×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Созопол си взема пътя до Дюни, а Малко Търново порутена дискотека в Звездец


18 Февруари 2015, Сряда, 15:36 ч.

Имотите са прехвърлени безвъзмездно на общините от Министерски съвет


Правителството обяви 12-километровия участък между Созопол и вилно селище Дюни за път общинска собственост. Промяната в статута на трасето е по предложение на кмета на община Созопол. С това решение общата дължина на общинските пътища в община Созопол става 79,920 км, а на територията на цялата страна – 19 489,87 км.

Правителството прехвърли безвъзмездно на община Малко Търново правото на собственост върху части от имоти – частна държавна собственост. Те се намират в с. Звездец и представляват кино, дискотека и търговски обект (стол на Министерството на отбраната). След като бъдат ремонтирани, в тях ще бъдат обособени места за отдих, туристически спални, музейни, етнографски и информационни посетителски центрове и други атракции. Целта на община Малко Търново е да се утвърди като туристически център с потенциал да привлича туристи и от Турция, предвид непосредствената близост до границата с нея.
Според кмета на Малко Търново Илиян Янчев ще бъдат търсени възможности обектите да заживеят нов живот по европейски проекти.



13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
г-ца Кафеджиева Шоколадка
22.02.2015 09:53:22
0
1
До рогатото 12 `Познах те, ти не си ли онова от гората`Отивам за вино!
Как те познах бе човек?
12.
ивелин стоянов
22.02.2015 09:18:14
0
1
Овне съм. Иначе казано рогато.

Още не съм си доизяснил дали трябва да се сърдя на наште, че съм се родил точно през април, но пък вече съм приел съдбата си. И знам, че ние рогатите си имаме някои странни привички.

Още от ранните си години разбрах една стара истина. Колкото да ми натякваха, че не трябва да правя нещо, толкова повече се засилваше моето желание да го извърша. Като магаре на моста до църквата, пулещо се на купанарина(не ми стига и овнешкото, ами и с туй ме сродиха).Не пипай това, не пипай онова.. Е чакай бе, кой си ти да ми кажеш да не го пипам. Ей тъй, може и да нямам никакво желание, ама като ми кажат така и айде. Рогата се показват и съм готов за сражение като мъжко след танца на адреналинките...

Не барай пердето! Ами, няма да го барам. Войнът в мен се пробуди и след като разбрах с какво се пълнят палачинките с мармалад, осъзнах, че мармаладът може да се използва и като боички за рисуване. Тук перденце, там перденце... Като свърших, то даже и на перденце не мязаше вече. След това дойде ред на приказката "Бягайте краченца, да бягаме"...После тоя маниер се предаде и в училище. Даскалицата вика: Трябва да дойдеш на дъската да те изпитам. Е да, ама не. Заседнал съм отзаде и викам: Що пък да трябва? Няма пък". Гледа ме, чуди се, вика ще те обадя на директорката. Ми обади ме бе. То хубаво, ама аз и на директорката й викам "няма пък". Парадоксално, че иначе урока го знаех, ама кои са тия да ми обясняват какво трябва и какво не. Кандардисаха ме с 300 зора, изпях го накрая, даже ми се зачудиха. Ама вече си имаха и едно наум.После трябвало да влизам в часовете. Ами не ми казвай "трябва бе". Е как няма да имам 130 неизвинени в края на срока. Кой ще ми казва къде да влизам и къде не.. Така се научих и да пия. Не трябвало да пия, не било полезно. Че то кое е полезно. Научих се и дори осъзнах едно малко предимство. Пийна ли и нямам проблем да общувам с нежния пол. Стига разбира се, обектът на желанията ми да не ми рече - не пипай там... Ами наядох се на шамари. Тя пък ще ми каже къде да пипам...Още ме е яд как изтървах едно страшно гадже. Всичко тип-топ, обичахме се вече близо 10 дена, ежедневно се гледаме влюбено, плезим езици като куче след разходка и се точим един на друг като Боре Гъзото на млада общинарка. Един вид - сещай се, че му е дошло времето.. И по някое време тя взе че ми рече: "Абе сега май трябва да си легнем|.Чак ми се дорева. Пък не е да не исках да си легнем. Ама коя е тая да ми казва с кой да си лягам... Спах в кафето Горска ягода, отстоявайки честта на рогатите...Сега вече съм поотраснал и поотлежал. С годините все по-улегнал и мъдър ставам. Като отлежало винце oт бъчва във френско селце от айтоския балкан. Само от време на време малко се плаша някой ден някой да не ми каже:

Не пипай пердето...И тогава чух някой да вика, хайде ставай да те няма, качура затворя.......
11.
главната СЧЕ...во...КА.... до новите
21.02.2015 11:04:14
0
2
Узо, сиртаки и Оппа -ла, къде са ми островите."...гръцки фудуллук, турска поразия, българска мъка!" е казал Иван Вазов. И оттогава до сега - все така ...."Последен валс" ! Който не може да танцува на колене кеш , ще има : "Сбогом любима"....Как всеки път познавам бе новите , как тъй познавам ....
10.
„50 Нюанса на метровката или гърбината"
21.02.2015 09:42:58
0
3
Много хубаво! Празника за службашите продължава!И защо бяха тези сълзи и сополи,като решението беше толкова просто.От всичко се прави трагедия.И какво стана-нали бедните и невинни горски щеха да излизат 3-4 месеца в неплатена отпуска.Герб и гербаджиите като лекето Румен Желев мехалъ жеков циганина и уникалните директори на горските стопанства са там -скоро не ще има нови промени
9.
Не разваляйте Звездец!
20.02.2015 14:26:09
0
1
В сегашния си вид на село окупирано от Ислямска държава ще привлече повече туристи
8.
Деградирало циганокожо
20.02.2015 12:08:37
0
3
Не е лошо някои висшисти уж да прочетат най-после "Андрешко"- пийс ъф кейк, дето викат у тукашното наше село..Целта - постигната.А някой съмнявал ли се, че върви дивна търговия
- за да получиш трябва да дадеш

а патриотите... ех какви патриоти какво нещо...
7.
Божикравова
20.02.2015 10:33:00
0
0
Чудесно - сега е необходимо да си назначат достатъчен брой калинки (определени на база калинка/метър \зграда), за да си осъществяват ефективно отговорностите.Понякога е необходима съвсем малка крачка за да останеш в историята.
Или в паметта на народа.
6.
58
19.02.2015 11:10:57
0
3
О, неразумний, защо мислиш повече за мангалите, а не за българите?Бря…ми чи тва е страхотен бизняс,голяма врътка стана!Въъх!
5.
Мераците на един мераклия от малкия граничен град
19.02.2015 10:56:41
0
2
Ванчо Мераклийски бе много, ама много самотен мъж.

Имаше добри обноски, дето го бе възпитала мама като малък, но толкова, нищо повече. Нито бе хубав, нито бе грозен, нито бе нисък, нито висок.

Дотолкова обикновен, че не просто не се открояваше, ами направо се губеше на общия фон, дето се вика или ще го сгази катаджия на пешеходна пътека или черна котка път ще му стори. А за съжаление и на Ванчо, и на всички ония читатели, дето му съчувствате, и той си имаше свойте проблеми. Ванчо гонеше четиредесетака и кусур и много му се щеше вече да се задоми.

Че на всичкото отгоре беше и мераклия. Мераците му бяха доста над четиридесетака, но бяха в далеч по-завидна форма от него, защото ежедневно се поддържаха. Ще рече, че хубавите каки може и да не забелязваха Ванчо, но това съвсем не значеше, че той не забелязва тях.

Руси, черни, бели, червени, на петна, на райета (добре де, увлякох се), дългокраки, късокраки, с къси поли, с дълги поли, без поли (това последното беше само на телевизора му, на 144 канал), с големи разкошни бюстове, с малки разкошни бюстове, със средни разкошни бюстове, без разкошни бюстове, че да има внос и на френския силикон, той не подбираше. Всеки ден, тия ми ти божествени създания минаваха пред очите му и редовно се блъскаха в него, без дори да го забележат. А как ухаеха, и с каква мека кожа, фантазията му работеше на пълни обороти и така му се щеше, че направо завираше от мерак. Уви. Понякога Ванчо си представяше как влиза в ролята на Брад Пит (или на Брад Пит брат му, все тая) и като се блъсне в оная, червенокосата , тя почне да ахка, въздиша и спре да се извинява, пък после му вземе номера, на другия ден се обади, той прати Анджелина за минерална вода и я покани в къщи, въобще какъв хитрец се оказа тоя Брад Пит (или на Брад Пит брат му) направо не е истина.. но то туй са си чужди проблеми, ние ги мъдрим тия на нашия герой.Та един хубав ден, съвсем отчаян Ванчо се приготви за поредната разходка и тамън излезе от сградата поне да се порадва на слънчевите лъчи и то слънцето взе, че се скри, че не го забелязало. И задуха един силен вятър с все сила и дорде осъзнае какво става, една глинена саксия се отрони от близкия прозорец и бааааам, се насочи с всичка сила към земята, като по пътя си цапна и него.

Ванчо забели очи и се строполи като подкосен, точно навреме, за да види как Анджелина влиза с тубите в кухнята и го хваща на местопрестъплението с червенокосата. И ооо, чудо! Тя проговори. "Ей, Ванчо, добре ли си, леле, каква стана тя, главата ти как е?!".

Нашият герой премигна три пъти, мозъчните му клетки станаха и се изтръскаха от прахта, след което с дружни усилия образуваха логическата връзка, че някакси нещо не се връзва в картинката. Червенокосата редовно му викаше: Брад, Брад, но виж Анджи да го нарича по име??? Че и откъде му знае името?! Щото той използваше прототип, какъв Ванчо... И изведнъж я видя. Не бе Анджи. Но дали пък някак не му се струваше позната... отнякъде.. а в очите й се четеше истинска загриженост.

- Ела, ще ти превържа главата -усмихна се тя и подкрепяйки го, го подкара по стълбите нагоре. - Аз съм съседката, Ваня. Дето живеем врата до врата от 20 години...

Ваня Ищахлийска бе много, много самотна жена. Не бе нито хубава, нито грозна. Нито ниска, нито висока. Нито брюнетка, нито блондинка. Дотолкова обикновена, че или ще я сгази катаджия на пешеходна пътека или черна котка път ще й стори. Че на всичкото отгоре и ищах я гонеше...

П.П: Преди два дни Ванчо мина да почерпи в кочура, имал си вече малки мераклийчета. Ама аз така и не го видях, та пропуснах почерпката .
4.
NIK
19.02.2015 10:01:15
1
5
ИЛИЯН ЯНЧЕВ (кмет ТЪРНОВСКИ) ЩЯЛ В 30 ГОДИШНИТЕ РАЗВАЛИНИ НА НАЙ-ЦИГАНИЗИРАНОТО СТРАНДЖАНСКО СЕЛО ДА...."в тях ще бъдат обособени места за отдих, туристически спални, музейни, етнографски и информационни посетителски центрове и други атракции" КРАЙ НА ЦИТАТА..............ХАХАХАХАХАХАХАХА.......НЯМА ТАКЪВ СМЯХ!!!
3.
Smith
19.02.2015 09:03:37
0
7
Последното останало в по-малка степен засегнато от селяндури-строителни предеприемачи парче плаж - шофьорския, ще го гледате през крив макарон.
2.
haha
18.02.2015 20:02:54
0
8
Хаха, къде го мислите толкова евтин, с паешки рекети да се занимава... Работата най-вероятно е поръчкова, от ония с двата комплекса в началото и края на пътя. За да могат пак да си го затворят, както беше доскоро.
1.
Mafia
18.02.2015 16:17:41
0
9
Правителството обяви 12-километровия участък между Созопол и вилно селище Дюни за път общинска собственост.

Созополския ГЕРБерски кмет сега законно ще рекетира с паяка туристите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори