×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Панайот Рейзи прави Созопол суперобщина - иска Приморско, Царево и Малко Търново


Кметът Панайот Рейзи прави Созопол суперобщина - иска Приморско, Царево и Малко Търново
Градоначалникът е изчислил, че ако Созопол се обедини с другите общини, ще има население около 30 хиляди души
26 Февруари 2016, Петък, 03:58 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Смелата идея той лансира по време на днешната сесия на Общинския съвет


Кметът на Созопол Панайот Рейзи лансира смелата и изключително амбициозна идея да обедини в една община Царево, Приморско, Малко Търново и Созопол. Той разви интересната теза пред журналисти в почивката на днешната общинска сесия. Рейзи се вдъхнови от въпрос на Флагман.Бг - време ли е Созопол да има собствен съд и прокуратура. Във връзка с това той обясни, че от дълго време се опитва да открие съдебен район в общината си, но среща трудности, предвид близостта на Созопол с Бургас и намиращия се на 30 км съд в Царево. 

Веднага след като отговори на този въпрос, Рейзи разви идеята си за създаването на суперобщина и събра около мястото си освен журналистите и всички местни парламентаристи вкупом с  присъстващите в залата на Общинския съвет служители на администрацията, които със затаен дъх слушаха думите на созополския кмет. Според Рейзи, време е да се помисли за промяна на политиката в тази насока. Това бе един от акцентите в програмата на ГЕРБ преди парламентарните избори. 

"Редно е държавната субсидия да се получава на база на броя на населението - колкото по-голямо е то, по-висока помощ да вземеш. Голяма част от общините в България изпитват сериозни проблеми, чакат само на държавна субсидия и не могат да направят почти нищо. Аз не смятам, че с колегите в Приморско, Царево и Малко Търново ще се конкурираме. Напротив - ще седнем заедно да начертаем една стратегия за развитие и ще работим в една и съща посока", заяви Рейзи и намекна, че темата съвсем скоро ще влезе в дневния ред на държавата, и то на най-високо ниво. 

Панайот Рейзи е изчислил, че ако Созопол се обедини с другите общини, ще има население около 30 хиляди души, което е една средна българска община. 

В категории: Созопол


Михаил ДИМИТРОВ Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка 16/06/2024, Неделя 10:30 0
Стойте далеч от тези хора!
Стойте далеч от тези хора! 15/06/2024, Събота 21:20 0
15
Коментара по темата
15.
малко сърненце гъбарче
26.02.2016 17:43:54
0
2
ей клефук къде е МАМА
14.
99
26.02.2016 15:06:44
2
11
Аз пък мислех, че този вече е в затвора! Явно съм се излъгал! А, сетих се - та той смени всички възможни партии само и само да е на власт, зада може да краде повече! Иначе такава община може но с център на "Босна"
13.
zi-zi-top
26.02.2016 14:58:08
1
14
Колкото по-нисък е един мъж, толкова по-големи са му амбициите за власт! Дребните мъже са големи комплексари и избиват през жаждата им за власт!
12.
88
26.02.2016 14:54:14
2
8
Явно ментора на Рейзи и Момата им е дал нови сметки за попълване и те изпълняват.Но ще посъветвам Наполеон-Рейзи да си стой кротко при неговата созополска рая.Тук в Малко Търново може и да я окъса.Тук и тиквата Бойко няма да му помогне.Не се знае знае ли се.
11.
Ахааа
26.02.2016 14:24:58
3
3
Как ще смесвате мялкотърновската селяния с морето и неговите трудови хора, дръжте си ги настрана.
10.
Защо не
26.02.2016 14:07:27
1
10
Може, само че общинския център трябва да е по средата, примерно в Приморско.
9.
до журналистите
26.02.2016 13:23:02
0
10
Ако някой от т.нар. журналисти му е интересно, може да провери колко е общинската администрацията в цитираните общини и колко е регистрираното население в същите тези общини. Още по-интересно става, когато се види реалния брой на живеещите в общините (не на регистрираните). Цифрите са меко казано интересни.
8.
за
26.02.2016 13:19:30
6
6
Не само тези общини трябва да се обединят. Административното деление на България е силно неефективно и разходоемко, но затова пък обслужва олигархията, начело на държавата. Повече чиновници, респ. бюрокрация = повече послушковци, което е винаги добре за управляващите. Запитайте се как може един милионен град да се управлява много по-добре от България с десетки хиляди пъти по-малка администрация. Ние си имаме държавни, областни, общински, градски, районни и какви ли не администрации и накрая никой не си върши работата.
7.
SLU4AEN
26.02.2016 13:11:18
2
6
Toq zabrani na horata da polzvat Alepu i Zmiiskiq ostrov spoko nqma da hodim tam no i Sozopol 6te go podminem nqma ti pulnim hotelite nenaqdniko
6.
Георги Бакалов
26.02.2016 12:56:43
0
15
ЛОГИЧНА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ!
Созопол е ЛЮБИМОТО ДЕТЕ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ - ВСЕКИ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ВСИЧКО!

Разбира се - НИЩО НЕ Е БЕЗПЛАТНО!
5.
перо
26.02.2016 12:21:07
0
26
Мисля, че е ял някакви луди гъби този човек от резерват Ропотамо обикаляйки с пушката си!
4.
очевидец
26.02.2016 11:56:34
2
18
Нищо ново.Тези кметове може и да ни продадат както продадоха Аркутино на Созопол.Ама нормално никой не разследва
3.
Созополски
26.02.2016 11:26:05
2
47
Еееее, не се наяде Малкия ! Не му стига, че окраде всичко в Созопол, места за строеж, обществени поръчки, новия стадион, паркинги... няма нещо което да се строй и той да не е замесен.
Явно не се е задавил и иска още и още да граби.
Какво иска да направи минидържава с президент Кмета Рейзи ли ?
Обатачи Созополска община, сега са наред и другите. Време е вече някой да му види далаверите. Всички ги знаят, но човека си плаща явно и го пазят от високо място.
По добре си стойте и крадете в Созопол Кмете, на друго място не ви искат.
2.
Отвратен
26.02.2016 11:18:14
0
44
Суперобщина, естествено под мъдрото ръководство на кмета - гъбар - стрелец.
Що да не нас.ре брега с бетонови грозотии - циреи чак до Резово, така както е сега в Созопол.
Бой, мазане с катран, валяне в пера и пускане да тича на воля...
1.
боже опази
26.02.2016 11:17:21
4
43
тоя наистина е мноого лаком. ще му се да командва цяла югоизточна България. не се наяде ей, не се наяде.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Парашутист“ в листите обединил БСП, зоват Корнелия Нинова да се махне и от парламента „Парашутист“ в листите обединил БСП, зоват Корнелия Нинова да се махне и от парламента  Иван Таков коментира как тя издигнала младежкия лидер от СДС Калоян Методиев вместо бившия председател на Младежкото БСП в Гоце Делчев Кметът на Бургас и президентът поздравиха мюсюлманите за Курбан Байрам Кметът на Бургас и президентът поздравиха мюсюлманите за Курбан Байрам Бъдете здрави, прощавайте си и се уважавайте, пожела им Димитър Николов Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка Църквата в „Меден рудник“ с нова придобивка Прот. Емилиан Михайлов благодари на дарителите Царят стана на 87 години и призова да не го засипват с цветя и подаръци Царят стана на 87 години и призова да не го засипват с цветя и подаръци Използвайте средствата за благотворителност, каза Симеон II Добра новина за бургаския плаж! Водата е чиста от Ешерихия коли и енетерококи Добра новина за бургаския плаж! Водата е чиста от Ешерихия коли и енетерококи Хората може да се къпят спокойно, каза д-р Мариана Кофинова от РЗИ – Бургас Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Нека Курбан Байрам да донесе мир и разбирателство на всички, пожела им Делян Пеевски Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Вижте къде ще вали и гърми! Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Общо с най-малко три коли е „забогатял“ автопаркът на бургаската полиция през последните няколко дни, предстои да бъдат пуснати на търг Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Най-тежка изглежда е ситуацията във великотърновското село Шереметя Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Негласуващите не наказват политическия език, а всички нас с това, че не заявяват своята позиция, смята той
"Ислямска държава" взе заложници руски полицаи "Ислямска държава" взе заложници руски полицаи Обвиняемите, които са взели заложници, са обвинени в тероризъм Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Издирват стрелец в германската столица Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция 21 000 полицаи мобилизирани, за да спрат размириците Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Трябва да подкрепим всеобхватен, справедлив и устойчив мир, каза председателката на Европейската комисия  Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ  Омиротворителите в Швейцария настояват и за достъп до пристанищата на Азовско море, но в Москва няма кой да ги чуе Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Отиде си вратарят на черногорския национален отбор „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори