×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ-Бургас пита защо се бави създаването на медицинския факултет


ГЕРБ-Бургас пита защо се бави създаването на медицинския факултет
Семир Абумелих се пита дали няма друга причина за забатачването на въпроса с медицинския факултет в Бургас
16 Март 2014, Неделя, 10:12 ч.
Автор: Флагман.бг

Имаме съмнения, че министър Клисарова умишлено саботира създаването на медицинския факултет в Бургас
В началото на следващата седмица ГЕРБ ще внесе официално питане в НС за създаването на медицински факултет в Бургас, съобщи бургаският депутат от ГЕРБ Семир Абумелих, цитиран от Радио Фокус.

"Ще внесем питането, за да си изясним позициите и да разберем каква е причината да нямаме медицински институт в Бургас. Факултетът отговаря на всички изисквания, има акредитация, но не го внасят за обсъждане в Министерски съвет", каза още Абумелих.

По думите му, ако има медицински университет в Бургас, ще се реши проблемът с липсата на кадри в града и района.

"Проблемът ще се реши също и ако даваме по-добри заплати от другите градове. Към момента министърът на образованието не иска да даде разрешение за създаването на институт в Бургас. Имаме съмнения, че не иска, защото е варненка и иска нашият факултет да стане филиал на Варна, а не да е самостоятелен. В Бургас винаги е имало липса на кадри, поради липса на институт. Ако имаме медицински университет, нямаше да имаме липса на кадри. В София, Пловдив и Стара Загора почти го няма този проблем, защото имат институти. И това трябва да направим в Бургас", добави още депутатът.

По думите му, бургаските болници дават около 84 млн. лева годишно на републиканския бюджет от осигуровки, а парите, които се връщат са около 40 млн. лева.

"Не е дофинансирана здравната система в Бургас, защото принципите на финансиране бяха на исторически принцип т.е. нямаш никакво право да растеш и да разширяваш дейността. От тук се получи това, че всички болници в Бургас започнаха да се конкурират помежду си. Това доведе до спад на бургазлии, които отиват на лечение извън Бургас. Това е доказано. Едновременно с това дойде и конфликтът, че колкото повече си подобряваме дейността, то пак няма пари за болниците, защото нашата история е слаба. Не става така. Това е грешен принцип. Затова ние предлагаме нещо много елементарно- пациентът да разполага с парите си. Ако бургазлията избере да се лекува в Пловдив, то тогава парите ще вървят с него. Тогава ние ще сме виновни, защото не сме го задържали в града. Това ще е наш проблем и ние ще го решаваме, а не да ме ограничават централно. Пациентите да ограничават лекарите и да имат право на избор. Тогава съм съгласен, но някакъв чиновник да ме спира да работя - не съм съгласен и е грешка. Това го въведе Пламен Цеков, който бе от ГЕРБ и затова не е никъде. Това са фатални управленски грешки", заяви Абумелих.

По думите му, между 300 и 350 млн. лева са държавните задълженията на болниците в цялата страна.

В категории: Политика


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Бургас
18.03.2014 11:38:27
0
1
Г-н Абумелих, как да ви дадат факултет? Кого ще назначите там? Сега конкурс за ДОЦЕНТ ще "спечели" вашият колега пред пенсия общински съветник, агент на ДС, сервитьор Вдовичин. Той няма никакъв научен принос, нито пък има нужните публикации, за да участва в конкурс, но въпреки това е допуснат незаконно и прокуратурата трябва да се сезира за тази злоупотреба с обществено положение. Такива кадри ли ще преподават? Пенсионирани сервитьори, с подарени доцентски титли? Пловдив си имат доктор хонорис кауза - Стоичков, а Бургаският ГЕРБ измисли Доцент-агент-барман!!! Ректорът вече уреди зет си за помощник ректор, защо и това да не сътвори?
1.
ЗАЩОТО
16.03.2014 15:23:06
1
3
ОТКРАДНАХА БЛИЗО ДВА МИЛИАРДА ОТ ПАРИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА И СЕГА НЕМА КИНТОВЕ ЗА ФАКУЛТЕТ. ТРЕБЕ ДА РАЗКРИЕТЕ КОЙ СВИ МАНГИЗА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори