Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Севда от Мастър Шеф: Една бележка от съпруга ми: „Само напред! Обичам те!“ ми даде сили в най-трудния момент

Викат Севда в предпоследния ден от кастингите, а по-късно тя остави всички други след себе си, снимка интернет
Ключови думи: севда димитрова, мастершеф, победител, флагман.бг



Бургас имаше само един участник в последното засега издание на „Мастър Шеф“, но това се оказа достатъчно, за да се поздрави с победата. Севда Димитрова успя да се пребори с жестоката конкуренция и да стане първия вегетарианец в света, завоювал крайния успех. Броени часове, след като Флагман.бг публикува радостната новина, над 19 000 човека я бяха прочели. Заради огромния интерес  помолихме Севда да отговори на 10 въпроса за състезанието, най-големите изпитания в него и какво следва след Мастър Шеф.

- Кога и как се решихте да участвате в състезанието Мастър Шеф? Вярно ли е, че се е случило съвсем спонтанно?

- Съпругът ми беше на кафе с приятели. Звънна ми и ми каза: "Текат записванията за кастингите за новия сезон на "Мастър Шеф", ще те запиша!" Аз категорично му забраних да попълва каквото и да е вместо мен, защото е абсурдно да готвя за журито и да се показвам по телевизията. Следващите няколко дни обаче се "улавях" да мисля за това и накрая реших, че нищо няма да изгубя, ако пробвам! Попълних въпросите и ме извикаха в предпоследния ден от кастингите.

- Вие единствена от всички избягвахте да говорите за стратегия. Имахте ли някакъв свой таен план,или вземахте решения на момента?

- В "Мастър Шеф" не важат никакви стратегии. Трябва обаче да реагираш адекватно според ситуацията, да взимаш бързи и креативни решения, да имаш план "Б" и да мислиш различно от всички останали!

- Кой беше най-трудния момент и за какво си мислехте тогава?

- Много трудни моменти съм имала, но може би най-трудното решение беше дали да сложа синия рак във водата, или да се откажа от състезанието... Всеки път обаче, когато съм имала трудни моменти, съм си мислела за една бележка, която ми беше оставил съпругът ми: "Само напред ! Обичам те!" Представях си хората, които вярват в мен и ме подкрепят как в този момент ще искат да ме видят силна...

- Имало ли е някой от Вашите конкуренти, от който сте се притеснявала най-много?

- Никой не ме е притеснявал, най-голямата ми борба беше със самата мен. Нито веднъж не си позволих да подценявам ситуация или конкурентите ми обаче. Винаги съм била много наблюдателна относно другите участници, но съсредоточена върху това какво трябва да правя аз!

- Как успявахте да направите точна реплика на определено ястие с месо, без да сте го опитала?

- Аз съм много любопитна и наблюдателна  и това е развило у мен умение да виждам и запомням в детайли. Обичам да си обяснявам защо едно нещо се получава или не. Записвах си и най-малката подробност и се стараех да повторя всичко така, както ми е показано. Мисля, че съм добър ученик!

- Прекалената самоувереност помага или пречи на участниците?

- Категорично пречи! Това не означава обаче да не вярваш в себе си, напротив - просто прекалената самоувереност те отпуска, подценяваш задачата и може да те изкара от състезанието!

- Как запазвахте концентрация по време на готвене, когато всички около Вас се опитваха да Ви разконцентрират?

- Научих се да се капсулирам, повтаряйки си в какви стъпки трябва да се справя с дадената ни задача и да не чувам и виждам нищо друго.

- Разкрийте ни нещо "от кухнята" на новия Ви ресторант в "Слънчев бряг"?

- Това е едно малко местенце, с отворена кухня, храната се приготвя на момента, пред очите на клиента. Менюто не е голямо, но интересно. Има прясна паста, бургери, здравословни салати, основни ястия с различни меса и домашни десерти. Всичко, разбира се, е приготвено с любов!

- Ще използвате ли наградата, за да сбъднете със съпруга си вашата най-голяма мечта в живота - да си имате дете?

- Човек не може да си купи дете с пари, но те са средство, за да вървим по пътя, който трябва, за да постигнем тази наша мечта. Така че в този смисъл част от наградата ще бъде за това.

- Някои от участниците в състезанието вече получиха предложения да работят в престижни ресторанти. Как виждате Вашето бъдеще в кухнята? Например да получите звезда на Мишлен?

- Искам да се развивам сама...мисля, че всеки готвач иска да има свой ресторант, това искам да направя и аз. Аз съм творчески устроен човек и искам да се развивам без ограничения. Относно звездата Мишлен… - прочитайки въпроса, започвам да гледам толкова учудено, както и когато съпругът ми ми каза да се запиша за "Мастър Шеф", защото е сигурен, че ще спечеля, а на мен ми се струваше невъзможно...Знае ли човек какво  може, докато не опита?!
Много важна новина за всички с Андроид на телефоните Гугъл вади нов преводач на английски Не сте яли такава вкусотия! Козуначени мекици - пухкави като бухти Тестото може да изпържите на момента или да го съхранявате в хладилник за уикенда
Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни 8 съвета как да се предпазите от празничното преяждане Когато сте на празничната трапеза, е ключово да пиете много вода
Пожарникари проверяват храмове и църкви в страната преди Великден Инспектирани са още манастири, хотели и хижи Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка
Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници Терминал 3 на Летище "София" ще се строи през 2026 г. 7 милиона и 200 хиляди пътници е обслужило летище "София" през миналата година, като през тази година се очаква 1,4 % увеличение на пътниците спрямо 2019 година
Напусна ни световноизвестен писател Пол Остър е сред знаменитите автори  Кеф цена няма: Бръкваме се с над стотачка за... Много фирми предлагат сезонен абонамент, като цените са в зависимост от броя на посещенията
Тази Ергенка имала връзка с годеника на Анелия Любимката на Алек дории е направила и специална татуировка с името на Любо Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание И преди 148 години, и сега има предателства, и те няма да спрат, каза Дончо Мърнков, който участват във възстановката в Копривщица