядете ли това през нощта, ще отслабнете поразително Този продукт е изключително полезен и ще стопи всяка мазнина Съдбовни промени за 3 зодии през май Важен месец за тези, чието внимание е насочено към кариерни въпроси