×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кощунство! Въртят бизнес с крадени цветя и вази на Бургаските гробища


Кощунство! Въртят бизнес с крадени цветя и вази на Бургаските гробища
Да изкарваш пари от човешката болка, поругавайки паметта на починали и почитта на близките им, се оказа поредният находчив бизнес в Бургас
03 Май 2015, Неделя, 20:56 ч.

Предприемчиви булки поддържат гробове срещу заплащане, отмъкват китките на опечалени и ги редят върху чужди паметни плочи

Потресена съм от това, което видах на Бургаските гробища, пише до "Флагман" Юлиана Станкова. Преди две години почина майка ми, а аз живея в Стара Загора. Винаги, когато имам възможност, идвам в Бургас да й нося цветя и да сведа глава пред паметта й. Но това не става често. Имам деца, работя. Сега използвах празничните дни и докато съпругът ми разхождаше децата в Морската градина /не искам да създавам на малките негативни емоции/, аз отидох при мама. Приседнах на една пейка до гроба, поплаках, поговорих си с нея. После бавно започнах да почиствам тревата наоколо.
Дари заради номера на колата, или просто по интуиция, към мен се приближи жена, която се представи като Златка. Тя ми изказа съболезнования, попита откъде съм и като разбра, че не мога да идвам често, прдложи да го прави вместо мен.

Тук са заровени родителите ми, тук е и брат ми, идвам почти всеки ден, мога да се грижа за гроба на вашата майка да има свежи цветя, да паля свещи, да я споменавам, редеше благо тя.
Оказа се, че услугата ще ми струва не повече от 50 лева на месец - колкото за билетчетата за автобуса и да сменя цветята. Доста се замислих и казах, че ще й отговоря на другия ден. Просто не носех със себе си толкова пари.

Говорих със съпруга ми, той одобри идеята и следобед пак отидохме в траурния парк да търсим Златка, а децата ги оставихме на леля ми. За мой ужас, цветята, които бях оставила във вазата сутринта, ги нямаше. Всички свежи цветя от останалите гробове край нейния също бяха изчезнали, а на местата им висаха оклюмали стари букети.

Изчезнала беше и саксията с изкуствени рози от съседния гроб, която положи семейство от София. Онемях от изненада кой си е позволил подобно кощунство. Тръгнахме си бавно и в далечината видях Златка. Тя подреждаше китки около няколко гроба и след тях видях карамфили, подобни на моите и красивата кошничка и изкуствените рози. Явно жената развиваше серозен бизнес и беше зарибила доста хора, които живеят далеч и нямат възможност да посещават близките си.    
Не знаех какво да й кажа. Толкова бях шокирана. Нито можех да докажа кои карамфили са мои, нито че кошничката с розите не е просто съвпадение. Макар и да знаех вътрешно, че жената просто ги беше откраднала, за да припечели.
Само че какъв вкус има хлябът, който вечер ядеш, ако си го изкарал от мъката на близки и от цветята, сложени с любов на гробовете на починали? Що за човек трябва да си, за да се храниш от болката и мъката на другите, пита Юлияна.      

В категории: Бургас


11
Коментара по темата
11.
ужас
04.05.2015 15:30:26
1
4
Или е циганка или е пенсионерка тази Златка........Само дребни, жалки и ненужни душиси като циганите и пенсионерите могат да варшат пяодобни гадости.
10.
3839
04.05.2015 10:25:16
0
12
Аз съм погребала СИНА си и ходя често на гробищата това е ежедневие писала съм две жалби до ръководството на обредния дом ,последно бяха изкарали засадилите цветя с лопата от гроба .Това живеем във една абсурдна държавичка .
9.
Браво Флагман
04.05.2015 09:54:50
0
9
Браво Флагман, Вие открихте Америка !!! Ами, че това е от години, него ли знаехте ??? Всички си мълчаха, явно сега някой някъде е настъпил котето....
8.
Идей
03.05.2015 22:22:38
2
16
СПОКОЙНО ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ТАКИВА ХОРА В АДА ЩЕ ГОРЯТ НА БАВЕН ОГЪН.
7.
до 6
03.05.2015 22:18:02
1
11
някои хора никой не може да ги спре !
6.
Мефистофел
03.05.2015 21:27:23
2
5
Поредната ФОНДАЦИЯ ще спре кощунството.
5.
xaxo
03.05.2015 21:22:03
11
25
Кво, ти е виновен кмета за кражбата на цветя ве, да е.а твойта мама комунистическа.
4.
mathur
03.05.2015 20:27:54
33
8
Нали искате тоя кмет няма да се оплкавате навеждайте се повече и без мрън-мрън....
3.
Долно Езерово
03.05.2015 19:48:03
16
7
Лош материал - бантускотски! Закривайте кочината булгаристанска, само мъки, сълзи и болка в това подобие на държава. Да идват турците, руснаците, ако ще и Ислямска държава. Да ни поробват и чалмосват отново.
2.
Светла
03.05.2015 19:38:00
2
26
и не само това ами нагли цигани идват при теб на гроба на твоя роднина и заплашват с какво ли не ако не им дадеш нещо ! съответно ти трепериш от страх защото наоколо няма хора !
1.
nathan
03.05.2015 19:29:22
1
29
този бизнес не е от вчера уважаеми ! обират цветя от гробовете и ги продават отново !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори