×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

30-ина дивакуващи еколози повикаха час в Созопол заради „Алепу“


30-ина дивакуващи еколози повикаха час в Созопол заради „Алепу“
Ето колко бяха протестиращите в центъра на Созопол. Те отказваха да чуят версия, различна от своята, сакяша бяха мотивирани от нещо друго
01 Август 2015, Събота, 13:36 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Offnews.bg

В социалните мрежи твърдят, че са били над 2 хил.души!
Изключително рехав, но за сметка на това креслив бе днешният протест на еколози в защита на девствената местност „Алепу“.

Около 11 часа пред сградата на Общината се бяха събрали 30-ина екоактивисти, които с плакати „Граждани срещу мафията",“Дивакувам и се гордея с това“, настояха за запазването на т.нар.“шофьорски плаж“.

Цяла седмица отговорните институции се опитват да обяснят на представящите се за еколози лица, че застрояване на „Алепу“ няма да има, но те бяха непреклонни да чуят версия различна от своята – сякаш бяха мотивирани от нещо друго. В инструментариума на „дивакуващите еколози“ влезе ваденето от архива на стари проекти, които никога няма да бъдат изпълнени, обявяването на свлачище за бъдещ строеж и все прийоми достойни за истинска хибридна война.

Днес 30-ината души продължиха в същия дух.

Протестът започна с обвинение срещу кореспондентите на Нова ТВ Цеца Алексова и на БНТ Елена Стойчева, че ги отразяват „тенденциозно“. Може би под „тенденциозно“ имаха предвид за дивокъмпингуващите на плажа „Корал“, които бяха заловени да нарушават закона от горски инспектори преди два дни.

Около 11:15 часа напрежението ескалира и демонстрантка обвини пратеника на БНТ Елена Стойчева „че и дръпнала очилата“. Наложи се намесата на полицията, която в този час имаше много по-важна задача – да регулира натоварения трафик в центъра на Созопол, но я заряза, за да потушава страстите.

Около час демонстрантите повикаха пред сградата на Общината и в 12:15 часа се разотидоха. Последва „наводнение“ на социалните мрежи със снимки от „протеста“. „Над 2000 на протест в Созопол!“, написа един от активните „еколози“ и сподели линк към обедната емисия на национална телевизия, от което видео също ставаше ясно, че има най-много 30-ина човека.


В категории: Созопол


26
Коментара
26
Коментара по темата
26.
futureva
15.08.2015 11:02:24
0
0
25, няма да се появи тролчето, не му пиши. Рейзи от дни го търсят вестници и телевизии да дава обяснения, не го намират. Затова им даде отпуск и на щатните драскачи. По-нисък е от тревата, за да не влезе в полезрението на ББ, че както онзи скастри Божката Димитров, да не му вдигне мерника и на него. То само това е надеждата, иначе изборите нищо не могат да променят.
25.
До Туристката
14.08.2015 15:07:47
0
1
На тебе по ще ти подхожда да се назовеш КУР-иска.Нали не си от този град как така си запозната дори и с бльото на Наполеон-Рейзи.Ако Гребенаров беше ченге както Бойко Цецо и останалите хайдуци досега щеше да тикне любимият ви кмет доживот в затвора.Но Рейзи краде и за тях затова хора като Гребенаров не са удобни.Но времето изтича и часовника тиктака ако не с добро ще ги свалим насила.
24.
до номер 20
04.08.2015 15:13:17
2
16
Скъпа "туристке", много правилно връщаше решенията на ОС Гребенаров. Жалко, че нямаше ефект от това. Една част от решенията, които върна, бяха именно за промяна на статута на земи и за продажбата на земи на Градина, Алепу и пр... точно тези афери, които сега лъсват. Ако можеш да ми обясниш защо се продават гори, земеделски земи, пасища и мери - общинска собственост за строеж на още хотели и комплекси, при положение, че и сега легловата база на Созопол е твърде голяма за инфраструктурата на града, при това не се и запълва през последните години - ей това ще е велико обяснение.
23.
до номер 14
04.08.2015 15:04:22
1
7
Тишо тук не го търси, на него му е наредено да си трайка сега, пък през 2019 ще го направят кмет. Че на бате Пони му трябва още един мандат да си довърши обещаното. Че на много хора много неща е обещал.
22.
анти-еколог
04.08.2015 14:42:30
5
2
тези еколози за напаст който им даде пари за него викат единият път казват едно после друго и тези в софия които протестират и тези в созопол(те са едни и същи)взимат по 20 лв да си купят по една ракия и бира и тва е .Това ако са еколози?
21.
друг
04.08.2015 14:38:33
0
1
не ви познавам кмета ,обаче да ви кажа ,че в България туризъм няма
20.
туристка в созопол
04.08.2015 14:35:49
6
2
Гребенаров е единственият ,на който му пука за СОзопол?вие луди ли сте?само ще напомня ,че гребенаров беше областен на ОБЛАСТ БУРГАС(В КОЯТО АКО ОТНОВО СТЕ ЗАБРАВИЛИ ВЛИЗА И ОБЩИНА СОЗОПОЛ)И КАТО ТАКЪВ нищо не направи за Созопол нищо освен да връща решения на общински съвет Созопол.Включително решение за строителство на АВТОГАРА И БОЛНИЦА.Това е само една стотна от мизариите ,които гребенаров направи за Созопол...А защо иска да възспре Рейзи?Защото му завижда и не можа да понесе ,че дори и герб се отказа от него,защото е продажно полицайче,което освен собствения интерес нищо друго не гледа ...Той ако беше качествен нямаше да се откажат за него.И друго да ви кажа скъпи созополчани вие зами на райски залив нямате ,продадохте ги сега ви е я яд ,че хората строят там хотели и къщи и вадят пари ,а вие какво направихте купихте си по една кола отидохте до мармарис на екскурзиа за 5 ден и сега какво завиждате и злобеете.А по отношение на туризма вие си изгонихте туристите с високите цени и мизерните условия и лошото отношение,които предлагате.В една предна статия на флагман видяхме какво се случило с друга туристка като мен в Созопол
19.
futureva
03.08.2015 21:56:35
2
17
Как Рейзи ограби всеки един гражданин на Созопол? Да, всеки един от нас, все едно директно бръкна в джоба ни. Като бездействаше за развитието на туризма в града, а насочи всички усилия да укрепва и развива бизнеса на големите комплекси. Десетки декари общинска земя се продадоха за строителство на огромни комплекси, за да разширяват базите си и обират туристите. Урбанизира нови общински територии - Света Марина, Алепу, терена над общината, а в същото време не направи нищо за вече урбанизираните - Мисаря и Буджака, където повечето местни имаме земя. Направи стадион с 13 млн общински пари за собствения си футболен клуб, а не асфалтира една нова улица /затова пък пътя на Санта Марина го асфалтира 5 пъти/, не засади едно поне дърво, за поликлиника да не говорим. И о да, направи пречиствателна станция, с ЕВРОПЕЙСКИ пари, ама по проектите е лесно, всеки може. Време е ББ да оттегли подкрепата си и да върне Гребенаров - единствения, който някога се е опитвал да възспре Рейзи. БСП са също в играта му, не вярвайте на приказките, че са му опозиция - историята показа каква добра приемственост имат в ограбването на Созопол!
18.
Отвънка зелен, отвътре червен
03.08.2015 14:37:46
3
3
нещо ми прилича на акцийка организирана от онези хрантутници от парк странджа в търново.много евтинжоско е.много позното да ги оставят на работа да си краднат нещо пак.Отвънка зелен, отвътре червен -що е то- гейлогггггг.
17.
SZBG
03.08.2015 06:27:34
1
2
Hans такива като тебе, дето не са от града се чудя какво коментират? Какво ми коментираш и обиждаш като не си от Созопол, впрочем от кое село си, че псуваш като каруцар? А на този Нико 15 пост искам да го питам от кога казването на истината се нарича ПР???
16.
Hans Muller
02.08.2015 23:17:10
2
7
Разбирам ви много добре че пишете против еколозите защото ви е платено.Но едно ще ви кажа аз не съм партиец и не членувам в никоя партия както и не правя минети на Рейзи.Днес ми трябваха 15 минути да се добера до ппристанището на вашия шибан град.По лайняна дестинация нямя в света.Така че можете да участвате в класация за най-лайнян град.И още нещо както е тръгнало нищо чудно след 20 години всичките ви деца да приличат на вашия бог Рейзи.Ами нали урежда жените ви на работа така че какво като ги е.е.Живи и здрави да сте гръцки мишки
15.
Niko
02.08.2015 16:49:20
3
5
Повръща ми се от елементарния ПР, който този сайт прави на олигарси като Рейзи, срещу заплащане!
14.
comment
02.08.2015 10:28:28
18
6
Много бе изписано тези дни за кмета на гр. Созопол Панайот Рейзи. Аз смея да кажа, че го познавам от години и искам да ви кажа, недейте да драскате срещу него, на много хора е помогнал и продължава да го прави, прави всичко за града си и общината като цяло.
Има една група в момента, която не е доволна въобще от това и именно защото идват избори се опитва да извлече позитви от скандала с Алепу.
Нека им го кажа Тишо, Желев и вие г-жо Поружанова недейте така, знаем, че целта ви е да направите Тишо кмет на всяка цена, за да си оправи човека бакиите и вие двамката с Желев да командорите, но моля ви спрете се, НЯМА как да стане, не с тези тънки номера....
13.
Чичо Манчо
02.08.2015 10:23:41
6
7
Това са еколозите рекетьори и не трябва да се вземат насериозно
12.
ФЛ
02.08.2015 10:11:01
16
8
Като гледаме всичко си е добре прогнозирано и организирано против кмета. Някой даде някой лев на миризливите шопи, които ходят и пълнят с боклук плажовете и наричат себе си свободно кампиращи и видиш ли колко са загрижени за природата, та те за себе си не се грижат, какво остава за природата. Та тези меризливковци искали свободно кампиране, хайде сега пътя е отворен, всичко е ок, защо няма каравани сега на плажа... по време на заграждането на плажа бяха най-малко 10 броя, сега надали има 3? Къде избягаха, нали искаха свобода? Май си бяха поръчка от някой, някой който яхна вълната на тази измислена сензация. То и на децата в детската градина им стана ясно за какво иде реч.
Защо не спрете и видите поне някое положително нещо в града и въобще в страната "...то да се плюе е лесна работа..."
Защо не си видите безплатните градини, защо не си видите финансовата помощ за новородено, защо не видите на кое място е Созопол като дестинация и мн др неща?
А като говорим за бариера, нека се върнем назад по времето на БСП стария град бе затворен с бариера, това по-добре ли е??? Помните ли го това или бързо забравяте? Тогава май на никой не му беше комфортно, сегашния кмет е казал, че докато е кмет, НИКОГА града няма да бъде затворен.

Препоръчвам на всички, замислете се преди да кажете или напишете нещо защото много неща излизат наяве и е лесно да плюеш, но първо виж ти кой си, какво можеш и какво си постигнал.
11.
Hans Muller
02.08.2015 09:56:08
5
23
Абе Флагман стига с тези свирки не ви ли се изприщиха устните.
10.
7777
02.08.2015 09:48:08
5
10
До къде я докарахме да идват шопите да ги оставяме да вдигат врява на центъра на града, че отгоре на всичко се блокира движението. А дали не е организирано от някой местен???
9.
andon nikoliff
01.08.2015 21:56:35
14
23
Те са много готини шопите еколози с караванките. Идва, разпъва шатрата и цялата му цигания около нея, сяда на масичката и бой на алкохолите и барбекютата. Прах, КОМАРИ, хигиена-нулева...
Ама сме си на море и караваната е до морето. Пък ония там в цивилизацията нека седят на белите покривки и да ядат в чисти чинии, че и тоалетни да имат и ръцете да си мият.
8.
vatakodi Хаджимушмороков
01.08.2015 21:13:44
7
41
Абе Иване ,абе Колев ,колкото и да неглежираш проблема той си стои.
Лицето Рейзи е 100%подставено и то ще си изпълни задачата.
Жалко за красивия бряг.
А овчедушието на местното население е известно от време оно.
7.
Един
01.08.2015 19:34:42
4
46
Да, сега няма да се строи. Ама на следващия мандат на Рейзи-то - кой знае. Той, нали, всичко което е казал, го е изпълнил. Черноморието въобще процъфтява заради такива като него. Хайде и Аркутино застройте, и Алепу, и каквото се сетите. Белким се успокоите. Рейзито явно смята да живее вечно. Или да си носи кинтите на оня свят, знам ли.
6.
КОМЕНТАР
01.08.2015 19:21:34
23
29
Брадясалите талибани наричащи се "Протестна мрежа" бяха опънали зеления плакат снощи и онзи ден пред парламента. Взеха надниците за два дни протест и хайде на стоп, да изкарат следващият надник в Созопол,а след това и да се изкъпят в морето.
5.
дрън-дрън
01.08.2015 19:16:16
27
21
До кога шепа жалки кресливи дрисльовци ще налагат малоумното си мнение. Да ходят първо да си почистят свинщината, която оставят след себе си и едва тогава да се правят на еколози.
4.
hes
01.08.2015 19:12:29
6
36
Статия, написана в стила на "Работническо дело" от 1955г. Едни хора биват омаскарявани. А не става ясно какъв е проблема всъщност. Дайте двете противоположни гледни точки! Аматьори!
3.
ГАД ЗМЕЕВИ
01.08.2015 19:11:44
13
33
ПРАВИЛНИЯ ИЗРАЗ Е 30 ТИНА ШОПИ БЕЗ ПАРИ , РЕВАХА ДА ИМ ОСИГУРЯТ , ДЪРЖАВНИ ГОРИЧКИ И ЧАСТНИ ПОЛЯНКИ КЪДЕТО ДА СА ТЪРКАЛЯТ НА ВОЛЯ , ДА ОСЕРЪТ ВСИЧКО И ПОСЛЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕРЕНИТЕ ДА ЧИСТЯТ ЕСЕНТА СЛЕД ТЯХ , А ЕВЕЛИНКА МИНИСТЪРКАТА ПО ЕКОЛОГИЯТА , МИЛАТА ДА ГЛЕДА НЕБЕТО И ДА ПОДТИЧВА , СЛЕД БОЙКО ........
2.
петър чепа
01.08.2015 18:56:36
3
8
Браво
1.
флегмена
01.08.2015 18:44:38
5
22
Ко ще да е туй дивакуващи, бе флегмен и кого са повикали?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори