×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министър Андреева: До края на годината спешното отделение в Поморие ще бъде ремонтирано


Министър Андреева: До края на годината спешното отделение в Поморие ще бъде ремонтирано
Здравният министър Таня Андреева посети МБАЛ-Поморие, придружавана от кмета Иван Алексиев
Тема в развитие
Ето кои пътища в Бургаско ще ремонтира за 9 млн.лв. държавата през тази година Контратерористичен център към ДАНС ще бди за сигурността на българските граждани 20-ина дойдоха от Видин до Бургас, за да искат оставката на здравния министър Все пак ще осигурят пари за ремонта на Стария съд Бургаският депутат от ГЕРБ Ивелина Василева: Корабът на правителството потъва Бизнесът недоволен от срещата с премиера: Поставихме много въпроси, а чухме само едно конкретно решение Кметът Николов връчи две папки на премиера Орешарски, Бургас получава пари за храм „Св. Св. Кирил и Методий” Премиерът Пламен Орешарски: Няма финансиране за Пътен възел „Запад“, но мислим Бургаският затвор още дълго време без шеф, ще правят нов конкурс, неясно обаче кога Бургас очаква още днес от държавата 1,8 млн. лева за ремонт на храм „Св. Св. Кирил и Методий” и подкрепа за Пътен възел "Запад" Римската баня в Аква Калиде ще става интерактивен музей, ще пренася туристите през епохите Министерски съвет решава в Бургас ще има ли Факултет за обществено здраве в университет „Проф. д-р Асен Златаров”
виж още
скрий
01 Май 2014, Четвъртък, 11:23 ч.
Автор: Флагман.бг

Ремонът ще започне през есента
Ремонт и оборудване на спешното отделение на МБАЛ Поморие и изграждане на отделение за долекуване в града – тези стъпки се предвиждат за развитието на здравеопазването в общината.  Това стана ясно по време на вчерашното посещението на здравния министър д-р Таня Андреева в МБАЛ Поморие, където тя се срещна с кмета Иван Алексиев и лекари от болницата.

Министърът обясни, че ремонтът и оборудването на спешното отделение се предвижда да започне до есента на тази година. „Голямата дискусия е дали спешните отделения да бъдат част от болниците или от структурата на Центровете за спешна медицинска помощ“- каза д-р Андреева. Според нея недостигът на кадри, който е проблем най-вече за общинските лечебни заведения, може да се обезпечи с откриването на Факултет по обществено здраве в Бургас. Първият випуск специалисти ще излезе след три години, но те ще могат да започнат стаж след втората година. Предстои правителството да внесе предложение в Народното събрание за откриване на факултета, който да бъде част от университета „Проф. Д-р Асен Златаров“.

Идеята за създаване на отделение за долекуване е да се намери подходяща налична база в Поморие, която да се ремонтира и оборудва с европейско финансиране, след което да се въведе клинична пътека за долекуване и рехабилитация. „Смятам, че Поморие е подходящо място главно заради ресурса на града. Такъв тип отделение би могло да приема пациенти от бургаската, а защо не и от ямболската болница“ – каза министърът.

Кметът Иван Алексиев постави въпроса за финансирането на общинските болници през новия програмен прериод. „Имаме проблеми с поддържането на сградния фонд и модернизирането на апаратурата. Поради факта, че се намираме в близост до областния град – Бургас и окръжната болница, ни се отказва финансиране по оперативните програми. Опасявам се, че МБАЛ Поморие ще се превърне в болница само за първично лечение.“

На срещата се обсъдиха още проблемите на здравната реформа, стандартите и нормативните уредби в здравеопазването, както и възможностите за демонополизаране на здравната каса.

В категории: Поморие


5
Коментара
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
5
Коментара по темата
5.
помориец от гората
02.05.2014 16:25:48
4
2
Търпим гу, щото нъ кефи да ебът в гъзъ.
4.
до 2
01.05.2014 23:42:04
3
6
Какво му е успешното на тоя циганин, че не мога да се сетя!?
3.
майстор баничар
01.05.2014 23:30:29
2
7
Алексиев е "супер честен" и "принципент".
2.
parus
01.05.2014 22:38:16
7
3
Че поморийци не са свестни хора на всички е ясно.
Но е ясно ,че Иван Алексиев е един от най - успешните кметове в в последните 25 го дини.
1.
бюрек
01.05.2014 12:29:00
2
11
А бе, поморийци свестни хора сте.Що го тълпите тоя газ Алексиев!?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари
Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори