×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои известни бургазлии останаха завинаги в 2014 г.


Кои известни бургазлии останаха завинаги в 2014 г.
Последната снимка на легендата Янчо Патриков - на 15 май скъп гост му бе треньор № 1 на 20 век Димитър Пенев. Тогава Паткриков правеше планове да отпразнува по грандиозен начин 70-годишния си юбилей
27 Декември 2014, Събота, 14:08 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Известни лекари, общественици, политици и творци издъхнаха през последните 12 месеца
Георги Найденов-Гого, Николай Жишев, Валентин Фъртунов, Георги Маджуров, Мария Дубарова, Янчо Патриков, д-р Радостин Дичев. Това са само малка част от известните бургазлии, останали завинаги в 2014 година. През последните 12 месеца Бургас се сбогува с доказани професионалисти и силни личности, оставили с името си трайна диря в историята.

На 5 януари акушер-гинекологът д-р Веселин Шик издъхна след коварна пневония.

На 8 януари до Бургас достигна вестта за кончината на известния невролог д-р Мария Бонева, която почина в Остин, Тексас на 74-годишна възраст. Тя бе сред най-уважаваните бургаски лекари и общественици, дълги години оглавяваше неврологичното отделение на бившето ОРБ – Окръжна болница – Бургас. Д-р Бонева е основател и на международната организация „Сороптимист“ – Бургас.

През януари ни напуснаха двама от най-видните бургазлии – Георги Найденов-Гого от „Фамилия Тоника“ и бившият първи секретар на ОК на БКП Николай Жишев. Двамата бяха погребани в един ден, а траурните процесии буквално се застъпиха. Гого си отиде от този свят на 64 години след тежко заболяване. Най-могъщият бургазлия до 1989-ата година Николай Жишев доживя достолепна възраст – 88 години.

На 20 януари на 82-годишна възраст издъхна художникът Ненко Токмакчиев - почетен гражданин на Бургас. Бащата на популярния актьор Точно Токмакчиев има зад гърба си самостоятелни изложби в цялата страна, а също така и в Алжир, Сирия, Австрия, Ункария. Картини на Токмакчиев са притежание на Националната художествена галерия и Софийската градска галерия.

На 4 февруари инфаркт покоси бургаския нотариус Станка Стойкова. Тя бе председател на Регионалната нотариална колегия за Югоизточна България. Нотариус е още от 1998 година. Автор и на няколко научни труда.

На 18 февруари издъхна бургаският депутат от БСП Димчо Михалевски. Макар и да не бе от региона за една година той спечели уважението дори на политическите си опоненти. Михалевски прие присърце проблемите на Бургаска област. Бореше се активно, за да осигури по-голямо финансиране за бургаските проекти, защитаваше правата на рибарите, туристическия сектор, прокара промени в Закона за Черноморското крайбрежие. Отиде си от този свят заради неуморната си работа. Още през октомври 2013 година Михалевски се разболя от пневмония, която не успя да излекува напълно. Ако Димчо Михалевски бе жив, той със сигурност щеше да е новият лидер на БСП.

На 9 март внезапно издъхна общинският съветник от НФСБ Валентин Фъртунов. Уважаван политик, писател и основател на издание „Делфин прес“ той бе сред най-активните общински съветници, винаги ангажиран с обществени каузи. Стотици родолюбци и негови приятели се стекоха на погребението му.

През април почина Жулияна Сарафова, главен експерт по безопасност на движението. Тя си отиде от този свят едва на 62 години.

На 22 март почина зам.-директорът на ДТ „Адриана Будевска“ Валентин Колев. Той бе един от най-обичаните актьори, участвал в редица постановки.

В началото на април белодробно заболяване покоси и кмета на каменското село Черни връх Христо Станков.

На 64 годишна възраст от този свят си отиде и д-р Георги Маджуров, известен бургаски хирург, собственик на едноименната клиника в ж.к.“Зорница“.

Майката на поетесата Петя Дубарова – Мария почина на 21 април след кратко боледуване. Мария си отиде 33 години след самоубийството на слънчевото си дете. През цялото това време тя не свали траура и живя в името на Петя, допринасяйки за създаването на музея на нейно име, редактирайки старите тетрадки на момичето и самата тя, пишейки проза за трудната действителност, която ни кара да се борим и да останем живи въпреки това.

На 23 април издъхна първият бургаски професионален радиожурналист – Адам Петков.

През май Бургас се прости и с първия си областен управител след демократичните промени – Стефан Константинов, издъхнал на 63 години след прекаран инсулт.

На 16 май след катастрофа край Дебелт почина легендата на българската борба Янчо Патриков. Той си отиде от този свят в навечерието на 70-ата си годишнина. Една от най-видните бургаски личности в спорта, бизнеса и политиката часове по-рано посрещна в хотела си „Свети Георги“ треньор №1 на 20 век Димитър Пенев и го покани на рождения си ден, който трябваше да отбележи на 31 май. Плановете му бяха грандиозни - да събере няколкостотин души на "Божура". Всичките му приятели се събраха, но не за личния му празник, а за погребението му.

Сърфистът Красимир Гюров остана завинаги в 2014 година след нелеп инцидент на тетраподите в Сарафово.

През лятото на отиващата си година известният бургаски юрист – Радка Найденова издъхна след дълга битка със злокачествено заболяване. Въпреки трудностите тя до последно бе в съдебна зала, за да защитава своите клиенти.

На 29 юли от този свят си отиде и писателят Иван Благоев. Месец преди това той празнува своя 70-годишен юбилей с премиера на романа „Дом за бездомници“.Няма нищо по-свещено от вярата в Бог! Не си я отнемайте!", призова в последната си публична проява известният бургаски творец.

На 5 декември от този свят си отиде и пианистът Веселин Мостров.

На 21 декември внезапно почина ръководителят на Комплексния онкологичен център в Бургас д-р Радостин Дичев. „Винаги ще помня всеотдайността, с която д-р Дичев работеше и енергията, с която ръководеше онкологичния център – най-успешния в страната“, каза кметът Димитър Николов.

В категории: Животът


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Vv
28.12.2014 00:24:48
2
0
do 4: che ti ne vzimash li pari, ako ti davat.
4.
потърпепш
27.12.2014 21:40:22
1
6
За Радостин Дичев не ми е тъжно!Преди години майка ми почина при него.Много онкоболни си отидоха а той взимаше пари!Сега дали ще му трябват?
3.
la dame
27.12.2014 18:19:09
0
3
Специално за Краси, наистина пишете глуписти. Момчето си отиде за няколйо дни, а не за седмици.
2.
правосъдие в тъмното
27.12.2014 17:16:03
1
6
Всички са много достойни граждани на бургаска община ама да не забравяме и другите неща около тях. Например как батко ви Янчо Патриката си направи милионите и как се отцепи от една групировка, за да стане самостоятелен играч и да определя съдбата на доста работливи в бургаска и в последните години и средца община. Да велик борец ама и велик играч под масата си беше Дон Янчо. Тъй да се знае народа помни две и двеста и да помни,че да има какво да се разправя за покленията.....Бог ДА ГО ПРОСТИ/ АКО МОЖЕ РАЗБИРА СЕ/........
1.
Калоян
27.12.2014 16:57:00
0
5
Краси беше чудесно момче, Бог да го прости, но вие отново пишете глупости - най-големи сърфисти в държавата и бла-бла.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях? Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Сервирайте пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон топло, като може да го гарнирате с поширани яйца Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори