×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Варненка ще съди лекар заради смъртта на съпруга си, оставил го да повръща кръв


Варненка ще съди лекар заради смъртта на съпруга си, оставил го да повръща кръв
В епикризата като предварителна и окончателна диагноза е посочена Варици на хранопровода с кървене - I85.0, K92.0- Хематемеза, R 57.1- Хиповолемичен шок, K 72.1- Хронична чернодробна недостатъчност.
24 Ноември 2014, Понеделник, 08:55 ч.

Изумих се, че на съпруга ми не беше поставена сонда на Блекмор, защото зная, че за него в такива ситуации тя е животоспасяваща, споделя Соня Зоин

Млад варненец си отиде от този свят след кръвоизлив, а съпругата му обмисля дали да съди болницата и лекаря д-р Димо Димов за лекарска грешка.
„На 01 ноември около 4.30 ч. съпругът ми Данаил Зоин получи внезапно кръвоизлив. Тъй като е претърпявал многократни кръвоизливи - поне 15 пъти, ние сме наясно, че причината са кървящи варици на хранопровода. Обадих се на Спешна помощ, след което бяхме транспортирани в МБАЛ "Света Марина" във Варна. Извикаха реаниматор, който направи всичко, което се очакваше в тази ситуация - започна вливания на разтвори. Обадиха се на хирурга д-р Димо Димов, но той не пожела да дойде на консулт в Спешното, а каза, че му е ясно кой е пациентът и директно да го качват в Реанимация. Малко, след като го приеха в КАИЛ, отидох и разговарях с д-р Димов, който ми каза, че не е за първи път и е наясно с положението“, разказва в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия Соня Зоин.
„В 13.30 ч. ме допуснаха да го видя. Поговорих си със съпруга ми, който беше напълно адекватен. Каза ми, че не е спрял да повръща кръв, цялата му уста беше също изцапана с кръв, аз го почистих с марля, постоях там около 10 минути и си тръгнах, защото не беше повече удобно да съм там. Тогава занесох и бележки за 4 банки кръв и ксерокопия на ТЕЛК и последните епикризи. Изумих се, че на съпруга ми не беше поставена сонда на Блекмор, защото зная, че за него в такива ситуации тя е животоспасяваща. Когато попитах защо е без сонда, ми отговориха, че д-р Димов така е преценил и че ще овладее кръвоизлива само с кръвоспиращи средства. Този кръвоизлив беше най-обилният. В къщи на фонтан повърна около 2 литра ясна кръв“, добавя Соня.
В Спешното съпругът й повърнал няколкократно и никой не му обърнал сериозно внимание.
„Реаниматорката ми каза, че според д-р Димов, кървенето е от лигавицата на стомаха - ерозивен гастрит и че няма нужда от сонда, защото ще се овладее без нея. Доколкото вече съм запозната, ясна кръв на фонтан се повръща от варици на хранопровода, а когато е от стомаха не е ясна заради стомашните киселини. Как се овладява такъв масивен кръвоизлив само с вливания? Може ли при спешен случай да се експериментира? При по-обилни кръвоизливи, винаги му е поставяна сонда и така са ги овладявали“, обяснява дамата, която обмисля дали да съди болницата.
„На следващия ден дежурният лекар ми поиска още бележки за кръв. Каза, че му преливат, но течността изтичала както през устата, така и отзад. Отново попитах защо не му поставят сонда, а дежурният вдигна рамене и каза, че хирургът така е казал. Попитах да не би типсът, който му е поставен във ВМА от белгийски лекар да се е запушил, а дежурният ми отговори, че това се вижда само с ангеограф. Във ВМА при преглед на обикновен ехограф, д-р Томова от Клиниката по хепатогастроентерология преди около 2 месеца лично на мен ми показа типса. Реаниматорът твърди, че бъбреците на съпруга ми функционирали добре, а в получената епикриза по-късно чета противоположното. Не бях информирана за реалното състояние“, оплаква се опечалената жена.
Преди време при гастроскопия, която д-р Димов е правил на съпруга й без упойка, Данаил е бутнал ръката му и докторът почнал да му крещи и да го обижда.
„Дори тогава д-р Димов и на мен ми се обади по телефона да се кара с мен. Оставам с впечатлението, че този човек има негативно отношение към моя съпруг след този случай и поради тази причина не му е поставил сонда, за да спре кървенето, което коства един млад живот. На 3 ноември в 12.48 часа бях пред КАИЛ за информация отново. Излезе една лекарка и ми каза да изчакам, за да извика дежурния. След около 10 мин. излезе отново тя и ми каза, че Данаил е починал в 13.00 часа. Попитах защо не са ми казали веднага, след като знаят, че съм тук и ми отговори, че са го реанимирали 10 минути“, добавя Соня. На следващия ден тя се запознала с електронната епикриза на съпруга си. Като предварителна и окончателна диагноза е посочена Варици на хранопровода с кървене - I85.0, K92.0- Хематемеза, R 57.1- Хиповолемичен шок, K 72.1- Хронична чернодробна недостатъчност.
„На шести ноември отидох за получаване на епикризата на Данаил. Исках да се срещна и с д-р Димов. Аз бях с майка ми, която попита д-р Димов защо не е поставил сонда на Данаил при този обилен кръвоизлив, а той отговори, че така е преценил и че нямало нужда, защото кърви от лигавицата на стомаха. Започна да се кълне в своето и моето дете, че бил направил всичко необходимо. Беше видимо притеснен и държанието му не беше подобаващо. Решихме, че е добре да уведомим и неговия началник - проф. Игнатов, който обаче вече беше запознат с конфликта. Още в началото на нашия разговор с проф. Игнатов и д-р Димов, професорът заяви, че хирургът не е направил необходимото за нашия близък, че е сбъркал и имаме право да се жалваме или да ги съдим“, подчерта младата вдовица.
„Каза ни „Съдете ме, но аз ще ви осъдя“. Обиди дъщеря ми, която е на 13 години, като я нарече "пикла". След много разправии и разиграване получих епикризата, за която д-р Димов се изказа, че е успял да преправи.  Оказа се, че при "преправянето" дори е сменил бащиното име на съпруга ми, адреса, часа на смъртта, кода на диагнозата. Написал е вместо кървящи варици на хранопровода, само варици на хранопровода, т.е вместо код: I 85.0 e I 85.9. Мисля, че това е тенденциозно, за да се подсигури в случай, че се жалваме“, добавя съкрушената от скръб дама.
Тя е изпратила жалба до Лекарски одит, Министерство на здравеопазването и НЗОК с приложени двете епикризи, които се разминават. Соня твърди, че част от лекарствата, с които е лекуван съпругът й, са противопоказни за него, дори част от тях водят до брадикардия, до асистолия, която той е получил.

В категории: Здраве


2
Коментара по темата
2.
напатил се здравноосигурен
24.11.2014 16:10:44
1
7
Пази ни, Боже, от лоши болести и некадърни лекари! От кое повече - не знам...
1.
здравноосигурен
24.11.2014 11:35:47
1
15
Три статии чета - в едната хирург осакатил дете, в другата лекар не провел правилно лечение и пациентът млад мъж починал от кръвоизливи! в третата лекар в Пирогов поставил грешна диагноза, взел едни пари и изпратил пациентката по живо - по здраво вкъщи!!!
Чета и се питам осигуровките, които не съм престанал да плащам законен рекет от страна на държавата ли са или наистина ми дават някакви права и сигурност!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори