×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Почернена майка очи в очи с убиеца на детето си: Сама извадих умиращото си бебе от смазаната кола, а този ме е гледал безучастно


Почернена майка очи в очи с убиеца на детето си: Сама извадих умиращото си бебе от смазаната кола, а този ме е гледал безучастно
След забранения ляв завой Атанас Пешев останал на банкета. Днес студентът получи условна присъда за това, че причини смъртта на малкия Алекс /на малката снимка/
11 Март 2014, Вторник, 14:48 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА снимки Авторът

Студентът Атанас Пешев получи условна присъда за катастрофата на бензиностанция ОМV край Слънчев бряг, при която загина малкия Александър

„Извадих сама безжизненото телце на сина ми след катастрофата, въпреки състоянието ми. До последно не знаех кой точно ме блъсна, движението по пътя към Варна беше интензивно, а виновникът – Атанас Пешев през цялото време е стоял на банкета и е наблюдавал безучастно трагедията ни. За първи път разбирам кой е днес в съда, разказа почернената майка Мария Тодорова, която загуби единственото си дете след тежка катастрофа срещу бензиностанция „OMV” на околовръстния път от Слънчев бряг към Варна в началото на септември 2012 година.

Във фаталния ден 25-годишният студент от университета „Проф. д-р Асен Златаров”, който е от Свети Влас, зареждал с гориво своето „Ауди А4”. На изхода на бензиностанцията Пешев се престроил за завой наляво, въпреки знака и непрекъснатата линия между двете платна. Движението било крайно натоварено, колони коли се извивали от двете страни. Това не разубедило едрия млад мъж, той издебнал момент и рязко завил наляво. Колата му се врязала в задната лява врата на БМВ-то на Мария Тодорова. Тя пътувала заедно с малкия си син Александър на 1 година и 4 месеца. Детенцето било поставено на столче, имало и обезопасителен колан. При удара БМВ-то се завъртяло, влязло в лентата за насрещно движение и се ударило челно с т.а „Фолксваген Транспортер”. Столчето на Алекс се отделило от седалката. Мария излязла от колата, отворила вратата на момченцето си, то стояло безжизнено. Не разбрала даже кой я блъснал изначално. И други коли спрели, непознати се втурнали да й помагат.  Бебенцето издъхна в болницата. Името на шофьорът, причинил й най-голямото зло за една майка, Мария Тодорова научила в последствие от медиите. През цялото това време студентът не вдигнал нито веднъж телефона, за да изкаже съболезнования и да се разкая за стореното.

Днес Атанас Пешев призна вината си, а делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие. Адвокатът му Станко Кралев не пропусна да изтъкне фактите по съдените експертизи. Едната показала, че детето било без колан, другата опровергала това, но пък уточнила, че столчето не било хванато добре за седалката. Атанас Пешев така и не даде обяснение защо е предприел смъртоносната маневра. Единствено помоли съдия Яни Гайдурлиев да му даде условна присъда.
Почернените родители Мария Тодорова и Валентин Петров не поискаха да бъдат ситуирани като граждански ищци, а само като частни обвинители. Те помолиха съда за справедлива ефективна присъда.

Почернените родители Мария Тодорова /отляво/ и Валентин Петров /вдясно/ не поискаха кръвнина от шофьора - убиец
Атанас Пешев се размина с 2.8 години условно с 5 години изпитателен срок. Той ще бъде лишен от правото да управлява кола за 4 години. Присъдата подлежи на обжалване.

В категории: Несебър


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
23
Коментара по темата
23.
peio
18.03.2014 12:08:00
0
1
toia ako go vidq nqkoi put v vlas nesebar ili slan4ev briag she mu razcepq tikvata
22.
До 18
13.03.2014 23:23:13
0
3
Никаква доживотна присъда не си е лепнал младият убиец. Хич няма да му дреме след като окончателно приключи делото. Ще си грабне живота и ще си живурка без спомен, без угризения, без съчувствие. Огледайте се, все някой от Вас познава някой, който е причинил катастрофа. Ехо, адвокатите, Вие най- много трябва да се притеснявате нощем и да страдате. Но в действителност, единственият по- виновен и в това дело от убиеца, е неговият адвокат. Известен или не, за всички Господ е един. Адовокатите предпочитат винаги да взимат парите на живите. Щото може и след спечелените дела да искат пак. Едно семейство адвокатско да си припомним как спаси сина си- убиец преди време. Момчето с име на ангела на смъртта. Такъв и стана за приятеля си. Но се измъкна. С мама и тати, и пари. За живите от катастрофата.
21.
Петър
13.03.2014 16:26:11
3
4
Малоумните коментари на тази особа по-долу могат единствено да докажат някаква приятелска или роднинска връзка с неправилно осъденият виновник.
20.
Nikola
13.03.2014 11:53:15
3
0
Прочетох няколко от коментарите долу и направо нямам думи. Хората, които мислят, че не трябва да се съди момчето или че присъдата му е справедлива са се побъркали.
Когато убиваш човек с пистолет да кажем ти през целия си живот до този момент си нормален човек. Убиец си за по малко от секунда. В останалото време ти си нормален гражданин спазващ норми и права. Значи не трябва да се наказва всяко убиство ... Така ли мислите ...
19.
...........
12.03.2014 23:29:38
4
4
Искам да искажа съболезнования на родителите,да са смели и да гледат напред,нищо на този свят вече не може да утиши мъката им.Виновния си е виновен,спор няма,няма какво да се обяснява.Ссамо искам да кажа че сигурно половината от тук сте шофьори,както и аз,и всеки ден правите поне по едно нарушение на закона за неправилно паркиране например.Затова не бързайте да псувате и да кълнете,че съдбата се извърта ,и туковиж утре сте на младия господин на мястото,и като не ви харесва България направете нещо,но по интернет не става мисля ?живи и здрави ПАЗЕТЕ СЕ III
18.
дйуф
12.03.2014 22:56:18
7
3
Абе хора...трагедията на семейството е несравнима..неоспорим факт!!! Ако съдим за хората по себе си,в онази нощ са си заминали две момчета..аз също бих седяла на банкета безучастно най-вероятно (на това му се вика шок),аз също нямаше да съм способна да се обадя или да се видя с тях,за да им искам прошка..по простата причина,че сама не бих си простила никога,за болката на родителите и за незаменимото момченце! Една неволна грешка ще съпътства този "малоумник" както го наричате до живот..не за 2години и 8 месеца...цял живот,той трябва да носи този товар на сърцето си..това мисля е дастатъчно наказание за една такава НЕЛЕПА СИТУАЦИЯ!!!!!!! Мили хора.. не бъдете жестоки,защото на всеки един от нас може да се случи..дано никога не разбирате това момче и доживотната му присъда!!! Дано семейството някога успее да разбере и прости..и дано това младо момче успее да продължи напред,въпреки непоносимия товар!
17.
.....
12.03.2014 09:30:46
1
11
Хубаво темида е "сляпа", ама има и много сляп, че и кух мат'рял тук. Фактите са ясни , случило се е непоправимото. Виновника съвсем уишлено и самонадеяно извършва нарушението и предизвиква катастрофа с фатален край - ако това не е убиец, то кое е ? Не бил такъв, може би ... за слепите . За прошка едва ли има място , сила им пожелавам Мимето и Вальо ... да им е живо и здраво новото бебче, което имат и много да ги радва.
16.
Иван
12.03.2014 08:00:00
2
12
Как ще се примириш ти бе анонимнико ако беше погребал твоята рожба. Най лесно е да се каже - трябва да се продължи напред защото нищо не може да върне умрелия - това да не е куче или котка да махнеш с ръка и да продължиш.
Каквито и доказателства да се изфабрикуват отнет е човешки живот - наказанието трябва да е затвор а не условна присъда. Утре този малоумник ще направи същото нещо и ще си отиде друг човек, тогава ли господа съдии ще го затворите да преосмисли начина си на живот. Гнус ме е от това долно корумпирано правосъдие. Верно хората са казали и трябва да се прави - Око за око, зъб за зъб.
15.
Анонимен
12.03.2014 01:35:01
15
2
Убиец е много крайна дума,която може да бъде присъща за други,но не и за този човек!Единственото нещо,което могат да направят тези хора,е да продължат напред,да бъдат силни и да се примирят със случилото се,колкото и да е трудно,защото в крайна сметка,животът продължава,такъв,какъвто е и нямс връщане назад!За добро или лошо!Бъдете живи и здрави!
14.
Анонимен
12.03.2014 01:29:10
15
5
Факт е,че е голяма трагедия за една майка да загуби детето си!Факт е и че никой нормален човек не иска това да се случи!Ако можеше да върнеш времето назад,щеше да е прекрасно!Но защо по дяволите не погледнем реално...за жалост не можем да върнем времето назад!Защо съдите този човек,при положение,че не знаете какво му е на него,а да не говорим,че повечето от вас не знаят какъв е случая!Човек първо трябва да търси вината в себе си и след това в другите!Нека бъдем човечни и погледнем реално на нещата!Случилото се е факт,а вие не сте съдници!Никога не знаеш какво ще ти се случи...още повече,че медиите изкарват нещата такива,каквито не са!Затова,по-добре си запазете негативните коментари,защото по този начин допринасяте още повече за нещастието на тези хора!
13.
Христо Колев
11.03.2014 21:37:53
2
15
При толкова "проститутки" в съдебната ни система, въобще не съм учуден. Смело напред Миме, всичко се връща в тоз живот.
12.
rrr
11.03.2014 20:30:21
1
11
Няма държава,няма и справедливост е те това е България - убиваш , доказано явно и безспорно , получаваш "галене с перце" - как,как е възможно питат цивилизованите хора ???
Че тогава дай да правим касапници на пътя и да си спинкаме в къщи-
СЪД И ЗАТВОР ОТ ПОНЕ 10 ГОДИНИ ЗА ТОЗИ НАГЪЛ ТИП - вижте детенцето, на което е ВЗЕЛ живота ,вижте ...нямам думи просто ...
11.
dj
11.03.2014 18:20:09
1
22
как може тази корумпираната и изродска съдебна система изобщо да раздава правосъдие като те половината от тези които работят там са за затвора и за разстрел
10.
стефанов
11.03.2014 17:51:45
0
19
Ако им режат тиквите и ги набиват на кол пред КАТ , няма да е така...
Сега знаят , че са безнаказани. И Стависки го осъдиха условно и му взеха книжката, но продължава да пие и да кара.
9.
Димитрова
11.03.2014 17:26:03
1
16
Господ да даде сили на почернените родители! Да загубят такова мило, слънчево дете, и да не получат възмездие за нещастието. Вярно е, че нищо няма да върне детето, но в такива случаи човек иска възможно най-тежкото наказание. Лошото е, че решенията на нашата съдебна система никога не удовлетворяват потърпевшите. В някои страни щом системата е неадекватна, действа правосъдието в мрака.
8.
bah mau
11.03.2014 17:08:17
0
13
toq pendel trqbva da leji do jivot , nemoje 2.8g uslovno , tva e nqkva parodiq
7.
До Пачев
11.03.2014 16:55:27
4
12
Като не познаваш човека,не изказвай малоумието си на всички ни...
6.
ivan pachev
11.03.2014 16:15:53
17
10
bashtata e za ebane.ebaxti i bezuchastnia neshtastnik.
5.
SS
11.03.2014 15:30:40
1
21
незнам какви нерви имат тез хора как родителите издаржат вообще недаи се боже да сам на неговото място излизам от съда и му режа главата неможе един човешки живот да е равен на 2.8 месеца
4.
,,.
11.03.2014 15:14:58
0
21
не мога да повярвам ето това са пропуските в съдебната ни система.това е българия където процента на смърни случаи се повишава с всеки изминал ден и никой не си мърда пръста за това....
3.
kkkk
11.03.2014 15:14:41
0
15
daa, ama "maloumnika" si plashta na prokuror Angel Georgiev
2.
kkkk
11.03.2014 15:14:41
0
15
daa, ama "maloumnika" si plashta na prokuror Angel Georgiev
1.
.
11.03.2014 15:04:39
3
38
Чудя се какво правя изобщо в тая страна ? Условна за загинало дете, не по невнимание,а с явно нарушение и несъобразяване с пътната обстановка. Това не е инцидент,това е убийство. Трябва му поне 10г ефективна присъда на този 25 годишен малоумник.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори