Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вина от български сортове диктуват модата в Европа и у нас

„Винпром Карнобат” станаха фаворити на привикналите към лукс ценители
Ключови думи: ETHNO, Винпром Карнобат, Фронтинян-ла-Пейрад, купажи, ценители, Южна Франция
Старите български сортове Димят, Рубин, Мискет и Мавруд от лозята на Карнобат са най-новата страств Европа и у нас, разказаха управителите на някои от най-квалитетните столични ресторанти, които неотдавна посетиха Южна Франция за да почерпят от актуалните винени и гурме-тенденции.


Те издадоха, че примерът на световния хайлайф се оказал заразителен за все повече българи, които уверено избират невероятните купажи ETHNO за трапезата си, защото държат на високото качество и неповторимия вкус. Родните сортове впечатлиха изисканата публика по време на конкурса Muscat di Monde в живописното френско градче Фронтинян-ла-Пейрад. Там забележителните ETHNO на „Винпром Карнобат” станаха фаворити на привикналите към лукс ценители, които присъдиха на серията една от най-големите награди за качество.


И докато гостите на конкурса тепърва откриват очарованието на родните вина, у нас все повече хора избират Димят, Рубин, Мискет и Мавруд от лозята на Карнобат, защото богатите им вкусове и аромати пасват прекрасно на предпочитанията, нравите и темперамента на българина, а и подхождат на нашенската кухня.


Старите местни сортове в ETHNO поднасят най-доброто от българската земя и отлично разгръщат потенциала си, купажирани със световно-известните каберне совиньон, сира, мускат и совиньон блан. „Същността и душата на вината се крие именно в това необикновено съчетание, което ги отличава от всички останали на пазара", разказаха енолозите на ETHNO. "Целта ни е да преоткрием българските сортове в една по-съвременна концепция за вино. Да извадим автентичния им вкус и да го поднесем в нов и разбираем стил. Така те да навлязат в нашето ежедневие, да станат лицето на родното производство и да ни дадат усещането за изисканост и лукс, който можем да си позволим".

Хиляди ще изпълнят площада пред храм "Св. св. Кирил и Методий" за пасхалната служба, ето програмата Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започва в 23:30 часа Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Хапвайте тази здравословна шоколадова торта без никакви угризения Ще се влюбите във вкуса й Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове
Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие
Тръпката е в Шампионска Лига: 4 отбора, 3 двубоя до края и 1 голям фаворит Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота
Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта