×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фармацевти дават индивидуални консултации в аптеките как да се справим с грипа


Фармацевти дават индивидуални консултации в аптеките как да се справим с грипа
Проучване на Фармацевтичната група на Европейския съюз сочи, че магистър-фармацевтите са най-достъпните медицински специалисти
29 Октомври 2014, Сряда, 20:10 ч.
Автор: Флагман.бг

Съвети може да получи всеки в близо 80 аптеки в цялата страна, в Бургас в списъка са 10 обекта, едни от тях са „Фаркол“

Безплатни лични консултации как да се предпазим в сезона на настинките и грипа дават магистър-фармацевти от бургаски аптеки. На място се раздават и листовки с по-важните предпазни мерки за борба с вирусите.
Инициативата е на Българския фармацевтичен съюз /БФС/ и е част от националната им информационна кампания „Да не ви изненада зимата“.

Съвети може да получи всеки в близо 80 аптеки в цялата страна, в Бургас в списъка са 10 обекта. Специални плакати обозначават аптеките, включили се в кампанията. Ако сте на път да се разболеете или вече сте зле, не се колебайте да потърсите компетентна помощ от фармацевтите им.

„На практика консултираме постоянно нашите клиенти. Сега акцентираме на това как да се предпазим от есенно-зимните вируси. Идеята е повече от резонна, защото в момента пациентите с оплаквания като гърлобол, кашлица и хрема са сред най-честите посетители“, споделят от аптеки „Фаркол“-Бургас, подкрепили инициативата на БФС.

Проучване на Фармацевтичната група на Европейския съюз сочи, че магистър-фармацевтите са най-достъпните медицински специалисти. За среща с лекар, например, ви е нужен запазен час и платена такса за прегледа и назначеното лечение. Докато, в случай на нужда, всеки може да посети близката аптека и да получи безплатен експертен съвет.

Не прибягвайте до самолечение - понякога то крие сериозни рискове. „Попитайте фармацевта, който ви обслужва и той, като медицински специалист, ще ви даде  индивидуална консултация как да се възстановите или да подкрепите организма си така, че да не се разболявате“, подчертават от аптеки „Фаркол“.
Сред по-важните мерки за профилактика е спазването на добра хигиена –миите редовно ръцете си, а след пазаруване или престой в обществени места не докосвайте лицето, носа или устата си. Когато сте навън - дишайте през носа, така ще затоплите въздуха и няма да преохладите горните дихателни пътища. Консумирайте повече плодове и зеленчуци, богати на витамин С, Е и цинк като  цитрусови плодове, ябълки, от зеленчуците – спанак, зеле, броколи и моркови. Чудесно средство срещу настинка е джинджифилът. Макар и студено, не се затваряйте вкъщи или в офиса - редовното движение и спорт подобряват кръвообръщението и стимулират имунитета и защитните сили на организма.  

В категории: Здраве


10
Коментара по темата
10.
До 9-ти
30.10.2014 14:11:30
2
4
Я обясни какво ще рече лични? Фармацевта идва у нас, или сядаме на кафенце и си говорим само двамата? Никъде не виждам в прехвалените аптеки фаркол т.нар consultation room, както е в Англия - само така разговорите са лични и не стават достояние на околните. Да не говорим че в аптеката им в бр миладинови няма къде да се обърнеш и дори да шепнеш пак всички чуват. За това тия лични фантасмагории си ги запазете за вас. И за какво включване в кампания говорим, да не би ако отида в друга аптека и питам с какво да се лекувам или предпазя фармацевтите ще вдигнат рамене и няма да ме посъветват?
9.
ЗАЩО НЕ ЧЕТЕТЕ
30.10.2014 11:20:54
2
2
пак не четете, а бързате със злобата. Кампанията е тематична - за грипа, а консултациите - ЛИЧНИ
8.
пфуууу
30.10.2014 10:59:33
0
5
всеки пациент може да получи консултация във всяка една аптека, не само във Фаркол....
7.
burdas
30.10.2014 09:20:55
0
0
ФАРМАЦЕФТА НЯМА. КАК ДА Е ПО КОМПИТЕНТЕН ОТ ДОКИТО
6.
ХАРКОВ
30.10.2014 09:11:28
0
2
Ако съм си купил диплома от Украйна или по време на депутатставенето си - дали ще мога да направа консултация ?
Ако съм завършил преди 50 години ?
Ако са наложи за се "забърка"нещо ?
5.
До флагман
30.10.2014 08:41:51
0
7
Уважаеми журналя, пациент може да получи консултация във всяка една аптека, не само във фаркол....Да му писне на човек да ви чете поръчковите статии!
4.
455
30.10.2014 08:21:49
5
5
Не е работа на фармацевтите да дават съвети. Те са само продавачи на лекарства!
3.
оха
29.10.2014 23:00:42
0
3
искам такова оранжево яке за моята съпруга. СПЕШНО
2.
фен
29.10.2014 21:05:55
2
3
и мен и мен
1.
от МЕДЕН РУДНИК
29.10.2014 20:52:43
3
5
МОЖЕ ЛИ МОМИЧЕТО ОТ СНИМКАТА ДА МЕ ПРЕГЛЕДА ЧЕ НЕЩО МЕ СЪРБИ ОТПРЕД. СПЕШНО Е.?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори