×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Ще сме безкомпромисни, ако ГЕРБ не изпълнят седемте условия, които им поставихме


Валери Симеонов: Ще сме безкомпромисни, ако ГЕРБ не изпълнят седемте условия, които им поставихме
При желание от страна на управляващите, до 1 юли всяка от седемте точки може да бъде изпълнена, каза Валери Симеонов
28 Май 2015, Четвъртък, 12:42 ч.

Диалогът с управляващите върви, но не и работата, каза съпредседателят на Патриотичния фронт и уточни, че заложени в програмата мерки за ограничаване на битовата престъпност не се изпълняват

Ще сме безкомпромисни, ако ГЕРБ не изпълнят седемте условия, които им поставихме вчера. Това каза в „Денят започва“ по БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той подчерта, че заедно с колегите си не отказва диалог с управляващите, но при липса за желание от тяхна страна за изпълнение на приоритетите за България, патриотите ще оттеглят подкрепата си за правителството.
„Диалогът върви, но работата - не. За съжаление по тези точки, които сме маркирали преди седем месеца, няма никакво движение. Случаят в Гърмен е една експозиция, т.е. един доста тъжен пример, че по отношение на битовата престъпност нищо не е направено до този момент“, заяви Симеонов.
Той показа програмата за стабилно управление на Република България, заради приемането на която патриотите подкрепиха кабинета „Борисов II”.
„В тази програма в приоритет 20.6 са заложени мерки за ограничаване на битовата престъпност, полицейско присъствие в населените места със завишена концентрация на престъпление, видео наблюдение в критичните райони. Какво е изпълнено? Нищо! Нито видео наблюдение има, нито засилено присъствие в малките населени места. Хората там продължават да страдат“, подчерта съпредседателят на Патриотичния фронт.
„Имаме абсолютната сигурност, че при желание от страна на управляващите, до 1 юли всяка от седемте точки може да бъде изпълнена, а за овладяването на битовата престъпност искаме да видим как се предприемат първите мерки. Не търсим разрушаване на крехката политическа стабилност, но не може седем месеца нищо да не се прави в тази посока“, каза Валери Симеонов.
„Кажете ми кое не е възможно? Незаконните постройки в Гърмен могат да се съборят веднага. Събарянето на такива бараки започна още през 2008 г., когато бях в Общинския съвет на Бургас. Кметът на Стара Загора после направи същото. Има опити в тази насока и в други населени места, но е важно държавата да застане с всичките си институции зад кметовете и зад законността. В Гърмен още от 2011 г. има 129 постройки, за които процедурата е абсолютно завършена, което означава, че веднага може да започне събарянето им“, обясни лидерът на НФСБ.
Той подчерта, че случаят „Гърмен“ може да бъде последван на всяко друго населено място в България – от Столипиново в Пловдив или от „Комлука“ в Бургас. „Това може да се случи във всяко друго гето, където има съсредоточено циганско население и незаконни строежи. Опасността е много голяма и няма защо да чакаме. Всичко у нас върви от кампания на кампания. Убиха Вероника Здравкова и всички скочиха срещу това, че много престъпници са на свобода. Стана това с Гърмен и всички започнаха да говорят за незаконните постройки и властите събират кураж да събарят в Столипиново. Не бива така! Трябва да има последователна и систематична политика за решаването на всички проблеми“, подчерта патриотът.
Той увери, че въпросите за битовата престъпност и за промени в Избирателния кодекс за него и колегите му са с еднаква тежест. „Това е големият подводен камък, който може да обърне всичко. Възможно е да направим компромис с това, че примерно няма да бъде изградена цялата ограда на границата ни с Турция. Можем някак да го преглътнем, но ако влезем в предизборната кампания с този избирателен закон, ще се повтори купуването на гласове от ДПС. Няма как да приемем тезата на Цветан Цветанов, че не трябва да се променя кодексът, защото от това зависи колко честни ще са изборите“, коментира Симеонов.
„Колко компромиси трябва да правим? Всички ли трябва да си затваряме очите с нарастващата циганска престъпност и с пасивността на институциите. Най-после държавата трябва да въведе законност. Време е ромите да разберат, че те не са само потребители на блага, а длъжници на това общество! Това, че са от друг етнос, не означава, че трябва да имат привилегии. За съжаление имат, защото причината за всичко това е политиката, която се води в такива махали. Ахмед Башев е основният виновник за това, че там има изкуствено създадено циганско гето, за да могат да го подкрепят. Нашите сънародници от Гърмен се чувстват предадени от държавата. Затова те взимат инициативата в свои ръце“, обясни депутатът. Той определи протеста на българите там като малка революция.
„Защо обаче няма уволнен полицейски началник? Не ви ли беше унизително да видите как униформените служители бягат и ги замерват с камъни? Затова някой, който не си е вършил работата с години наред, трябваше да бъде освободен“, изтъкна Симеонов.
На въпроса дали Патриотичният фронт ще издигне свой кандидат за кмет в Бургас или ще подкрепи Димитър Николов, той не отговори с мотива, че още е много рано.
„Колкото по-рано издигнеш кандидата, толкова по-рано поставяш мишената, по която ще гърмят всички. Може би през август ще разберете кои ще предложим за градоначалници“, добави съпредседателят на Патриотичния фронт.
Според него, е нужен праг от 50% при преференциалния избор на общински съветници. „Ако това не се приеме, елементарните сметки за малките общини показват, че може да отидеш на първо място в листата с десетина гласа. За нас това имитира мажоритарния вот. Въпросът е защо са партиите? Дайте тогава да направим изцяло мажоритарен вота и да видите какво ще стане в парламента - ще има силиконка, футболист, силиконка... Азис ще бъде вътре. Той може да си върши работата, но тя е пагубна за духовното развитие и за възпитанието на младежта. Българите трябва да избират хора, които да им решават проблемите, а не такива, които да си въртят голите задници“, каза още Валери Симеонов.

В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
MDAAA
29.05.2015 02:22:24
0
12
ZAD TEB E SIMEONOV.
CHEKA IZBORITE DA TE OPANE HAHAHA
9.
burgas
28.05.2015 17:18:05
11
1
Burgas e zad teb!!!
8.
бургазлия
28.05.2015 16:43:40
11
4
гОСПОДИН сИМЕОНОВ НИТО КРАЧКА НАЗАД ЗАД вАС сме бургаските избиратели.
УСПЕХ.
7.
флегмена
28.05.2015 16:25:46
2
2
Бре! Много страшен този Валери Божинов, бре!
И ся, ко да прайм!?
6.
ъ
28.05.2015 15:54:23
0
11
Имам въпроси. Какво е направено до момента? Има ли наченки,за да се направи нещо? Увеличи ли покупателната сила на хората и това правителство? Защо в Румъния става,а тука се краде само? Може би с последния въпрос отговорих..
5.
джудист
28.05.2015 12:44:18
3
15
ТЕЗИ ПАТРИОТИ,ТЕЗИ ВАЛЕРКИ И КАСАБОВЦИ,ГЛАТ САМО КАКВО МОГАТ ДАОПЪНАТ.Нали ги видяхте в Бургас-когато Валерката беше шеф на Общинският съвет-------взе си земята и си уреди няколко неща и им би шута.Изполдва трима-четирима малоумни кресльовци и викачи и така си оправя нещата.
4.
борко
28.05.2015 12:15:48
12
4
той е клон-добре.а ти и за чукан не ставаш
3.
бургаско магаре
28.05.2015 10:48:06
13
5
ААААААААААААААААА недейте така де, за седем месеца се уреди "платеното паркиране" - улиците станаха търговски площи за паркоместа, уредиха се и "мобилните камери". Раята - кучета ги яли ...
2.
MDAAA
28.05.2015 10:17:48
8
19
VIE STE KLON NA DPS BE VALERI...
SAMO SE PERCHITE I..DO TAM.
SLADKA E BANIZATA, SLADKA....
1.
пик
28.05.2015 10:15:19
11
14
Съгласна съм с казаното 7 месеца само приказки и накрая нищо. Герб си играе игричките и кученцата лаят без нищо насреща.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори