×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Опозицията в Несебър пише до главния прокурор Сотир Цацаров заради фалшиви адресни регистрации


Опозицията в Несебър пише до главния прокурор Сотир Цацаров заради фалшиви адресни регистрации
Златко Димитров алармира, че автобуси извозват до Несебър лица от други общини, за да им осигурят избирателни права
19 Май 2015, Вторник, 12:58 ч.
Автор: Флагман.бг

Стотици нови несебърлии в последните месеци предрешават изборите
Сигнал за тенденциозно извършени от началото на 2015 г. незаконни адресни регистрации на физически лица на територията на Община Несебър е подаден до Главния прокурор Сотир Цацаров от ръководството на ГЕРБ в морската община, съобщават от пресслужбата на партията.

Общата позиция и изнесената в детайли информация е подкрепена още от представителите на политическите партии ПП ДСБ, ПП СДС, ПП БЗНС, ПП НФСБ, ПП АБВ, ПП Движение 21, ПП ССД.

Сигналът, свързан с  неправомерно включване в избирателните списъци на лица, за които не са налице законовите предпоставки за упражняване на вот в Община Несебър, е изпратен и до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, както и до областния управител Вълчо Чолаков. В становището си подписаните политически представители са изразили притесненията си, че извършените неправомерни действия и актове вече са опорочили сериозно предстоящите местни избори наесен.

„Искаме да насочим вниманието на компетентните органи към една порочна практика, която е завладяла община Несебър и считаме, че незабавно трябва да бъде извършена проверка. Нужни са конкретни действия за преустановяване на тази дейност, с която изкуствено и незаконно се променя броя на гласоподавателите за предстоящите местни избори. Настояваме за заличаване на незаконно регистрираните лица от списъците на Община Несебър и за търсене на отговорност за евентуално извършените закононарушения”, коментира областният лидер на ГЕРБ-Несебър Златко Димитров.

Подписалите се в документа сигнализират до Главния прокурор за множество случаи, в които голям брой лица, в качеството си на работници и служители във фирми, които упражняват дейност в к.к.Слънчев бряг, Несебър, Св.Влас и др., биват заставени да подават документи за адресни регистрации в общината, без реално да живеят в нея.

„Всяка сутрин и надвечер се вижда как микробуси и автобуси транспортират същите тези лица, които вече са в регистрите на Община Несебър и уж живеят на територията на общината, но реалните им домове се намират извън територията й. Нашите притеснения са, че новорегистрираните се страхуват за работата си и изпълняват нарежданията на работодателите си за промяна на адресите си. Така категорично се погазва техния личен избор на постоянен и настоящ адрес и грубо се навлиза в гражданско- правната сфера както на „употребените“ лица, така и на всички нас – реалните жители на Община Несебър, както и политическите партии - извън тези, които ръководят общината понастоящем”, се казва в сигнала.

Съгласно официалните данни на ГД „ГРАО” към 15 май 2015 г., населението по постоянен адрес в Община Несебър е 24 388, а по настоящ адрес е 29 925, като  лицата, които имат регистриран постоянен адрес извън общината, но с настоящ адрес в общината е 8 019.

„Повече от ясно е, че преобладаваща част от тези лица ще поискат да бъдат вписани в избирателните списъци по настоящ адрес съгласно чл.36 от Изборния кодекс, което се прави не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Считаме, че съвсем преднамерено и организирано, но абсолютно незаконно, са
създадени условия за наличието на предпоставката по ал.2 към същия чл.36 от ИК, а именно: избирателят да има настоящ адрес през последните 6 месеца преди изборния ден в съответното населено място”, категоричен е общинският лидер на ГЕРБ-Несебър Златко Димитров.

През периода м.януари – м.април 2015г., броя на лицата със заявен постоянен адрес в гр.Несебър е 134, а за настоящ адрес -  426 лица. Един от фрапиращите случаи на регистрирани повече от 8 души на един адрес е този в гр.Несебър, ул.Емона №4, където са регистрирани 11 лица. В сигнала се посочват още много конкретни случаи за масови регистрации по настоящ адрес в Свети Влас, Обзор, селата Тънково, Гюльовца, с.Приселци и с.Раковсково. Фрапантен пример за това е и Кошарица - на ул.”Бузлуджа” №4 са регистрирани 11 лица, а на ул.”Желю Войвода” №14 – 8 лица.

„Тези масови адресни регистрации не могат да останат незабелязани, защото всичко това води до нарушаване на целта на закона и на принципите, залегнали в Изборния кодекс, което несъмнено ще има за последица опорочаване на целия изборен процес и резултат. Съобщават ни масово за случаи за извършени регистрации по адреси на търговски обекти, а не на жилищни такива, каквото всъщност е законовото изискване. Очакваме спешни действия след оповестяването на тази информация и възстановяване на законността в община Несебър”, коментират подписалите се в сигнала политически представители.

В категории: Несебър


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
обединител
20.05.2015 11:23:40
0
7
До всички дядовци и баби, на времето, ако през 14 век, ако всички български владения се бяха обединили, а не се деляха и не си мереха ......, кой е по-по-най-велик, сега щяхме да имаме Велика България и турското робство щеше да бъде МИРАЖ.
Затова, ако сега искаме сегашното робство на невежеството, простотията, далаверите и некомпетентността да бъдат прекратени веднъж за винаги и Несебър наистина да стане европейски град, трябва обединение на всички.
Така , че дядо и бабо не мислете по комунистически, дайте шанс на децата и внуците си да останат в България и в частност в Несебър , обединете се в начинанието да победим веднъж за винаги простотията.
Дядо и бабо, ако не можете да проумеете това което пише отгоре, просто не пречете на бъдещето, защото историята все още е жива и тя казва, ако няма обединение, то следва 5 века робство !!!
10.
бункера
20.05.2015 10:04:04
2
3
до сотьо:
а дано, ама нада ли....,
като гледам статистиката по-долу, резултата ще е служебен
9.
стоьо
20.05.2015 09:46:48
1
5
Новият кмет няма да е с фамилия Димитров и от есента ще има нова страница в развитието на нашата община.
8.
дядо
19.05.2015 22:41:27
4
4
Баф маа му,обща опозиция от коренно различни идеологии тцтцтц какво нещо е ламтежа за власт тцтцт-седерасти,абевета,гейберасти и т.н. забравили как се плюха до сега,вече в един отбор-отбора за захапване на кокала тцтцтцц-да ви е*ба майките!!!
7.
бакю
19.05.2015 22:15:50
1
4
до гражданин - Ти си човека, събирай комитета и се кандидатирай, ще гласуваме за теб, но при едно условие - всички бандити в затвора, става ли?
6.
гражданин
19.05.2015 20:13:37
0
10
Истината за всички нас жители на тази община, е че ни управляват бандити.Тези хора не се интересуват от бъдещето,не могат да виждат и метър пред себи си.Няма достойни и нови кандидати,за когото и да гласуваш все измамници,лобисти и дребни душици.
5.
Роко
19.05.2015 19:38:54
1
3
До номер 3.
избирателка - КАжи ми за кой да гласувам ? За Николайчо Димитров ли ?
4.
ГРАО
19.05.2015 19:19:59
0
4
2003г. - пост. адрес - 20644, наст. адрес - 2272;
2007г. - пост. адрес - 21483, наст. адрес - 5541;
2011г. - пост. адрес - 23372, наст. адрес - 7026;
декември 2014г. - пост. адрес - 24230, наст. адрес - 7247;
май 2014 - пост. адрес - 24388, наст. адрес - 8019;
регистрираните по настоящ адрес в Общината приближават 33% от хората с настоящ адрес и около 57% от гласуващите на местни избори...... "Ай чиститу на печелившите" :)
3.
избирателка
19.05.2015 19:14:39
4
12
Златко Димитров както и да се напъва, каквото и да прави едва ли ще стане кмет на Несебър.Най-неразпознаваемата личност , кандидатираща се за кмет на общината! СМЕШЛЬО!
2.
петко
19.05.2015 19:07:08
5
2
така си го избрахме кмета предния път , така ще си го изберем и сега . Опозицията да не се напъва напразно.
1.
Несебър
19.05.2015 17:41:57
2
10
Обърнете внимание на Иван Николов (мазния) кмет на Свети Влас. Този е безпардонен мушенник, който умело се прекрива зад името на Диневи. Спешна проверка за него.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях? Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Сервирайте пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон топло, като може да го гарнирате с поширани яйца Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори