×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Baumax напуска България?


Baumax напуска България?
Баумакс има и магазин в Бургас
Ключови думи: Баумакс, Бургас, магазини
30 Март 2014, Неделя, 10:50 ч.

Задълженията на веригата са рекордни
Австрийската компания "Баумакс" (Baumax AG ) най-вероятно ще се раздели с бизнеса си в няколко държави в Източна Европа, включително България, за да оцелее в една от най-тежките кризи в историята си, съобщи виенският в."Ди Пресе".

Още не са известни официалните данни за 2013г., но говорителката на компанията Моника Грубер Фогл потвърдила в петък, че задълженията на веригата магазини от типа "направи си сам" са достигнали 1 млрд. евро. От тях 350 млн. са оперативни загуби, а 650 млн. са ипотечни заеми.

Собствениците са решили да не включват нов партньор, а да се разделят с част от бизнеса си. В края на април или началото на май ще има среща с банките кредитори и дотогава трябва да е готов план за преструктуриране на "Баумакс". Според "Ди Пресе" в проекта за този план, по който вече се работи, е предвидено затваряне на губещите магазини и особено на тези в Румъния, България, Хърватия, Словения и Турция.

В началото на март бе съобщено, че основателят на компанията Карлхайнц Есъл е предложил на австрийската държава да изкупи колекцията му от произведения на изкуството. Така той се надява да събере средства, за да помогне на "Баумакс". През 2012г. нетната загуба на компанията е била около 126 милиона евро и това предизвика интереса през миналата година на британската "Кингфишър" и френската "Адео". Но британците искали цялата верига "Баумакс", а не отделни парчета от нея. Междувременно, в търговските среди се говори, че нетната загуба на "Баумакс" за 2013г. също е от порядъка на 100 млн. евро, предимно по вина на губещите източноевропейски поделения, допълва виенското издание.

В категории: Бизнес


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Onzi
17.05.2014 15:26:46
0
0
Заради такива, които правят сметка шефа им колко взима нямам работници. Бихтя си сам по ден в магазина. Продавам, консулатирам, ремонтирам, оправям си документите до ниво да са за пред счетоводител, фактури, доставки, всичко на моя гръб. За това пък печеля по 4-5хил. лв. на месец, работя по 12-15 часа на ден, всеки ден. Предвижвам се нов лизингов сглобен в Япония автомобил с всички екстри и само аз си знам как го плащам и си покривам другите разходи. Докато съм млад ще бъхтам, а когато ме домързи ще си наема хрантитници да имитират работа...
13.
пич
31.03.2014 20:16:44
0
0
чешиш си пиздата и взимаш пари суперв
12.
Митьо Теслата
31.03.2014 14:50:05
0
1
Бах мааму! Чета и не вярвам на ушите си! Някои са прави ,други са прави за себе си.Работех в една строителна фирма. Имахме няколко обекта. Работехме и получавахме. В един момент като настана кризата всичко беше за наша сметка. Вдигнаха се цените на стр.материали и хоп намалиха се парите на работниците. След известно време се вдигнаха цените на ел.материалите и хоп намалиха се парите на работниците. И защо ??? За да може печалбата на фирмата да не пада. Майсторите напуснаха и сега там работят само общи работници за по 30 лв. надница. Качествено строителство с общи работници не се прави. Падна качеството на апартаментите и съответно паднаха и цените. И хоп пак намаляха заплатите на работниците. Сега във тая фирма работят 5-6 души ! Аре чао, че ше одим на пазара за мезе за рикиата!
11.
tt
31.03.2014 13:07:45
2
2
Проблемът не е в заплатите или че Теодора не работила пък взимала пари. Основния проблем е изключително ниската покупателна способност на населението, ниските обороти във фирмите и като цяло икономическата ситуация!!
10.
Ганимир
30.03.2014 18:21:49
0
1
Заради мениджъри като К. Атанасов са на това положение!? :)
9.
до трети коментар
30.03.2014 16:40:25
0
5
при мен работниците взимат по 800лв
не е малко като се има вредвид че има месеци когато няма много работа и аз не мога да взема 500лв за мен,лошото е че всеки гледа печалбата на другия а не гледа той какво може,щом имам фирма значи имам много пари това е мисленето на работниците,а и 2000лв да давам той човек като си е марзелив цял живот ще е така,ето Теодора е написала дават и 1000лв и нищо не прави и това е гордост за нея.А до коментар 8 кризата е усетиха най-много малките фирми,и е нормално и работниците да е усетят няма как да държа 12 човека на заплата като нямам работа и за 6 когато някоий от тука коментиращите има фирма ще разбере за какво говоря,защото на повечето им е все тая ако фалира едната фирма ще отиде в друга ама на мен не ми е все тая дали ще ми фалира фирмата и нервите ми са 100 пъти повече от на работника.
8.
Кольо
30.03.2014 14:41:03
5
5
Миро а ти знаеш ли колко е печалбата на по малките фирми ? Трябва всички работници да си направят сметка колко са донесли за фирмата , а не колко трябва да вземат! Като донесат много ще вземат много!!!! Никъде не плащат за да стоиш и да си клатиш краката !!! Така е в демократичните ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ; Работиш,работиш,работи,работиш...
7.
Миро
30.03.2014 13:10:52
2
7
Крайно време е и по-малките фирми да намалят печалбите си, а не кризата да бъде за сметка на работниците.
6.
Киро
30.03.2014 12:57:15
3
5
И 2000 лв. да им дава, пак ще им е малко, защото шефът взима напр. 2500. Истината е, че нямаме реална самооценка. Не гледаш какво предлагаш, а само какво получаваш! Уж много сме кадърни, пък като идем в белите страни, освен за обслужващ персонал за друго не ни цанят! С малко изключения, разбира се!
5.
:)
30.03.2014 12:39:14
2
11
Явно не им плащаш, не са доволни. Дай им по хиляда да лева да видиш как ще са като пружинки. Иначе ти ги лъжеш, че им плащаш, те те лъжат, че работят. Ако им даваш 500-600 лв. я им сметни разходите- 200 лв. сметки, 50 лв. транспорт, какво им остава. Знаеш ли колко им дреме за твоята работа, ако гладуват?!
4.
до трети коментар
30.03.2014 11:53:58
4
16
какаво му е тъпото Киро е прав,тъпо е мисленето на Теодора,по цял ден се чуди къде да се скрие да не си свърши задълженията и лошото е че не е само тя ами 90% от работниците само чакат да стане време за заплати,а после защо фалирала фирмата,няма оправия тая държава работа има но всеки иска да работи в офис на стол и по цял ден да е във facebook,аз също имам малка фирма с 6 работника и ако не съм им на главата постоянно само се чудят къде да седнат,вместо те да мислят как фирмата да работи добре и да печели за да имат по високи заплати
3.
До Киро
30.03.2014 11:23:25
6
4
Кирчо, много си тъп.
2.
Киро
30.03.2014 11:18:09
2
17
Mи ето затова са баталясали-взимате заплати, пък нищо не работите! Това е до време!
1.
Теодора
30.03.2014 10:56:51
8
5
Ооо не! Дано не са махнат. Работя там. Взимам около 1000 лева заплата пък почти нищо не правя.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори