×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Галя Христозова е новият ректор на Бургаския свободен университет


Проф. Галя Христозова е новият ректор на Бургаския свободен университет
Проф. дпн Галя Христозова работи в университета от 2000 г. Била е декан на Центъра по хуманитарни науки
28 Февруари 2014, Петък, 17:55 ч.

Тя беше избранa поради изтичане на мандата на проф. д-р Васил Янков

Настоятелството избра за ректор на  Бургаския свободен университет проф. дпн Галя Христозова. Изборът се проведе поради изтичане мандата на досегашния ректор проф. д-р Васил Янков.
Върховният орган на БСУ дадe много висока оценка на работата на проф. Янков като ректор. Той работи повече от 20 години  в университета. Три мандата е бил зам.-ректор по учебната дейност и акредитацията, член е на Съвета на ректорите, на Комисията по оценяване дейността на Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерския съвет, на Асоциацията на частните университети, на настоятелството на БСУ. През последните четири години като ректор проф. Янков със своя всеотдаен, достоен и неуморен труд неведнъж доказа високоотговорната си гражданска позиция, устойчивост и принципност при преодоляване на трудностите, съпътстващи развитието на университета. По време на мандата му БСУ получи нова институционална акредитация с 6 годишен срок, програмни акредитации на всички специалности по професионални направления с максимален срок и нови докторски програми., Академичната институция се утвърди като един от най-големите недържавни университети у нас с доказан национален и международен авторитет.
Новоизбраният ректор проф. дпн Галя Христозова представи Мандатна програма за дейността на академичното ръководство,  насочена към устойчиво развитие на университета в периода 2014-2018 година. 

Основната цел на програмата за посочения период е да съхрани и разшири позициите на БСУ като желано и търсено висше училище за подготовка на бакалаври, магистри и докторанти, да активизира квалификационната дейност и да затвърди позициите на университета като образователен, научен, квалификационен, международен и културен център.

Проф. дпн Галя Христозова работи в университета от 2000 година. Била е декан на Центъра по хуманитарни науки. През последните два мандата беше част от ректорския екип и отговаряше за ресора „Научноизследователска дейност и международно сътрудничество”. Под нейно ръководство се организира цялостната международна и научноизследователска дейност,  изпълнението на задачите от двустранното сътрудничество с чужди университети и академични организации; участието на университета в организирането на национални и на международни научни прояви.

В категории: Просвета


13
Коментара
Флагман.БГ Вижте новата пенсия за възраст и стаж Вижте новата пенсия за възраст и стаж 17/05/2024, Петък 14:40 0
Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
13
Коментара по темата
13.
Възмутен
07.07.2016 10:47:52
0
3
Сагата с изпитите при Мутафов продължава.Докога....Унищожени съдби.Ректора не знае ли какво става...
12.
Студент
01.03.2014 10:20:51
0
3
Сега е време дасмените и Декана ГунеВА, че много обича парите студентски!!!
11.
инженера
01.03.2014 09:36:08
7
11
Много некадърници си купиха дипломи от този така наречен университет,който всъщност е един ПУЦ .После се чудим ,защо образованието в България е девалвирало.
10.
данъчния
01.03.2014 08:25:48
1
3
Кога ще смените и Красимир Мутафов пряко играят с Чобанов и пуска по 5% от хората само . На ликвидация пълни по 4 зали с по 50 студента не са наядоха . Наи-измисления предмет и най-измисления Доктор Мутафов . Много сме МУТАФКА memento mori
9.
васил янков от ДС
01.03.2014 06:52:27
3
3
Не е лесно да си присвоиш цял университет, ноо стане ли - после е супер... Ректорът е чучело, плаши гаргите. Виж чорбаджи Петко, той кара влака.
8.
ИЗ "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ"
28.02.2014 23:20:41
2
4
ПРОФ. Д-Р ПЕТКО ЧОБАНОВ – РЕКТОР НА БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ
Директорът на училището в Приморско Стоян Налбантов поддържа много близки приятелски връзки с ректора на един бургаски ВУЗ проф. П. Чобанов (Понастоящем проф. Чобанов носи друга титла - президент на БСУ, но за удобство ще го наричаме с предишната му титла "ректор"). Все още не е ясно как са се запознали. Когато стане въпрос за Ректора, Налбантов винаги се възхищава от него, казва че бил голям курвар – по цял ден чукал студентките, направо нямал стигане. Винаги когато го търсел в кабинета му, Ректорът бил “зает” с някоя студентка. След два часа, когато пак го търсел, ректорът пак бил “зает”, но вече с друга студентка... Налбантов успявал да се добере до него като го причаквал в коридора, но и тогава Ректорът се измъквал: казвал му, че бърза, имал ангажимент с някаква мадама и нямал време за него. В такива моменти Налбантов много се чудел: “Абе кога работи тоз човек, бе!? Ми той по цял ден ебе!…Работи ли той въобще?”
Било нещо обичайно секретарката да не пуска Налбантов при Ректора, защото пак имало “посещение”. В такива моменти секретарката му намигала и се усмихвала многозначително и Налбантов разбирал за какво става въпрос. Самият той бил директор на училище и постоянно изживявал подобни ситуации с учителките – викал ги в дирекцията, заключвали се и правели секс. Но за разлика от него Ректорът боравел с много по-качествен материал и имал неограничен избор – край него било изобилие, навсякъде щъкало от млада плът и той можел да си позволи лукса да подбира. Въобще за Ректора университетът бил нещо като харем – арабските шейхове с техните хареми ряпа да ядат – ректорът го слагал и тях в джоба си.
Налбантов бил врял и кипял в подобни ситуации, влизал в положението на Ректора и разяснявал на по-непосветените какви са правилата на играта, т.е. как Ректорът свалял студентките: Начинаещите били предварително информирани от свои колежки какво точно трябва да правят. Влизали при Ректора и започвали най-невинно да го молят за някаква услуга или ходатайство, най-вече за вземане на изпит. Ректорът им давал някакви обещания с половин уста, след което студентките пристъпвали към изпълнение на основната програма т. е. това за което били дошли – правели му по една свирка. Това било абсолютна гаранция, че изпитът ще е взет. От друга страна като си помислел човек, и неговата не била лесна. Ректорът имал много претоварена програма и затова предпочитал да му правят свирки – няма хамалогия, няма претоварване. А ако искал да чука, закарвал мацката някъде извън университета, където било по-спокойно.
Налбантов много често се хвали как веднъж спасил Ректора от една издънка, за което последният му бил много задължен. Били седнали на една маса в едно от барчетата на хотел “България” като Ректорът бил заедно с любовницата си. Налбантов излязъл за малко и на връщане видял съпругата на Ректора, която се била запътила към заведението. (Тук става въпрос за времето от края на 90-те години, когато Ректорът все още е бил семеен). Тогава Налбантов побягнал и по най-бързият начин се добрал до Ректора и го предупредил: “Пази се, жена ти идва!” Ректорът моментално се отдръпнал от любовницата си, а Налбантов я хванал и я прегърнал. След секунди влязла съпругата на Ректора и като ги видяла останала с впечатлението, че мадамата е любовница на Налбантов, а не на мъжа й. Ректорът бил много задължен на Налбантов за този случай и оттогава двамата станали големи приятели.
Чрез ректора Налбантов научава всичките интриги и клюки в университета. Веднъж Налбантов много се учудил, че жената на един известен професор от СУ работела в университета. (Става въпрос за известен писател, журналист, сценарист, есеист, народопсихолог, известен и с пътеписите си). Налбантов попитал Ректора, защо тази жена работи тук, защо не работи в София. На това Ректорът отвърнал: “Защо да й е зле, бе? Любовникът й нали е тука? Идва със самолет от София, наебава се с любовника си и на края на седмицата пак се връща при мъжа си ни лук яла, ни лук мирисала. Университетът й плаща самолетните билети, плаща й заплатата… Как ще й е зле? Много й е добре даже!” (Veroqtno tuk stava vapros ne za saprugata na prof. M. Semov, a za druga jena sas sa6toto familno ime.)
В ценностната система на Налбантов Ректорът заема видно място. “Той е велик човек, – казва Налбантов за него. – Що путки са минали през него, що чудо! Аааааа!!!… Мноооого!!!… Ама много!!!… Ний само мойм са учим от тоз човек!” Не напразно дори хора като Йоан Костадинов, Витанов и Порточанов завиждали на Ректора и признавали, че не могат да се мерят с него.
Въобще той бил ярка и емблематична личност, неразделна част от местния бургаски колорит. Бургас имал нужда от такива хора, които да го олицетворяват и да разнасят славата му.
7.
До №2
28.02.2014 22:09:46
1
7
Ролята на Чобана е да си харчи парите от таксите за семестър и да си храни и пои любовницата с която се среща в Поморие на крайбрежната алея до читалището всяка седмица.
6.
снежка
28.02.2014 19:36:50
2
2
дано не е доносник като оня от хти-то и герб
5.
WSD
28.02.2014 18:54:01
3
7
Браво!Добър избор.
4.
Браво
28.02.2014 18:39:19
6
13
Петко Чобанов е президент на университета. Браво проф. Галя Христозова заслужава този пост, винаги е отговорна и съвестна в работата си!
3.
До 2
28.02.2014 18:38:09
2
9
Собственик е
2.
Декана
28.02.2014 18:30:29
0
10
Ректор... това добре! Ами не разбрах каква е ролята на Петко Чобанов в цялата тая схема. Той каква работа има в университета?
1.
Ema
28.02.2014 18:06:06
1
9
Браво! Тя е изключително ерудирана личност. Професионалист!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори