×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: РБ е единственият ни неоспорим партньор в новото правителство


Бойко Борисов: РБ е единственият ни неоспорим партньор в новото правителство
Може да направим правителство на малцинството, но явно по-подходяща е коалиция, каза Борисов
20 Октомври 2014, Понеделник, 20:56 ч.

Отново започват протяжни преговори с останалите партии без ББЦ, Атака и ДПС

Решихме да проведем още един кръг от консултации с четири политически сили през тази седмица. Това са Реформаторският блок, БСП, АБВ и Патриотичният фронт. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов подчерта, че реформаторите са желани партньори на ГЕРБ, независимо от проблемите, които изпитва коалицията. Той допълни, че Реформаторите са "единственият неоспорим наш партньор" и каза, че те са длъжни с тях да се разберат.

Изборите, за лидера на ГЕРБ, са краен вариант. Политическите партии сме длъжни да намерим решение на проблемите и да излезем от кризата, добави Борисов. Той каза, че ще включат експерти в консултациите. "След реформаторите са БСП, патриотите и АБВ. Това е предложение на преговорния екип", съобщи Борисов. Той каза, че ще събере отново преговорния екип следващия понеделник в 11.00 часа. А вече в 14.00 в понеделник са в парламента, така че до тогава поне за партията трябва да имат изчистена концепция. "Явно е, че само с ГЕРБ не може да стане, защото тогава само подкрепа на ДПС ще имаме, което е неприемливо. Разбира се, не мога да говоря от името на другите партии, трябва да минат тези консултации, за да чуя и тяхното мнение", каза Борисов. Той заяви, че лично ще присъства на преговорите "тогава, когато има подготвено коалиционно споразумение, ако има детайли по него или компромис, който преговорният екип не е готов или не е оторизиран да направи". Лидерът на ГЕРБ даде пример с теми като данъците, енергетиката, от които не могат да отстъпят.

Борисов не смята, че коалиция с ГЕРБ и БСП в основата си е голяма. Той пресметна, че "това, което за Европа е голяма коалиция, за България е малка". Така изчисли, че между втората и третата партия е един депутат разлика. "Ако БСП имаше 60 – 70 депутати, тогава може би нямаше да ми оставите възможност да маневрирам. То щеше да е нарисувана тази коалиция и никой нямаше да ни позволи от избирателите да не го направим. За съжаление, те паднаха толкова много, че вече това не е голямо. Заедно БСП и ГЕРБ имат 123, без Киро Добрев и Кадиев – 121. Още първият ден коалицията става невъзможна", прогнозира Борисов. Според него също би било успех да преговарят още веднъж с БСП дори по теми, които биха могли като безспорно отговорна лява партия да поемат като ангажимент. За ДПС той каза, че имат време да си отчетат грешките.

За Борисов е "малко популистко" говоренето, че никой не говори за позиции. "Хората правят позициите, стига популизъм. Програмите са ясни, те стоят на сайтовете. Въпросът е кои хора могат тези програми да ги свършат и да са съвместими, да могат да заработят като един механизъм с останалите министри", каза той. Мнозинството хора в България си мислят, че изборите са почти неизбежни, защото ако има нещо по-лошо от правителство на всяка цена, това е правителство без принципи. За съжаление БСП, СДС, НДСВ заминаха в историята, поради погазване на принципи, смята Борисов. "Държавата е важна, но тя може да бъде управлявана само от стабилно, принципно правителство, което да може да взема решения", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Гледаме отговорно. Не е честно през няколко месеца на Плевнелиев да му се вменява да прави служебно правителство и да носи отговорността на партиите и след това всеки да се упражнява чие е служебното правителство, затова партиите сме и длъжни да излезем от кризата и да намерим решение", каза още Борисов. Тук той говори за принципите, след като са твърдели през цялото време на кампанията едно, могат ли да ги нарушат. Бойко Борисов посочи и заявеното предварително от партии за различни формати, при които няма да дадат подкрепа. Според Борисов е видно, че народът им задал задача, което е "уравнение, което дори математиците не могат да решат в момента".

На въпрос дали според него най – добрият вариант е четворна коалиция с парламентарна подкрепа от БСП, Борисов каза: Това са сметки, които са без кръчмаря. Образно казано никога не бих си позволил от името на други политически партии да ги слагам в някаква коалиция – не е коректно, не е честно и с никой от тях не съм говорил лично или чрез посредник да знам дори мнението им, оставил съм всичко в ръцете на преговорния екип. Лидерът на ГЕРБ обаче не отговори на въпроса дали може да даде гаранции, че преговори за коалиция не се водят и на друго място освен в Народното събрание. "Къде на друго място?" така с въпрос, той отговори на въпроса дали има такава гаранция. /БГНЕС

В категории: Политика


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
kokoban
22.10.2014 19:17:45
0
1
Ако тези ще ти са партньори,жални ти майка.Бойко,кого лъжеш ,че има партньори-просто хиените се събират,за да доядат останалото.
3.
ЖИТЕЙСКА ИСТИНА
21.10.2014 18:15:35
0
0
От всички комунисти, яхали България, ГЕРБ са най-зловещите!
2.
Радослава
20.10.2014 22:45:34
1
0
Това ще ти е най-голямата грешка
1.
десен
20.10.2014 21:46:42
0
1
Факт.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори