×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Михаил Попов: В цяла Европа има тупикови улици, безумие е в Бургас да ги премахваме


Михаил Попов: В цяла Европа има тупикови улици, безумие е в Бургас да ги премахваме
Според секретаря на фондация "Безопасни улици" Михаил Попов ул."Гладстон" трябва да стане еднопосочна и да се акцентира повече върху сигурността на хората
05 Януари 2015, Понеделник, 13:51 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: топновини.бг

Да разделят ж.к.“Възраждане“ на шест района, които да имат входно-изходни артерии, предлага секретарят на фондация „Безопасни улици“
В цяла Европа правят тупикови улици, а в Бургас искаме да ги премахваме. Това каза секретарят на фондация „Безопасни улици“ Михаил Попов по повод новия генерален план за движение в централната градска част (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Както Флагман.бг писа Община Бургас смята да реорганизира трафика в ЦГЧ. Предложението на специалистите обаче разбуниха духовете в публичното пространство.

Михаил Попов е сред хората, които имат най-богата експертиза в Бургас по отношение на организацията на движението, изцяло отхвърля концепцията на Общината.

„Европейската практика е кварталите да са по-спокойни, да няма движение във вътрешните улици, за да няма конфликтни точки между пешеходци и автомобили. Заради това се правят тупиковите улици и създават няколко входно-изходни артерии. Моето предложение ж.к.“Възраждане“ да се раздели на шест района. В двата им края на има по една улица, в която движението ще се извършва еднопосочно, а другите да бъдат затворени. Това е най-логичният ход, а не да вкарваме трафика в комплексите. Оставам с усещането, че в този генерален план акцентът е  предимно за автомобилите, а не върху хората и тяхната сигурност. Ако се приема в този вариант съм убеден, че само след няколко години ще го променим“, коментира пред Флагман.бг Михаил Попов. Той лансира и друга актуална идея сред бургазлии – ул.“Уилям Гладстон“ да стане еднопосочна.

Според секретарят на фондация „Безопасни улици“ липсва цялостна концепция за регулирането на трафика. Нямало как общината да иска да извади потока на автомобили от центъра, а в същото време да многоетажен паркинг и огромни билдинги на пъпа на Бургас.

АКО ИМАТЕ ВАША ПОЗИЦИЯ ПО ГЕНЕРАЛНИЯ ПЛАН ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ДВИЖЕНИЕТО – ОЧАКВАМЕ МНЕНИЕТО ВИ НА [email protected]

В категории: Пътна обстановка


23
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
23
Коментара по темата
23.
арх. Добрев
06.01.2015 16:49:32
0
7
Работя в чужбина и за пръв път виждам някой в тази държава да предложи нещо свястно по отношение на инфраструктурата. Поздравление за господина от Безопасни улици"! Прав е за абсолютно всичко. Желая му успех! Ако това се направи, хората, които живеят на тези места ще са много доволни. Тук кварталите се правят точно така.
22.
Бургазлия от едно време
06.01.2015 13:15:06
6
2
Във всички райони на града трябва да може да се достига безпроблемно. Никъде в света няма такова изнудване да обиколиш целия квартал за да излезеш или пък да влезнеш от единия край, за да стигнеш до желания адрес на другия край. Задънените улици бяха създадени по татово време, за да се ограничи движението и когато се преследва престъпник с кола да може да се забие в такава улица без изход и да бъде хванат. Сега технологиите са други и времето е ценно за всеки. Ето защо ни трябват преки пътища. Има много начини да се ограничи скоростта по тях и да е безопасно за пешеходците. Паркингите за полезни, когато са на правилното място - до паркове, училища, болници, държавни учреждения, спортни зали, големи магазини. Толкова ли е просто да се проумее?
21.
Georgiev
06.01.2015 10:38:29
4
3
Тъй като не четете форумите ще пробвам и от тук
1. Кога ще се направи кръгово на Трапезица за да се облекчи трафика - това е най просто и евтино решение на въпроса.
2 .Кога ще се отвори ул. Мара Гидик към Ботева затворихте я със саксии към Кирил и Методий и цяло лято а и сега просто е невъзможно да се разминеш постоянно задръствания и викове.Има вариант да се отвори и от улица Ал.Велики.
3. Ул. Сливница в участъка Ботева - Мара Гидик постоянни задръствания дупка до дупка вече 1 година.
4. Ремонта по Сан Стефано - половин година не може да се направи 300м едно платно да се пусне движението и да се облекчи трафика .
Още много други има но да се спра до тук. Не знам кой отговаря за организация на трафика в града но аз му поставям оценка слаб 2
20.
не е ли така?
05.01.2015 22:44:23
1
6
Да решат някой сериозен проблем, а не да правят велоалеи на мангалите, за да карат жИлязУ и дърва по тях.
19.
Барти Крауч
05.01.2015 22:11:05
2
6
Възраждане - най-западналото гето на Бургас. Друго си е да усвояваш лесни проектчета с разни приятели ;)
18.
до14
05.01.2015 22:02:11
1
4
ОТ ТАМ СЕ КРАДЕ НАЙ ЛЕСНО КОЙ Е ВЛЯЗЪЛ В ГЕТОТО ЧЕ ДА ВИДИ ЧЕ УЛИЦИТЕ СА КАТО ПИСТИ НИЩО ЧЕ КОМЛУКА Е ПОД МОРСКОТО НИВО И ВОДАТА ЩЕ ГИ РАЗСИПЕ А НА ТИЯ ГНУСНИ ЦИГАНИ ДЕТО ИМ ПЛАЩАМЕ ТОКА ИМ ОПРАВИХМЕ И ГЕТОТО И ТЕ УЛИЦИТЕ СА АСФАЛТИРАНИ ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ
17.
Абе какви паркинги бе?
05.01.2015 21:18:45
2
7
Сега като има голям паркинг долу на Мария-Луйза да не би да се пълни? Всеки гледа колата да е до гъза му. Нищо че е на тротоара. Само яки глоби и всичко ще си дойде на мястото. Като видят зора, много бързо всеки ще намери къде да паркира.
16.
Пак до 123
05.01.2015 20:31:33
2
4
И като си толкова отворен, защо не отидеш да му го кажеш в очите? Стиска ли ти? То от тук всеки може.
15.
До 123
05.01.2015 20:29:23
0
3
Човек като е глупак и не знае какво да каже гледа да обиди, защото акъла му не стига за повече.
Или може би си някой от общината?
14.
mama vi ehidna
05.01.2015 20:04:11
0
5
Koga nai nakraq shte oправете улица Свети Климент Охридски ве прости общинари .А може ли за 7 години управление да асфалтирате 9 10 улици ве глави прости как може първо да асфалтирате на шибаните мангали улиците... Ако невярвате читаli otide i vishte ot stadion chernopmorec chak do sarceto na getoto vsichko e prqsno asfaltirano a nie prostite danakoplatci si plashtame danacite vsqka godina i si chupim kolite po taq kriva ulica s tiq krivi paveta mama vi korumpirana za ko asfaltirahtee na mangalite ullicata na mangalite we da moje po lesno DA SE PRIDVIJVAT S OTKRADNATOTO ot nashite koli i imoti li prosta obshtina dva mandata glasuvah za vas zashtoto obeshtahte da preasfaltirate cqlo vazrajdane tretiq pat sam va ebal hich nemislite maloumnici do obshtinarite dano chetete da vi eba maikata korumpirana
13.
бургазлия
05.01.2015 19:34:30
2
19
Абе какви тупици, какви 5 лева, на луди ли се правите?
Възраждане е най-лошо устроения квартал, без паркинги, с едно единствено зелено пространство (Борисовата кучешка градина), с преоибладаващо разбити павирани улици.
И понеже въпросние тупиран специалист сигурно е минавал през Възраждане само с кола нощно време, ще му посоча неща, които няма как да знае:
- масово НЕНАКАЗУЕМО паркиране върху тротоарите - еми наказвайте бе хора, пари ли не искате?
- ОГРОМНИ неизползваеми площи зад кооперациите, пълни със стари коли, бараки и какво ли не - измислете наредба да се окрупнят тези площи, с общ вход/изход и да се ползват за паркинги.
- НИКАКВО полицейско присъствие в страни от Гладстон/Мария Луиза - наркоманите си имат цели заведения, където се пуши марихуана, шмърка се и се продават хапчета.
Няма какво да откривате топлата вода - единственото нужно са многоетажни охраняеми паркинги за да се разкарат всичките тези коли от улиците.
Същите улици които до една са достатъчно широки за двупосочно движение.
12.
ф
05.01.2015 19:26:57
4
9
Направете синята зона тройно по скъпа да видим дали ще идват да мърсят града...
11.
Л
05.01.2015 19:25:25
4
4
Направете второ южно летище на града между Бургас и Созопол.
10.
в
05.01.2015 19:21:31
2
7
Почвайте да правите закон всеки жилищен блок да има задоволителен един цялостен цвят (в Бургас цветовете са розово, оранжево, жълто) и да е поддържан иначе глоби за нарушаване естетиката на града!!!!
9.
Р
05.01.2015 19:18:50
0
20
Отсега нататък общината да изготви да не се дава разрешително за строене без да има паркинг отдолу на сградата, и ако не може няма да се строи.
8.
Б
05.01.2015 19:13:34
10
7
Пичове, Бургас е град за пешеходци и велосипедисти тези гета-кооперации дето сте откраднали от тротоарите и улиците ни, нека да почнем да ги караме да плащат глоби...
7.
Кретени
05.01.2015 19:01:30
8
8
На този голям недостиг на паркоместа искат да затварят вътрешните улици на Възраждане.Абе вие нормални ли сте.Какви инциденти с пешеходци,като половината улици там са разбити е 2-ра скорост е максимума.Поредният некадърник иска да направи поредното безумие и после както винаги ние да се оправяме.
6.
iu
05.01.2015 18:24:39
6
6
мисля,че Гладстоун трябва да остане джупосочна и да се ремонтират улиците от двете и стени.Да направим улицата еднопосочна е много лесно,както и да одарим синя лента върху паветата и да събираме по левче на час.
5.
Данъкоплатец
05.01.2015 17:53:24
1
30
това за гладстон е много правилно!!! Ако няма да я правят еднопосочна да оправят патриарха и шейново. И какви са тия глупости, че няма парцели за многоетажни надземни паркинги. Бившата баня до училище Любен Каравелов пустее, така че това е първото място. Второто място е на Македония 87. Парцелът е повече от декар. Третото място е на ъгъла на Дебелт и Сливница - парцелът е огромен. Четвъртото място е ъгъла на Дебелт и Самуил. И това само на пръв прочит. Също всичките коптори - фризьорски салони, баничарници, лайнярници не стига, че плащат данъци като за гаражи, а развиват търговска дейност, ами и си спират колите пред гаражите("магазините"). Другият вариант е да се направи подземен паркинг под Борисовата градинка. С ремонтиране на улици и бордюри проблема с паркирането няма да се реши, а даже по - зле, защото ще се начупят бързо новите тротоарни плочки.
4.
Milena
05.01.2015 17:36:41
2
7
Като не се мисли за хората,автомобилите кой ги кара.....
3.
123
05.01.2015 17:31:05
18
13
Тоя тюмбелин ли е най големия разбирач? Опази Боже от такива разбирачи
2.
zapoznat
05.01.2015 17:05:04
3
18
Как да им го вкараш в главите на хората от Странджа работещи в общината при положение че вече са лапнали фактурката от новите пътни знаци маркировка сини зони и глупости
1.
s
05.01.2015 16:55:53
6
13
Suglasen sum!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори