×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Почти по „Хамлет“: Да ядем и да умрем болни, или да не ядем и да умрем здрави?


Почти по „Хамлет“: Да ядем и да умрем болни, или да не ядем и да умрем здрави?
И лучец еж, водица пий...впрочем без водата, и без хляба и без всичко, само лук!
03 Март 2014, Понеделник, 18:52 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Ако внезапно изпитате влечение към човек от вашия пол, не сте сбъркан, пилешките пържоли са виновни

Едно време сякаш беше по-лесно. Кравите в ЕС полудяха, врътнаха, чалнаха се, или както щеше го наречете и ние спряхме телешкото. То не, че не го изядохме във вид на пастети и всякакви колбаси, но поне не знаехме, че е "лудо". Вярно си е, че оттогава нацията врътна и взе масово да лъже, да краде, да убива и да се самоубива, а по-безобидните тръгнаха голи голенички по улиците, но го отдадохме на лошата подредба на планетите и калпавия ни късмет, както и на географското ни положение.

После виновно беше пилето. То пък хвана грип, изпотръшкаха се цели ферми, а покрай тях хиляди, маса, народ, а останалите тотално отказаха пилешкото. Но не задълго...

По неволя се хванахме за прасетата, обаче и те, горките грипясаха и се оказаха оръжие за масово унищожение и след хиляди случаи на свински грип, го ударихме временно на вегетарианство. Е, да, ама не.

Тогава се появи "болестта на хладилника", която никой не беше чувал. Оказа се, че ако сложиш плодове или зеленчуци в хладилника, те за седмица развивали някакви бактерии, които удряли право в червата и силно увеличавали потреблението на тоалетна хартия. И не само. Болестта ставала хронична, ако не се лекува и не само тоалетното потребление оставало във високи граници, ами гадните бактерии отивали в бъбреците, мозъка и даже в ставите. И се получавала ужасната комбинация - хем разхлабен, хем мозъчно замаен, хем трудно достигащ тоалетната поради болки в кръста и долните крайници. Жива трагедия и мазало отвсякъде.

Грабвайте саламите, някой си изкряска! По желязната нашенска логика, че щом един продукт е минал яка термична обработка, то вероятността вирусите и бактериите да са оцелели е почти нулева. Е, да, ама хлъц. Веднага се появиха медицински светила и обясниха, че в колбасите има толкова много Е-та, подобрители, стабилизатори плюс рога и копита, че се оказа, че е цяло чудо, че сме още живи. Английски учени доналяха масло в огъня и казаха, че 50 грама колбас на ден гарантират сигурен рак на дебелото черво. Народът се поопипа по края на съответното черво и си плю три пъти в пазвата против уроки и други нещастия. И пак се хвана за салама, защото то за какво друго да се хване...

Ще минем тогава на млечни продукти, заявиха оптимисти. Чиста работа, няма начин да не е полезно, щом е от мляко. Добра логика, обаче пък се оказа, че съответните продукти съдържат всичко друго, само не и мляко. Само преди седмица в медиите излезе обширно изследване, според което в бялата течност, която се продава по магазините, в повечето марки мляко няма. Освен следи от сухо такова. Има всякакви шменти-капели плюс маргарин за вдигане на маслеността. И колкото повече масленост, толкова по-лошо. Защото маргаринът, нали се сещате какво съдържа? Същото било със сиренето, което пък се правело от палмово масло, пише в статията и се стига до извода, че прясно и кисело мляко, сирене и кашкавал в повечето си видове са канцерогенни.

Ами тогава само хляб, предложиха отчаяно някои. Хляб ли? А не четохте ли статията за отровната мая, подобрители и набухватели?

Гола вода тогава, призовават оптимисти. Не четете, драги оптимисти, не четете. В друга статия ясно пише: Осем марки минерална вода могат да ни отровят. Те съдържат над 1.5 милиграма на литър флуорид, който е силно токсичен за централната нервна система. И се изброяват почти всички марки минерална вода, които се продават по магазините.

Намери се и обяснение защо така някак внезапно мъжете масово взеха да налитат на мъже. От женските хормони в пилето било. На някои малки момченца започнали даже да им растат гърдички... А на момиченцата направо бомби.

И какво да ядем? Това е въпросът. Месо не може, саламите са отровни, млякото канцерогенно, сиренето също, от плодовете и зеленчуците се оглупява и то в тоалетната...с маргарина направо към болницата можеш да тръгнеш, в хляба имало отровна мая и набухватели, във вафлите и сухите пасти трансмазнини и протеини, газираните напитки пак водели към някоя клинична пътека, а водата направо ни поразявала във всички системи, защото удря централната нервна такава. Освен това навсякъде се намира и ГМО! ГМО! Запомнихте нали? ГМО! И всичко това стана ясно точно за месец, точно от статии за всичко що може да се сложи на масата. Публикувани във всички медии и излъчени интервюта по половината телевизии.

Остава ни успокоението, което хвърли от телевизионния екран един не толкова известен гражданин, но иначе професор. Той само преди ден ни успокои, че ако всяка сутрин закусваме с боб, тутакси получаваме пълна имунизация от рак, от стрес, от грип и от какво ли не. Щастлива новина, нали? Някои се размрънкаха тутакси, че не е споменал какво да обядваме и какво да вечеряме, а други, че този начин на хранене ще направи още десет озонови дупки в атмосферата ще допринесе моментално за глобалното затопляне.

И все пак остава въпросът -да ядем и да загинем болни, или да не ядем и да се възнесем от глад? Или просто да спрем да четем какво точно ядем, защото има опасност накрая да се споминем скоропостижно не от ядене или глад, а от стрес и кошмари. И да се пренесем във Вечните ловни полета, освен ако и те не са се модифицирали генно и вече да ги няма.

И все пак, драги специалисти, лекари, професори, творчески екипи и прочие светила, кажете ни кое в България е годно за ядене? Ако изобщо има нещо такова. Кое е опасно знаем и сами. Но в магазините рядко може да видим нещо, което е извън кошмарния черен списък. Каква ни е алтернативата тогава?

В категории: Животът


Автор
13
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 4
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
13
Коментара по темата
13.
777
06.03.2014 08:14:03
0
1
Аз тристагодишен човек не съм виждала, освен оня шотландски боец Дънкън, и то по телевизията. така, че си яжте с мярка и слушайте организма си. Той показва много неща, на всичко отгоре притежава способността да се променя и адаптира към околната среда. На времето на кралете ежедневно са давали по малки дози арсен против долните планове на отровителите и те са привиквали с това. Никой не е забил колче на тази Земя и не е вечен. Лично аз предпочитам да умра щастлив, опитал от всичко вредно но вкусно. Проблемът е, че хората са бедни и нещастни и затова се вторачват във всичко, което може да ги отвлече от бедността и нещастието им. Едната вяра им остана, затова вярват в лошата храна, в извънземните, в шотландския боец и други подобни простотии вместо да живеят за мига.
12.
........................
05.03.2014 15:49:30
0
0
Неясно защо предходният ми коментар не се публикува тук... Да не би на администратора на сайта да му се стори "неудобен"?
11.
лудо пиле
04.03.2014 15:15:52
1
1
Спрете да четете. Яжте и пийте с мярка, пък то каквото ви е писано.
Мъдреца се пази и не вярва на всичко, което чуе / прочете/
Психо война с нашите мозъци се води !
10.
DD
04.03.2014 11:03:52
0
4
Тази тема добре я започвате, но ние искаме повече. Искаме първо млякото. Защото храним с него нашите деца! Направете проучване кое мляко става за ядене и изобличете виновниците, които слагат отрови. Проверете мандрите за фалшивото сирене! Проверете кланиците и производителите на салами. Проверете трите обирджийски фирми, които ни правят хляба! Идете и вижте с какво хранят пилетата и защо вонят на гума, като ги готвим. Влезте в големите хипермаркети и вижте какво ни пробутват да ядем! Искаме поредица от разследвания кой продукт какво съдържа. Защото в момента производителите просто ни избиват бавно и сигурно. Кажете ни какво да ядем!
9.
пише ни
04.03.2014 10:30:51
0
4
кой и как се контролират и плодовете и зеленчуците, които се продават в магазините. Защо не се проверяват за нитрати и други ?Защо не се обявява от къде са произведени и проверени?Повдигнатият въпрос от Вас е много, много тревожен и жизнено важен!!!
8.
пише ни
04.03.2014 10:30:51
1
2
кой и как се контролират и плодовете и зеленчуците, които се продават в магазините. Защо не се проверяват за нитрати и други ?Защо не се обявява от къде са произведени и проверени?Повдигнатият въпрос от Вас е много, много тревожен и жизнено важен!!!
7.
бургазлия от к/с Зорница
04.03.2014 10:22:06
0
2
Моля Ви, забравихте да споменете в статията си и за замърсената околна среда в к/с Зорница, за непочистените тревни площи от падналите листа, всякакви отпадъци, обраслите алеи, западнал търговски център и градинки, множеството бараки за търговия в неогледен вид и т. н.Комплексът вече е изоставен!
Илонка, пишете ни какво ще става с този комплекс, защо и той се срина с вида си около болницата и супера?
Пише те ни кой и как контролира производството на храните ни и минералната вода. поздравявам Ви за горната статия, но я намирам за непълна, относно виновните за това!
6.
Д0 №5
03.03.2014 23:57:45
0
1
Пилешкото месо е виновно, че обръщат резбата... аахахааха
5.
Батко ни
03.03.2014 22:10:33
0
7
Г-жо Илонка ИВАНОВА,
В хумористичен стил и добре написано, но не адресирано до когото трябва!
Например до Омбудсмана, Президента, Премиера, до ........, до Агенция по храните.
Та нали тези "лапачи" са избрани от българския народ за това да го пазят и да се развива, а не да процъфтява фармацевтичната индустрия за сметка здравето на народа ни.
Дано се намери някои от РЗИ, който вместо да се занимава с покриването на д-р Паздеров и назначението на д-р Бошев, да обърне внимание на Вашата статия, защото в огромната си част поставя много наболели въпроси относно здравето на данъкоплатците.
4.
Шекспир
03.03.2014 21:35:48
2
3
Мноооого добре,Илонка!!!Приятно четиво....
3.
Дядо
03.03.2014 20:52:59
0
11
Едно време лъжицата оставаше в млякото права, хлябът ухаеше на сладост, сиренето беше мазно и вкусно, а пилето миришеше вкусно в тенджерата. Сега все едно найлон вариш. А в салама има толкова подправки, че нямам идея има ли месо вътре. Тогава и жените бяха жени, ама...
2.
ХИТЛЕР
03.03.2014 19:27:02
2
4
Аз не успях,, но моите братя излязоха по хитри ,,завладяхме ви без войни--само русия остана.
1.
АМИ ДА
03.03.2014 19:24:05
6
2
Ценностите ,ценностите му е майката и човешките права плюс екологията и педерастията ,,до пълна победа--0000000
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралия се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралия се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори